Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Twee miljoen voor Data Value Center Smart Industry

  Nieuws - Ondernemers helpen meer waarde te halen uit data: dat is het doel van het Data Value Center Smart Industry (DVC-SI). Tijdens het nationale Smart Industry Jaarevent gaven de oprichters vandaag de aftrap voor het nieuwe DVC-SI.

 • Programma SURF Netwerkdag bekend: van intelligent beton tot digitaal toetsen

  Nieuws - Samen met jullie hebben we weer een gevarieerd programma samengesteld voor de SURF Netwerkdag op 21 mei in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Van intelligent beton tot quantumtechnologie en van wifi 6 tot digitaal toetsen. Naast het inhoudelijke programma is er veel ruimte om te netwerken, want ‘netwerken doe je niet alleen’.

 • Open Education Week: aanjagen van open onderwijs en mooie initiatieven

  Nieuws - Het is Open Education Week. Wereldwijd is er extra aandacht voor de mogelijkheden van open onderwijs om het onderwijs toegankelijker, beter en efficiënter te maken. SURF zet daarom deze week verschillende onderwerpen en initiatieven op het gebied van open leermaterialen in de spotlight.

 • Studiereis Studiedata: laat je inspireren door onze dagelijkse update

  Nieuws - Wil jij je laten inspireren hoe je studiedata kunt gebruiken? Meld je dan aan voor de dagelijkse nieuwsbrief die SURF maakt gedurende de studiereis voor bestuurders over studiedata van 17 t/m 22 maart. Daarin lees je alles over de bezoeken aan 8 universiteiten in Engeland en Schotland die al studiedata gebruiken om hun onderwijs te verbeteren.

 • Brexit, AVG en de gevolgen voor SURF-dienstverlening

  Nieuws - Wat betekent de Brexit voor de SURF-dienstverlening op het gebied van de AVG? Waar moet je op letten, welke scenario’s zijn er en welke gevolgen heeft een mogelijke Brexit? SURF heeft het voor je uitgezocht en in een document gezet.

 • Ethisch hacker en hoofd Innovatie ProRail keynotes SURF Netwerkdag

  Nieuws - De keynotes van de SURF Netwerkdag 2019 zijn bekend! Op deze dag praten we je bij en kun je in gesprek over trends op vast en draadvrij netwerkgebied. De SURF Netwerkdag is dit jaar op dinsdag 21 mei in De Rijtuigenloods in Amersfoort.

 • Astronomen onthullen honderdduizenden nog onbekende sterrenstelsels

  Nieuws - Een internationaal team van astronomen heeft honderdduizenden niet eerder ontdekte sterrenstelsels in kaart gebracht met behulp van de Low Frequency Array (LOFAR) radiotelescoop. Het Nederlands instituut voor radioastronomie ASTRON werkt samen met SURF om de gigantische hoeveelheid gegevens om te zetten in beelden van hoge kwaliteit.

 • Uitvinder PGP-systeem geeft keynote op SURF Security- en Privacyconferentie

  Nieuws - Phil Zimmermann, de uitvinder van het e-mailbeveiligingssysteem Pretty Good Privacy (PGP) geeft op 28 februari een keynote speech op de SURF Security- en Privacyconferentie. PGP is het meest gebruikte systeem ter wereld voor de encryptie van emailberichten. Schrijf je daarom nu in voor deze conferentie.

 • SURFconext vervangt beveiligingscertificaten dienstaanbieders

  Nieuws - Met SURFconext loggen studenten, docenten en onderzoekers in bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Om ervoor te zorgen dat dat inloggen in de toekomst ook veilig blijft, start SURFconext met het veranderen van de beveiligingscertificaten. Dienstaanbieders moeten voor 1 mei de aanpassingen doorvoeren. Gebruikers merken hier niets van.

 • Help jij mee om een RDA-projectvoorstel te schrijven?

  Nieuws - Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) zoekt deelnemers voor een taakgroep die een projectvoorstel schrijft en indient voor een call van RDA Europe.

 • Workshop Computational Science brengt experts samen

  Nieuws - Ben je als onderzoeker, deskundige of beleidsmaker geïnteresseerd in Computational Science? Kom dan op 28 maart naar de ePLAN-workshop bij SURF in Amsterdam. Deelname is gratis.

 • Convenant financiering Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT getekend

  Nieuws - De voorzitters van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF hebben het convenant getekend voor de financiering van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Dit is een laatste stap om aan de slag te kunnen gaan met het Versnellingsplan.

 • Privacy Designer wint Nederlandse Privacy Award

  Nieuws - De Privacy Designer, een samenwerking tussen Privacy Company en SURF, heeft de Nederlandse Privacy Award gewonnen. De Privacy Designer is een online tool, waarbij gebruikers inzicht krijgen welke privacyrisico’s zij lopen voor hun data, en hoe ze die kunnen verhelpen. De tool is ontwikkeld met steun van het SIDN-fonds.

 • Studenten kunnen kennismaken met high performance computing

  Nieuws - Studenten die net of bijna zijn afgestudeerd kunnen zich aanmelden voor de PRACE Summer of HPC 2019, die plaatsvindt in juli en augustus 2019. Het programma biedt deelnemers de kans om 2 zomermaanden kennis te maken met high performance computing bij een vooraanstaand Europees HPC-centrum.

 • Alles weten over DDoS-aanvallen? Schrijf je in!

  Nieuws - Tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie staan veel interessante onderwerpen over privacy en cybersecurity op het programma. Eén van die onderwerpen is DDoS en wat SURFcert daar tegen kan doen en doet. Wil je daar meer over weten, kom dan 28 februari en 1 maart naar Amsterdam!