Waar ga je werken?

SURF bestaat uit 3 werkmaatschappijen: SURFmarket, SURFnet en SURFsara. Deze werkmaatschappijen worden ondersteund door het SURF-bureau en vormen daarmee samen de coöperatie SURF.

Eigen specialisme

Iedere werkmaatschappij heeft een eigen specialisme: 

  • SURFmarket zorgt voor aantrekkelijke overeenkomsten voor het gebruik van ICT-producten en -diensten en faciliteert vervolgens het gebruik, de financiële afhandeling en de toegang tot deze software, clouddiensten en content.
  • SURFnet zorgt ervoor dat studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen werken en samenwerken met de best mogelijke ICT-voorzieningen.
  • SURFsara ondersteunt het Nederlandse onderzoek met een geïntegreerde ICT-infrastructuur voor grootschalig rekenen en dataopslag en werkt hiervoor nauw samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. 
SURF-club Utrecht

Zelfstandige onderdelen

Hoewel de 3 werkmaatschappijen en het SURF-bureau samen de coöperatie SURF vormen, is elk onderdeel zelfstandig. Dit betekent dat als je solliciteert op een functie bij SURF, je altijd solliciteert bij een van deze werkmaatschappijen of bij het SURF-bureau. In de vacature zie je bij welk onderdeel die hoort. 

Lees meer over werken bij de verschillende SURF-onderdelen

Wat betekent werken bij SURF?

SURF heeft niet als doel om winst te maken, maar om bij te dragen aan de Nederlandse kenniseconomie. Als je bij SURF werkt, heeft je werk maatschappelijke impact! SURF is zowel ván als vóór zijn leden: de Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Studenten, docenten en onderzoekers beschikken door SURF over de best mogelijke ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling.

SURF medewerkers focusruimte

Aan de slag bij SURF

Bij welk SURF-onderdeel je ook gaat werken, de belangrijkste kenmerken zijn altijd:

  • Innovatieve omgeving: Bij SURF werk je in een boeiende en ambitieuze omgeving. Je maakt door ICT-innovaties en -diensten (direct of indirect) mede mogelijk dat Nederland als kenniseconomie blijft meedraaien op wereldniveau.
  • Open cultuur: Bij SURF krijg je veel vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je krijgt de ruimte en de vrijheid om flexibel en zelfstandig te werken in een open cultuur, maar je collega’s zijn altijd dichtbij om mee te overleggen.
  • Samenwerking: SURF is een samenwerkingsorganisatie. Afhankelijk van je functie werk je daardoor regelmatig samen met medewerkers van de onderwijs- en onderzoeksinstellingen of met collega’s van de andere SURF-onderdelen.
  • Ontwikkelmogelijkheden: We stimuleren als kennisorganisatie opleiding en ontwikkeling. SURF-medewerkers zijn nieuwsgierig en gedreven, en volgen de ontwikkelingen op hun vakgebied op de voet. We faciliteren dat graag. 
SURF medewerkers overleg