Thema's

In SURF ontwikkelen en leveren we samen met onderwijs- en onderzoeksinstellingen de best mogelijke ict-dienstverlening. Daarnaast delen we kennis rond ict-ontwikkelingen en -innovaties met elkaar. We werken aan de volgende thema's.

Direct naar:

Technologische innovaties

Welke technologische innovaties zien we verschijnen, en hoe kunnen we deze toepassen in onderwijs en onderzoek? Hoe gaan we om met de uitdagingen van AI? Hoe benutten we kwantumcomputing?

Onderzoek

Hoe zetten we ict optimaal in om onderzoek te ondersteunen? En hoe werken we verder aan open science?

Onderwijs

Wat doen we om de digitalisering van het onderwijs optimaal te laten slagen? Hoe zetten we studiedata in en zorgen we dat leermaterialen zo breed mogelijk beschikbaar zijn.

Netwerkconnectiviteit

Hoe moet het netwerk eruit zien dat het onderwijs en onderzoek zo goed mogelijk in staat stelt om te excelleren, nu en in de toekomst?

Futuring

Welke trends zien we die onderwijs en onderzoek gaan beïnvloeden? En wat kunnen we nu al doen om daarvan te profiteren?

Identiteits- & toegangsbeheer

Wat doen we om te zorgen dat gebruikers in control zijn over hun identiteit, en hoe zorgen we dat iedereen veilig en makkelijk toegang heeft tot de juiste online diensten?

Beveiligen

Hoe beschermen we onze sector tegen cybercriminelen? En hoe verbeteren we de privacy en informatiebeveiliging bij instellingen?

Autonome sector

Hoe beschermen we publieke waarden zoals autonomie en inclusie voor iedereen in het onderwijs en onderzoek? Maar ook: hoe voorkomen we een verdor lock-in bij de grote techbedrijven?