Rss

Nieuws

 • Winnaars dataprijs 2018

  Nieuws - De Nederlandse Dataprijs gaat dit jaar naar Portable Antiquities of the Netherlands, BBMRI-omics en OpenINTEL Active DNS Measurements. De prijzen werden 28 november door NWO-voorzitter Stan Gielen uitgereikt, tijdens het succesvolle event ‘Celebrating Data! What’s next?’

 • Anja Oskamp nieuw lid van de WTR

  Nieuws - Op 6 december is prof. mr. Anja Oskamp benoemd als lid van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) door de ledenraad van SURF. De WTR is een onafhankelijk adviesorgaan van SURF, de leden worden benoemd op persoonlijke titel.

 • Inschrijving netwerkconferentie TNC19 geopend

  Nieuws - Je kunt je vanaf nu tot en met 10 juni 2019 inschrijven voor TNC19, de grootste Europese conferentie op het gebied van onderwijs- en onderzoeksnetwerken. TNC19 vindt plaats van 16 tot en met 20 juni 2019 in Tallinn, Estland. Het thema luidt ‘Forging Digital Societies'.

 • Twee nieuwe commissarissen Coöperatie SURF

  Nieuws - Op 6 december 2018 heeft de ledenraad van SURF Edwin van Huis (60) en Gabriël Zwart (54) unaniem benoemd als commissaris van SURF. Samen met Doede Vierstra, president-commissaris, vormen zij de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Coöperatie SURF.

 • Onderzoeksteams delen hun data eenvoudig met Research Drive

  Nieuws - Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Speciaal voor deze vraag hebben wij de nieuwe dienst Research Drive ontwikkeld, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens.

 • Vul de vragenlijst in over datastewardship

  Nieuws - Ben jij een dataexpert die ondersteuning biedt aan onderzoekers, of een leidinggevende van zo’n dataexpert? Vul dan de vragenlijst in van de LCRDM-taakgroep Data Stewardship. De resultaten helpen instellingen om datastewardship te implementeren.

 • Help mee: handreiking voor virtuele onderzoeksomgevingen

  Nieuws - Wil jij meewerken aan een landelijke handreiking met objectieve criteria waaraan een virtuele onderzoeksomgeving moet voldoen? Meld je dan aan voor de taakgroep Research Workspace van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM).

 • SURF Netwerkdag 2019: schrijf je in en dien je sessievoorstel in

  Nieuws - Save the date en schrijf je snel in voor de SURF Netwerkdag op 21 mei 2019 in Amersfoort. Je wordt er bijgepraat en we gaan in gesprek over trends op netwerkgebied relevant voor onderwijs en onderzoek. Naast het inhoudelijke programma is er veel gelegenheid om te netwerken. Nieuw dit jaar: dien zelf een sessievoorstel in!

 • Astronomie en deeltjesfysica bundelen krachten voor European Open Science Cloud

  Nieuws - De partners in het ESCAPE-project openen nieuwe wegen naar het begrijpen van het Universum. Ze doen dit door de infrastructuren voor fundamenteel onderzoek van de grootste astronomische structuren tot de meest fundamentele deeltjes te combineren. Het project start in het eerste kwartaal van 2019.

 • SURFdrive is nu nog veiliger met OAuth

  Nieuws - Inloggen op de SURFdrive-applicatie op je computer gaat voortaan dankzij OAuth via je browser. Dat biedt meer veiligheid en meer mogelijkheden. Verder kun je verschillende mappen op je computer kiezen om mee te synchroniseren en hebben we andere kleine aanpassingen doorgevoerd.

 • Blauwdruk voor pan-Europees quantum-internet

  Nieuws - Het toekomstige quantum-internet zal spectaculaire nieuwe toepassingen bieden, omdat het veilige kwantumcommunicatie mogelijk maakt tussen 2 willekeurige punten op aarde. De Quantum Internet Alliance (QIA) gaat de benodigde technologie te ontwikkelen en zo een blauwdruk creëren voor een pan-Europees quantum-internet. SURF draagt hieraan bij.

 • Universiteiten en hogescholen van start met Versnellingsplan

  Nieuws - Tijdens de SURF onderwijsdagen zijn de aanvoerders en teams van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gepresenteerd. In dit vierjarig programma van de Vereniging van Universiteiten, de Vereniging Hogescholen en SURF werken 40 universiteiten en hogescholen samen aan de kansen die digitalisering biedt voor het hoger onderwijs in Nederland.

 • Denk mee over het nieuwe surf.nl

  Nieuws - Wil jij meedenken over de nieuwe website van SURF? Help ons de best mogelijke site te maken en neem deel aan het SURF-websitepanel.

 • SURF Onderwijsawards 2018 voor Ashwin Brouwer, Nico Juist, Sharon Klinkenberg, Maksut Gavaz en Anja Oskamp

  Nieuws - Tijdens de SURF Onderwijsdagen hebben onderwijsadviseur Ashwin Brouwer, ICT-specialist Nico Juist, docent Sharon Klinkenberg, student Maksut Gavaz en bestuurder Anja Oskamp een SURF Onderwijsaward in ontvangst genomen.

 • SURF rondt eerste fase netwerk van de toekomst af

  Nieuws - SURF werkt binnen project SURFnet8 aan de doorontwikkeling van het SURFnet-netwerk. De migratie van de nieuwe optische laag van het SURFnet-netwerk is afgerond. Begin 2019 start de migratie van de servicelaag; de tweede fase in het project. Naar verwachting is deze migratie in 2021 volledig afgerond.