Rss

Nieuws

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

 • Associate professor Virginia Eubanks in Privacyrede: 'Veel mensen afgewezen door een algoritme'

  Nieuws - Amerikaanse algoritmes voor sociale voorzieningen nemen ongewenste beslissingen. Maar dat ligt niet alleen aan de techniek, zo stelde associate professor Virginia Eubanks gisteren tijdens de Privacyrede die SURF mede organiseerde.

 • Duits Hochschulforum Digitalisierung bezoekt SURF: 'Nederlanders beginnen gewoon met experimenteren'

  Nieuws - Onderwijs digitaliseren doen we natuurlijk niet alleen in Nederland. SURF stimuleert daarom samenwerking met andere landen. Zo bezocht eind 2018 een Duitse delegatie SURF en enkele Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. De Duitse deelnemers blikken terug. Ze herkenden veel én waren onder de indruk. Lees hun blogs en bekijk hun video’s.

 • Voorlopig programma SURF Security- en Privacyconferentie bekend: schrijf je in!

  Nieuws - De jaarlijkse SURF Security- en Privacyconferentie is dit jaar in Amsterdam op 28 februari en 1 maart. Ook dit jaar staat het programma bol van de onderwerpen over privacy en cybersecurity, zijn er workshops en is er een debat. Het voorlopige programma is bekend, schrijf je dus nu in.

 • Nieuwe systemen SURFmarket fundament voor betere samenwerking

  Nieuws - In afstemming met contactpersonen binnen instellingen startte SURFmarket in 2017 met de vernieuwing van zijn systemen. De vernieuwde systemen en functionaliteiten komen in 2019 beschikbaar. Ze vormen de basis voor een betere samenwerking en ondersteunen instellingen bij het optimaal afnemen en beheren van licenties en clouddiensten.

 • SURF en Knowledge Exchange verlengen samenwerking rond open science

  Nieuws - SURF staat met haar leden voor het aanjagen van vernieuwing. Open science is daarbij een van de speerpunten. Hierin werken we met de Nederlandse instellingen en Europese partners aan innovatieve projecten en aan het uitwisselen van kennis. Deze samenwerking is kortgeleden met 3 jaar verlengd.

 • SURFcert Capture the Flag 2018 gewonnen door NFI

  Nieuws - Op 18 december streden 26 mensen samen in teams om de eeuwige roem, én om de vlag. SURFcert organiseerde wederom een Capture the Flag-event. Het winnende team was afkomstig van het Nederlands Forensisch Instituut.

 • 27 aanvragen voor stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Nieuws - In de vijfde ronde van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs zijn 27 aanvragen ingediend in 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen door 24 instellingen. Met de regeling kunnen hogeronderwijsinstellingen ervaring opdoen met open en online onderwijs. Instellingen hebben in totaal 2.432.780,51 euro aangevraagd.

 • Corerouters SURFnet-netwerk succesvol vervangen

  Nieuws - SURF bouwt al enige tijd aan de ontwikkeling van het netwerk van de toekomst. Op 18 december hebben we een volgende stap gezet in de transitie naar de nieuwe servicelaag, door het vervangen van de tweede corerouter. Hiermee is het vervangen van de corerouters op onze hoofdlocaties in Amsterdam succesvol afgerond.

 • Winnaars dataprijs 2018

  Nieuws - De Nederlandse Dataprijs gaat dit jaar naar Portable Antiquities of the Netherlands, BBMRI-omics en OpenINTEL Active DNS Measurements. De prijzen werden 28 november door NWO-voorzitter Stan Gielen uitgereikt, tijdens het succesvolle event ‘Celebrating Data! What’s next?’

 • Anja Oskamp nieuw lid van de WTR

  Nieuws - Op 6 december is prof. mr. Anja Oskamp benoemd als lid van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR) door de ledenraad van SURF. De WTR is een onafhankelijk adviesorgaan van SURF, de leden worden benoemd op persoonlijke titel.

 • Inschrijving netwerkconferentie TNC19 geopend

  Nieuws - Je kunt je vanaf nu tot en met 10 juni 2019 inschrijven voor TNC19, de grootste Europese conferentie op het gebied van onderwijs- en onderzoeksnetwerken. TNC19 vindt plaats van 16 tot en met 20 juni 2019 in Tallinn, Estland. Het thema luidt ‘Forging Digital Societies'.

 • Twee nieuwe commissarissen Coöperatie SURF

  Nieuws - Op 6 december 2018 heeft de ledenraad van SURF Edwin van Huis (60) en Gabriël Zwart (54) unaniem benoemd als commissaris van SURF. Samen met Doede Vierstra, president-commissaris, vormen zij de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Coöperatie SURF.

 • Onderzoeksteams delen hun data eenvoudig met Research Drive

  Nieuws - Heeft jouw onderzoeksteam behoefte aan veel opslagcapaciteit voor onderzoeksdata? Werk je samen met andere instellingen, het bedrijfsleven of internationale partners? Speciaal voor deze vraag hebben wij de nieuwe dienst Research Drive ontwikkeld, een online omgeving voor het delen van onderzoeksgegevens.

 • Vul de vragenlijst in over datastewardship

  Nieuws - Ben jij een dataexpert die ondersteuning biedt aan onderzoekers, of een leidinggevende van zo’n dataexpert? Vul dan de vragenlijst in van de LCRDM-taakgroep Data Stewardship. De resultaten helpen instellingen om datastewardship te implementeren.

 • Help mee: handreiking voor virtuele onderzoeksomgevingen

  Nieuws - Wil jij meewerken aan een landelijke handreiking met objectieve criteria waaraan een virtuele onderzoeksomgeving moet voldoen? Meld je dan aan voor de taakgroep Research Workspace van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM).