Rss

Nieuws

 • Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stelt audiovisueel materiaal gratis beschikbaar voor educatief gebruik

  Nieuws - SURFmarket heeft de overeenkomst met het NIBG voor Academia verlengd. Academia biedt toegang tot audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. Studenten en medewerkers van door het Ministerie van OCW erkende publieke onderwijsinstellingen, die in de BRIN opgenomen zijn, maken in 2018, 2019 en 2020 gratis gebruik van de online portal.

 • Rogier Spoor ontvangt de Internet Innovatie Award van de Internet Society Nederland voor het project Let's connect

  VPN-project in de prijzen

  Nieuws - Het project Let’s connect, SURF’s moederproject van de nieuwe dienst eduVPN, heeft de Internet Innovatie Award 2018 gewonnen, een prijs voor vernieuwende en belangwekkende Nederlandse internetinitiatieven. De jury vindt goede VPN-technologie noodzakelijk en roemt het feit dat SURF alle software open source aanbiedt.

 • Albeda 50e gebruiker eduroam Visitor Access

  Nieuws - Steeds meer onderwijs- en onderzoeksinstellingen maken gebruik van eduroam Visitor Access. Op dit moment zijn meer dan 50 instellingen aangesloten. De 50e gebruiker is Albeda. “Onze eerste pilot met eduroam Visitor Access is prima verlopen. De techniek zit heel goed in elkaar.”

 • Oproep: laat studenten meedoen aan het NK Office 2018

  Nieuws - Op vrijdag 1 juni 2018 organiseert SURFspot in samenwerking met Slim.nl het Nederlands Kampioenschap Office. Afgevaardigden van onderwijsinstellingen, die het hoogst gescoord hebben op hun MOS-examen, strijden om de titels NK Office voor het mbo en voortgezet onderwijs en NK Office in het hoger onderwijs.

 • Netwerkdag 2017: bekijk de blog, video's en presentaties

  Nieuws - Op donderdag 14 december organiseerde SURF de Netwerkdag 2017 in Media Plaza. Met 171 aanwezigen gingen we in gesprek over trends op vast en draadvrij netwerkgebied. Lees de blogpost en bekijk de video’s en presentaties.

 • Kwetsbaarheden in processoren ontdekt op bijna alle platformen

  Nieuws - Er zijn deze week 2 serieuze problemen bekend gemaakt die impact hebben op een groot aantal hardware platformen. Hierdoor kan vertrouwelijke informatie gelekt worden. SURF is druk bezig met het patchen en analyseren van zijn systemen en deelt zijn kennis binnen de SURF security-communities.

 • Cyberdreigingsbeeld 2017 toont belangrijkste dreigingen

  Nieuws - In het Cyberdreigingsbeeld 2017 lees je over de belangrijkste cyberdreigingen binnen onderwijs en onderzoek van het afgelopen jaar. Daarnaast gaan we in op de actoren die effect hebben op de belangrijkste dreigingen en hun motivatie.

 • SURF brengt eigen CO2-uitstoot in kaart

  Nieuws - SURF heeft in 2016 in totaal 2.913 ton aan CO2 uitgestoten. Daarvan werd 90% veroorzaakt door de ICT-diensten (netwerken en datacenters) en 10% door de kantooromgeving. Met onze ambitie om in 2025 klimaatneutraal te zijn, is deze nulmeting essentieel.

 • Casus: Wifi-as-a-Service ontzorgt de netwerkbeheerder

  39 aanvragen voor stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Nieuws - In de 4e ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs zijn 39 aanvragen ingediend, in 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen. Met de regeling kunnen hogeronderwijsinstellingen ervaring opdoen met open en online onderwijs.

 • Cybersave Yourself Community: meld je aan!

  Nieuws - Cybersave Yourself (CSY) is de security- en privacy-awarenesscampagne voor op SURFnet aangesloten instellingen. Met de dienst CSY kunnen instellingen zelf een eigen bewustzijnscampagne opzetten. Om de instellingen verder te helpen is de Cybersave Yourself Community opgericht.

 • Programma SURF Security- en Privacyconferentie 2018 bekend

  Nieuws - Het voorlopige programma voor de SURF Security- en Privacyconferentie op 8 en 9 februari is bekend. Het programma van de tweedaagse conferentie, die dit jaar plaatsvindt in Enschede, bestaat uit een mix van beleid en techniek. Onderwerpen worden deels in tracks aangeboden en er is uiteraard volop ruimte tot uitwisseling en netwerken.

 • Vloeistofsimulatie wint Visualization Competition 2017

  Nieuws - Alexander Blass van de Universiteit Twente is de winnaar van de Visualization Competition 2017. Hij maakte een visualisatie van thermische convectie. De prijs werd uitgereikt tijdens het Super D Event op 12 december.

 • Verbindende oplossingen voor gezondheidsonderzoek

  Nieuws - SURF ondersteunt de missie van Health RI, de Nederlandse infrastructuur voor gepersonaliseerde geneeskunde en gezondheidsonderzoek. Tijdens de 3e Health RI-conferentie presenteerde SURF toegangs- en analyse-oplossingen voor gedeelde data en applicaties.

 • Bereikbaarheid SURF rond de feestdagen

  Nieuws - Het kantoor van SURF in Utrecht is in de kerstvakantie geopend, met uitzondering van de feestdagen. Het kantoor van SURF in Amsterdam is gesloten van 25 december tot en met 1 januari 2018. SURF wenst je fijne feestdagen en een inspirerend 2018!

 • Grip op e-waste: handvatten voor duurzame afvoer van ICT

  Nieuws - Universiteiten en hogescholen voeren hun elektrische apparaten (e-waste) op verschillende manieren af. Door deze versnippering is er ruimte voor verbetering. Met het rapport 'Grip op e-waste' ondersteunt SURF onderwijsinstellingen bij de verduurzaming van het hele ICT-afvoerproces.