Rss

Nieuws

 • Inschrijving geopend voor PRACE Summer of HPC 2018

  Nieuws - Studenten die net of bijna zijn afgestudeerd kunnen zich aanmelden voor de PRACE Summer of HPC 2018, die plaatsvindt in juli en augustus 2018. Het programma biedt deelnemers de kans om 2 zomermaanden kennis te maken met high performance computing bij een vooraanstaand Europees HPC-centrum.

 • Maak geen gatenkaas van je wifiverbinding

  Nieuws - eduVPN, de nieuwste dienst van SURF, is vorige week feestelijk geïntroduceerd tijdens de Security- en Privacyconferentie door Frau Antje die oud-Hollandse gatenkaas uitdeelde aan de gasten. De dienst is namelijk van Hollandse bodem (maar inmiddels internationaal geadopteerd) en voorkomt dat onveilige wifinetwerken een gatenkaas worden.

 • Meld je aan met korting voor OE Global 2018

  Nieuws - Van 24-26 april 2018 vindt de jaarlijkse internationale Open Education conferentie (OE Global) plaats in Delft, waar de TU Delft als gastheer optreedt. SURF biedt zijn leden de mogelijkheid om met korting deel te nemen. Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van open onderwijs en raak geïnspireerd door diverse sprekers uit de hele wereld.

 • SURF neemt de Elevator Game over van CIO Platform Nederland

  Nieuws - Op 13 februari heeft CIO Platform Nederland de Elevator Game formeel overgedragen aan SURF. Elevator is een game voor de mobiele telefoon om het bewustzijn voor de informatieveiligheid van je organisatie te verbeteren. De Elevator Game wordt via Cybersave Yourself aangeboden aan alle instellingen.

 • Karel Luyben benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science

  Nieuws - Voormalig rector magnificus van de Technische Universiteit Delft, Karel Luyben, is benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science door de stuurgroep van het Nationaal Platform Open Science, waaraan SURF deelneemt.

 • SURF Security en Privacy Award 2018 voor studenten 'Sleepwet-referendum'

  Nieuws - De studenten die een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) hebben afgedwongen, hebben vandaag de SURF Security en Privacy Award 2018 ontvangen. Zij kregen de Award voor hun bijdrage aan het maatschappelijk debat over een veilig en open internet.

 • Experimenteren met data in Brabants data-kenniscentrum

  Nieuws - In Brabant wordt de mogelijkheid verkend van een kenniscentrum voor digitale data, gericht op de maakindustrie. Onder de initiatiefnemers zijn, naast SURF, de Provincie Noord-Brabant, TNO en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers moeten in het centrum kunnen leren en experimenteren met het veilig delen en bewerken van data.

 • Banner Diensten en ondersteuning voor onderzoek

  Maak werk van de digitale leeromgeving

  Nieuws - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor de learning community digitale leeromgeving.

 • SURF test mogelijkheden 5G-netwerk op campus in Groningen

  Nieuws - SURF onderzoekt mogelijke toepassingen van 5G voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Hiervoor nemen we deel aan het 5Groningen-project en bouwen we een smart-campusproeftuin. Binnen het 5Groningen-project hebben we, met de andere 9 partners, een nieuw contract getekend voor de volgende fase van de realisatie van het 5G Fieldlab.

 • Aanmelding voor diverse securitytrainingen geopend

  Nieuws - SURFnet organiseert dit jaar weer diverse trainingen op het gebied van security en privacy. Op het programma staan onder andere de TRANSITS-trainingen die speciaal voor CSIRT’s zijn en de nieuwe training Defend Against Modern Targeted Attacks. Inschrijven kan nu.

 • Nieuwe overeenkomst FeedbackFruits voor Onderwijs Doetank

  Nieuws - SURFmarket heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met FeedbackFruits, de leverancier van onderwijsplug-ins voor learning management systemen. Via de overeenkomst neem je deel aan de Onderwijs Doetank: een platform waarin docenten en onderwijskundigen software en tools voor het onderwijs bedenken en samen met FeedbackFruits ontwikkelen.

 • Digitaal leren beter voor het milieu

  Nieuws - Online onderwijs vermindert de CO2-voetafdruk van hogeronderwijsinstellingen enorm. Dat concludeert Marieke Versteijlen, docent/onderzoeker Informatica aan Avans Hogeschool, uit promotieonderzoek. Haar studie komt voort uit een project rond de duurzaamheidsaspecten van de digitalisering van onderwijs, dat zij eerder in opdracht van SURF uitvoerde.

 • Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stelt audiovisueel materiaal gratis beschikbaar voor educatief gebruik

  Nieuws - SURFmarket heeft de overeenkomst met het NIBG voor Academia verlengd. Academia biedt toegang tot audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. Studenten en medewerkers van door het Ministerie van OCW erkende publieke onderwijsinstellingen, die in de BRIN opgenomen zijn, maken in 2018, 2019 en 2020 gratis gebruik van de online portal.

 • Rogier Spoor ontvangt de Internet Innovatie Award van de Internet Society Nederland voor het project Let's connect

  VPN-project in de prijzen

  Nieuws - Het project Let’s connect, SURF’s moederproject van de nieuwe dienst eduVPN, heeft de Internet Innovatie Award 2018 gewonnen, een prijs voor vernieuwende en belangwekkende Nederlandse internetinitiatieven. De jury vindt goede VPN-technologie noodzakelijk en roemt het feit dat SURF alle software open source aanbiedt.

 • Albeda 50e gebruiker eduroam Visitor Access

  Nieuws - Steeds meer onderwijs- en onderzoeksinstellingen maken gebruik van eduroam Visitor Access. Op dit moment zijn meer dan 50 instellingen aangesloten. De 50e gebruiker is Albeda. “Onze eerste pilot met eduroam Visitor Access is prima verlopen. De techniek zit heel goed in elkaar.”