Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 21 nov 2017

  Bijeenkomst SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening SURFcumulus voor jouw instelling kan betekenen, wil je meer weten over de use-cases en ben je benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten? Kom naar de bijeenkomst op 21 november.

 • 21 nov 2017

  Privacyrede 2017: Weapons of Math Destruction

  Bijeenkomst - De huidige staat van onze privacy staat centraal tijdens de Privacyrede 2017 op 21 november in TivoliVredenburg te Utrecht. Spreekster is Cathy O’Neil, de schrijfster van 'Weapons of Math Destrucion'. Vooraf houdt SURF een bijeenkomst over onder meer de botsing tussen privacy en big data.

 • 22 nov 2017 tot en met 23 nov 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 november 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een (tweedaagse) Cloud workshop.

 • 22 nov 2017

  Bijeenkomst Draadvrije communicatie op de campus

  Bijeenkomst - SURF organiseert op woensdag 22 november een bijeenkomst over draadvrije communicatie op de campus. We delen onze SURF-visie, de UvA/HvA en VU vertellen over hun hierop aansluitende aanbesteding, en we gaan met elkaar in gesprek.

 • 27 nov 2017

  Workshop COMPAREX

  Bijeenkomst - Benieuwd naar het SURFcumulus-aanbod van Microsoft Azure? Of moet het bestaande Azure-contract van jouw instelling worden overgezet naar COMPAREX? Kom naar de workshop COMPAREX op 27 november 2017.

 • 28 nov 2017

  Bijeenkomst voor leveranciers van integratiediensten over de SURF-demo-leeromgeving

  Bijeenkomst - Ben jij een leverancier van integratiediensten en wil je jouw kennis op het gebied van integratievraagstukken delen? En wil jij bijdragen aan verdere ontwikkeling van de modulaire digitale leeromgeving en de SURF-demo-omgeving? Dan nodigt SURF je van harte uit voor deze bijeenkomst op dinsdag 28 november.

 • 28 nov 2017

  Seminar Dimension Data: De weg naar hybride IT

  Bijeenkomst - Hoe moet je als instelling je datacenter en architectuur aanpassen om optimaal gebruik te maken van hybride IT? Tijdens de bijeenkomst ‘De weg naar hybride IT’ op 28 november 2017 krijg je antwoord op deze vraag en laten we voorbeelden van verschillende instellingen zien.

 • 30 nov 2017

  Seminar Is onderwijs logistiek?

  Bijeenkomst - De SIG Onderwijslogistiek organiseert samen met SURFacademy en de Wageningen Universiteit op donderdag 30 november de SIG-dag met als thema “Is Onderwijs Logistiek?”

 • 04 dec 2017

  Demolab onderzoekstools voor het hbo: Onderzoeksdata opslaan, delen en beheren

  Bijeenkomst - Op maandag 4 december organiseert SURF een demolab speciaal voor hogescholen over onderzoekstools, met als thema 'Onderzoeksdata opslaan, delen en beheren'. Het doel is kennis en ervaring uit te wisselen tussen onderzoeksondersteuners.

 • 06 dec 2017 tot en met 07 dec 2017

  Parallel en GPU-programmeren in Python

  Bijeenkomst - Deze cursus gaat over de programmeertaal Python voor scientific computing. We introduceren ook het concept van gelijktijdige en parallelle programmering, gedistribueerde programmering en GPU-programmering. Tijdens de hands-on sessie ervaar je hoe dit in Python op de Nationale Supercomputer Cartesius gebeurt.

 • 08 dec 2017

  Health-RI Conferentie

  Bijeenkomst - De 3e editie van de jaarlijkse Health-RI conferentie gaat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van biobanken, registraties, FAIR data management en ethische en juridische vraagstukken. Het Health-RI-initiatief biedt een visie en roadmap om te komen tot één verbindende nationale infrastructuur voor personalized medicine & health research.

 • 11 dec 2017

  Seminar De relatie tussen inhoud en vorm van een onderwijsvideo

  Bijeenkomst - Wat is de relatie tussen de inhoud en de vorm van een onderwijsvideo? Op 11 december organiseert de SIG Media & Education in samenwerking met wetenschapsfilosoof Bas Haring een seminar over dit thema. Je bekijkt bestaande video’s en onderzoekt de relatie tussen de onderwijsinhoud en de meerwaarde van de videovorm.

 • 12 dec 2017

  Super D

  Bijeenkomst - Het jaarlijkse SURFsara-event Super D verbindt wetenschap en technologie. Laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van high performance computing en data.

 • 12 dec 2017

  Workshop COMPAREX

  Bijeenkomst - Benieuwd naar het SURFcumulus-aanbod van Microsoft Azure? Of moet het bestaande Azure-contract van jouw instelling worden overgezet naar COMPAREX? Kom naar de workshop COMPAREX op 12 december 2017.

 • 12 dec 2017

  Seminar Digitale transformatie in het onderwijs

  Bijeenkomst - Hoe ver is het onderwijs met digitale transformatie: de overgang van on-premises IT-diensten naar de cloud? Ontdek tijdens deze bijeenkomst de inspirerende visie van IT-visionair Marco Gianotten hierop. En maak kennis met de verschillende ervaringen van instellingen die met SURFcumulus de weg naar digitale transformatie zijn ingegaan.