Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Heb jij een moment om de LCRDM vragenlijst in te vullen?

  Nieuws - Neem een moment om een korte online vragenlijst in te vullen van de taakgroep voor Pseudonimisering en Beheer van Sleutelbestanden van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM).

 • Uitvinder PGP-systeem geeft keynote op SURF Security- en Privacyconferentie

  Nieuws - Phil Zimmermann, de uitvinder van het e-mailbeveiligingssysteem Pretty Good Privacy (PGP) geeft op 28 februari een keynote speech op de SURF Security- en Privacyconferentie. PGP is het meest gebruikte systeem ter wereld voor de encryptie van emailberichten. Schrijf je daarom nu in voor deze conferentie.

 • SURFconext vervangt beveiligingscertificaten dienstaanbieders

  Nieuws - Met SURFconext loggen studenten, docenten en onderzoekers in bij clouddiensten van verschillende aanbieders. Om ervoor te zorgen dat dat inloggen in de toekomst ook veilig blijft, start SURFconext met het veranderen van de beveiligingscertificaten. Dienstaanbieders moeten voor 1 mei de aanpassingen doorvoeren. Gebruikers merken hier niets van.

 • Help jij mee om een RDA-projectvoorstel te schrijven?

  Nieuws - Het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM) zoekt deelnemers voor een taakgroep die een projectvoorstel schrijft en indient voor een call van RDA Europe.

 • Workshop Computational Science brengt experts samen

  Nieuws - Ben je als onderzoeker, deskundige of beleidsmaker geïnteresseerd in Computational Science? Kom dan op 28 maart naar de ePLAN-workshop bij SURF in Amsterdam. Deelname is gratis.

 • Convenant financiering Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT getekend

  Nieuws - De voorzitters van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF hebben het convenant getekend voor de financiering van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Dit is een laatste stap om aan de slag te kunnen gaan met het Versnellingsplan.

 • Privacy Designer wint Nederlandse Privacy Award

  Nieuws - De Privacy Designer, een samenwerking tussen Privacy Company en SURF, heeft de Nederlandse Privacy Award gewonnen. De Privacy Designer is een online tool, waarbij gebruikers inzicht krijgen welke privacyrisico’s zij lopen voor hun data, en hoe ze die kunnen verhelpen. De tool is ontwikkeld met steun van het SIDN-fonds.

 • Volg de SURF-studiereis Studiedata en laat je inspireren

  Nieuws - Tijdens de SURF-studiereizen in februari en maart bezoeken 50 managers en CvB-leden uit het Nederlandse hoger onderwijs enkele universiteiten in Engeland en Schotland die studiedata gebruiken om hun onderwijs te verbeteren. Wil jij je laten inspireren hoe je studiedata kunt gebruiken? Meld je dan aan voor het dagelijkse reisverslag.

 • Studenten kunnen kennismaken met high performance computing

  Nieuws - Studenten die net of bijna zijn afgestudeerd kunnen zich aanmelden voor de PRACE Summer of HPC 2019, die plaatsvindt in juli en augustus 2019. Het programma biedt deelnemers de kans om 2 zomermaanden kennis te maken met high performance computing bij een vooraanstaand Europees HPC-centrum.

 • Alles weten over DDoS-aanvallen? Schrijf je in!

  Nieuws - Tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie staan veel interessante onderwerpen over privacy en cybersecurity op het programma. Eén van die onderwerpen is DDoS en wat SURFcert daar tegen kan doen en doet. Wil je daar meer over weten, kom dan 28 februari en 1 maart naar Amsterdam!

 • SURF Meerjarenagenda geeft richting voor de komende vier jaar

  Nieuws - Lees vanaf nu de SURF Meerjarenagenda op surf.nl. SURF geeft in de Meerjarenagenda weer wat de strategische ambities, thema's en doelen zijn voor 2019 tot 2022.

 • SURF Magazine: een blik op de toekomst

  Nieuws - Er ligt een nieuwe SURF Magazine op de mat! Dit dubbeldikke bewaarnummer staat helemaal in het teken van de SURF meerjarenagenda 2019-2022, ons kompas voor de komende vier jaar.

 • Associate professor Virginia Eubanks in Privacyrede: 'Veel mensen afgewezen door een algoritme'

  Nieuws - Amerikaanse algoritmes voor sociale voorzieningen nemen ongewenste beslissingen. Maar dat ligt niet alleen aan de techniek, zo stelde associate professor Virginia Eubanks gisteren tijdens de Privacyrede die SURF mede organiseerde.

 • Duits Hochschulforum Digitalisierung bezoekt SURF: 'Nederlanders beginnen gewoon met experimenteren'

  Nieuws - Onderwijs digitaliseren doen we natuurlijk niet alleen in Nederland. SURF stimuleert daarom samenwerking met andere landen. Zo bezocht eind 2018 een Duitse delegatie SURF en enkele Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. De Duitse deelnemers blikken terug. Ze herkenden veel én waren onder de indruk. Lees hun blogs en bekijk hun video’s.

 • Voorlopig programma SURF Security- en Privacyconferentie bekend: schrijf je in!

  Nieuws - De jaarlijkse SURF Security- en Privacyconferentie is dit jaar in Amsterdam op 28 februari en 1 maart. Ook dit jaar staat het programma bol van de onderwerpen over privacy en cybersecurity, zijn er workshops en is er een debat. Het voorlopige programma is bekend, schrijf je dus nu in.