Webinar: Je dienst aansluiten op SURFconext

Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die (mede) bedoeld is voor onderwijs of onderzoek, maar waar gebruikers nog niet met hun instellingsaccount kunnen inloggen? In dit webinar (gehouden op 23 oktober 2018) hoor je hoe je zo’n dienst aansluit op SURFconext en wat de voordelen zijn.

logo SURFconext grijs canvas

Verder lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Vragen? Mail naar support@surfconext.nl.

SURFconext: anderhalf miljoen potentiële afnemers

Studenten, docenten en onderzoekers gebruiken SURFconext om met hun instellingsaccount in te loggen bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die zich (ook) op deze doelgroep richt? Laat deze dan met SURFconext koppelen. In potentie kunnen dan 200 instellingen met 1 simpele actie hun anderhalf miljoen gebruikers toegang geven. En de afnemende instellingen nemen het accountbeheer op zich. Zo benut je de vele voordelen van SURFconext.

Programma

  • In dit webinar krijg je een algemene uitleg over hoe SURFconext werkt en wat de voordelen zijn.
  • We leggen globaal uit welke stappen nodig zijn om een dienst te koppelen met SURFconext: de voorbereiding, de contractuele kant, de technische koppeling regelen en het in productie nemen van de koppeling.
  • Je krijgt een paar aandachtspunten mee om rekening mee te houden, zoals veiligheids- en privacyaspecten en het betrekken van de juiste personen.

We gaan dus vooral in op het proces, niet op het technisch bouwen van de koppeling. Meer weten over dat laatste? Bekijk onze technische documentatie.

Voor wie?

De inhoud is met name interessant voor:

  • mensen van instellingen die een dienst (willen gaan) gebruiken en willen dat ze of hun collega’s of studenten daar met hun instellingsaccount op willen kunnen aanloggen
  • ontwikkelaars of aanbieders van diensten die het mogelijk willen maken dat gebruikers daar met hun instellingsaccount op kunnen aanloggen.

We richten ons dus niet alleen op programmeurs, maar ook op opleidingsmanagers, onderzoekers, medewerkers onderwijslogistiek, ict(&O)-managers), projectleiders, SURFconext-contactpersonen, mensen die tekenbevoegd zijn voor een aansluitovereenkomst, enzovoort.

Bekijk meer webinars