Stimuleringsregeling Open en online onderwijs

ICT in het onderwijs biedt kansen voor innovatie en kwaliteitsverbetering. De minister van OCW stelt daarom dit jaar voor het laatst financiering beschikbaar via de stimuleringsregeling Open en online onderwijs, die SURF coördineert. Je kunt tot en met 15 december 2021 je project indienen.

Twee studenten aan tafel achter een laptop in de bibliotheek

Wil jij de kwaliteit van het onderwijs verbeteren?

Heb jij een innovatief idee voor een optimale blend voor online en on-campus onderwijsvormen? Of wil je samen met andere vakdocenten collecties van open leermaterialen op bouwen en hergebruiken? Je kunt subisidie aanvragen voor jouw idee vanuit de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Lees de tips en tricks of neem contact op voor vragen!

Heb je een idee, maar weet je nog niet goed welke stappen je nu moet ondernemen? Op deze pagina vertellen we je meer over de stimuleringsregeling.

Lees de checklist

Download de checklist Stimuleringsregeling open en online onderwijs voor de belangrijkste informatie en tips om een aanvraag in te dienen.

Download de checklist

Tips voor projectleiders

Lees ook de 10 tips voor projectleiders of download de geleerde lessen van projectleiders die eerder mee hebben gedaan aan de Stimuleringsregeling open en online onderwijs.

Download de geleerde lessen van projectleiders

FAQ's

In de FAQ's kun je ook antwoorden vinden op jouw vragen .

Kies je voor open leermaterialen of online onderwijs?

Je kunt twee soorten voorstellen indienen: of gericht op het delen en hergebruiken van leermaterialen (open leermaterialen), ofwel gericht op onderwijsinnovatie met online onderwijsvormen (online onderwijs). Voor open leermaterialen is per project maximaal € 175.000 subsidie beschikbaar, voor online onderwijs per project maximaal €100.000,--.