Auteursrechten.nl: alles over auteursrechtelijke kwesties

Auteursrechten.nl biedt je 1 centrale plek waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties en bijbehorende wet- en regelgeving. Je vindt hier juridische informatie, praktische hulpmiddelen en tools.

Studente aan het werk achter computer met veel documenten en aantekeningen voor zich

Auteursrechten.nl in het kort

  • Actuele juridische informatie
  • Duidelijke toelichting op belangrijke aspecten van het auteursrecht
  • Praktische hulpmiddelen en tools
  • Onafhankelijk van uitgevers en stichtingen

Auteursrecht in het onderwijs

Vrijwel iedereen in het onderwijs krijgt te maken met wet- en regelgeving op het gebied van auteursrecht. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een citaat in een artikel gebruikt, of wanneer je tijdens een college een video wilt gebruiken. Maar ook wanneer je een scriptie in een databank plaatst. Ben jij je bewust genoeg van de rechten van het materiaal dat je gebruikt?

Praktische informatie

Op auteursrechten.nl vind je praktische informatie over auteursrechtelijke kwesties in het onderwijs. Auteursrechten.nl biedt ondersteuning aan iedereen die het gebruik en hergebruik van materiaal goed wil regelen. 

Voor en door het onderwijs

We hebben Auteursrechten.nl ontwikkeld in samenwerking met het NAI-hbo. We actualiseren de site met regelmaat en blijven deze ontwikkelen. Dit doen we samen met een redactie van een afvaardiging van auteursrechteninformatiepunten uit zowel het hbo als het wo. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur deze dan in via de contactpagina

De APA-richtlijnen: een praktische handleiding

Samen met de Werkgroep APA hebben we de handleiding ‘De APA-richtlijnen uitgelegd, een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs’ samengesteld. De handleiding is gemaakt met toestemming van de American Psychological Association (APA). Download de handleiding 'De APA-richtlijnen uitgelegd'.