SURFcumulus: veilig en makkelijk naar de cloud

Wil je rechtmatig en veilig clouddiensten van topleveranciers inzetten? Gebruik dan SURFcumulus! SURF heeft de aanbesteding al gedaan en controleert doorlopend de kwaliteit, veiligheid en wetgeving. De diensten gebruik je 'pay-as-you-go' en kennis spijker je bij met verschillende opleidingen en trainingen.

afbeelding van cloud iconen verbonden in een netwerk

Waarom SURFcumulus?

SURFcumulus startte in 2016 met 6 hogescholen; inmiddels maken bijna alle leden van de SURF-coöperatie gebruik van SURFcumulus. Hiermee speelt SURFcumulus in op de vraag naar clouddiensten en ontzorgt zij haar instellingen.

Overstappen naar de cloud is niet eenvoudig. Innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Het aanbod is complex, de verschillen tussen aanbieders zijn groot en de diensten zijn voortdurend in ontwikkeling. Gebruikers hebben vaak verschillende wensen en behoeften en één cloudoplossing is vaak geen structurele oplossing. Daarom besteden wij clouddiensten centraal aan, samen met onze Europese partners. Op deze manier worden kennis en expertise gebundeld. Van beheer naar controle: onderwijsinstellingen kunnen clouddiensten flexibel inzetten en combineren met eigen ict-infrastructuren.

 

Afgestemd op de individuele behoeften van jouw instelling

We hebben SURFcumulus in samenwerking met instellingen ontwikkeld, als dienst die instellingen ondersteunt bij alle aspecten van de weg van beheer tot governance. Of je net de stap naar de cloud maakt of al ervaren bent; met SURFcumulus zit je goed.

SURFcumulus-aanbieders

Bekijk de 13 aanbieders van SURFcumulus op de aanbieders-pagina.

Meer weten?