Rss

Nieuws

 • SURF werkt met partners aan back-up en delen van trans-Atlantische capaciteit

  Nieuws - SURF heeft met Internet2, ESnet, CANARIE, NORDUnet en GÉANT, binnen het ANA-consortium (Advanced North Atlantic), een overeenkomst getekend met het NEAAR-project (Networks for European, American and African Research). Hiermee worden o.a. voordelen op het vlak van bandbreedte behaald.

 • Kom je - net als SURF - naar OE Global 2018? Meld je nu aan met korting

  Nieuws - Van 24-26 april 2018 vindt de jaarlijkse internationale OE Global plaats in Delft. SURF verzorgt enkele sessies. SURF-leden kunnen de conferentie met korting bezoeken. Aanmelden kan tot en met maandag 16 april. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van open onderwijs en laat je inspireren door sprekers uit de hele wereld.

 • Challenge voor leveranciers: hoe kunnen tools peer feedback en peer assessment ondersteunen?

  Nieuws - Een docent kan peer feedback in diverse contexten inzetten. Een tool kiezen is daardoor lastig. Met deze challenge biedt SURF een aantal leveranciers een podium om de mogelijkheden van hun peerfeedback- of peerassessmenttool te presenteren op de Challenge day op 27 september. Stuur uiterlijk 1 juni je voorstel in.

 • SURFnet's CTO Erik Huizer gaat naar GÉANT

  Nieuws - Erik Huizer kondigt na 6 jaar zijn vertrek aan als Chief Technology Officer (CTO) bij SURFnet. Hij wordt per 1 mei 2018 CEO van GÉANT, het pan-Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk, waar SURFnet lid van is. We zien Huizer niet graag vertrekken, maar zien uit naar de samenwerking met hem in zijn nieuwe rol.

 • Nieuwe directe link vanuit Zuid-Afrika draagt bij aan internationaal onderzoek

  Nieuws - De Zuid-Afrikaanse NREN (National Research and Education Network), bestaande uit SANReN en TENET, is via een 20 Gbit/s-verbinding aangesloten op NetherLight, de open exchange van SURF in Amsterdam. Deze nieuwe directe link biedt capaciteit voor een aantal internationale wetenschappelijke projecten, waaronder de SKA (Square Kilometre Array).

 • Meerdere bestanden tegelijk en grotere versleutelde bestanden versturen met SURFfilesender

  Nieuws - Met SURFfilesender, onze dienst om grote bestanden te versturen, kun je voortaan meerdere bestanden tegelijk versturen. Ook is het mogelijk om bestanden tot wel 2 GB groot versleuteld te versturen. Daarnaast heeft de dienst een nieuw jasje gekregen.

 • SURFnet ondertekent open brief voor samenwerking bij DDoS-aanvallen

  Nieuws - Vandaag is een open brief verschenen waarin wordt gepleit om DDoS-aanvallen pro-actiever, en bovendien in een nationale samenwerking aan te pakken. De ondertekenaars, waaronder Roland van Rijswijk-Deij van SURFnet, willen hiermee bereiken dat informatie over DDoS-aanvallen beter worden gedeeld, zodat aanvallen beter kunnen worden opgevangen.

 • Open Onderwijs API in beheer bij Edustandaard

  Nieuws - De Standaardisatieraad van Edustandaard heeft op 29 maart 2018 besloten de Open Onderwijs API in beheer te nemen. Dit is een belangrijke stap in het borgen van deze standaard voor het hoger onderwijs. Met de Open Onderwijs API kunnen instellingen onderwijsdata zoals cijfers, roosters en vrije werkplekken op een eenvoudige manier ontsluiten.

 • Challenge voor leveranciers: koppel aan de SURF-experimenteer-omgeving van de modulaire digitale leeromgeving

  Nieuws - SURF daagt leveranciers uit om te laten zien hoe hun producten bijdragen aan de modulaire digitale leeromgeving door deze aan te sluiten op de SURF-experimenteer-omgeving. In deze omgeving is het mogelijk standaarden en gegevensuitwisseling van applicaties te testen. Stuur je voorstel in voor 1 juni en kom naar de bijeenkomst op 12 april.

 • SURFsecureID: de nieuwe naam van SURFconext Sterke Authenticatie

  Nieuws - De naam van SURFconext Sterke Authenticatie verandert in SURFsecureID. De komende tijd zal de nieuwe naam ingevoerd worden. De naam weerspiegelt de verandering van de dienst: ook los van SURFconext te gebruiken en een focus op veiligheid. Met SURFsecureID kun je de toegang tot online diensten beter beveiligen, via tweefactorauthenticatie.

 • Softwaresysteem AIMMS beschikbaar op rekencluster Lisa

  Nieuws - AIMMS heeft een licentie met een groot aantal gratis solvers voor het oplossen van wiskundige problemen ter beschikking gesteld aan de academische gemeenschap in Nederland. Je kan nu de kracht van AIMMS en rekencluster Lisa combineren voor het parallel oplossen van grote wiskundige optimalisatie- en planningsproblemen met veel berekeningen.

 • Schrijf je nu in voor de Kennisdelingsbijeenkomst Office 365

  Nieuws - Op vrijdag 13 april organiseren saMBO-ICT en SURF, in samenwerking met Microsoft, een kennisdelingsbijeenkomst Office365 bij Hogeschool Inholland. Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten collega’s van mbo- en hbo-instellingen elkaar om praktische kennis en ervaringen uit te wisselen over Office 365.

 • Cybercrisisoefening OZON 2018: inschrijving Brons is geopend

  Nieuws - Is jouw instelling bestand tegen een cybercrisis? Kom erachter door op 4 en 5 oktober mee te doen met de grootschalige cybercrisisoefening OZON, georganiseerd door SURF en Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs. De inschrijving voor instellingen op Brons-niveau is geopend.

 • SURF Magazine 01: samenwerken versnelt innovatie in het onderwijs

  Nieuws - Pieter Duisenberg (Vereniging van Universiteiten), Erwin Bleumink (SURF) en Thom de Graaf (Vereniging Hogescholen) vertellen in een interview in SURF Magazine 01 over de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie. Verder in dit nummer: data van buitenaardse proporties, tien jaar SURFconext en eIDAS en de wet Digitale Overheid.

 • SURF partner Platform Onderwijs & Facilitair

  Nieuws - Op dinsdag 24 en woensdag 25 april vindt het Platform Onderwijs & Facilitair (POF) plaats in Nijkerk. SURF is partner van dit evenement. De POF is gericht op managers, directies en besturen uit het gehele onderwijsveld; van primair tot wetenschappelijk onderwijs.