Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 29 aug 2016 tot en met 01 sep 2016

  ICT4S

  Bijeenkomst - De vierde editie van de internationale conferentie ICT 4 Sustainability (ICT4S). Voor onderzoekers en vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid met een gedeelde belangstelling voor het inzetten van ICT voor duurzaamheid. Het thema van dit jaar is 'Smart and Sustainable'.

 • 02 sep 2016

  Workshop Data Repositories

  Bijeenkomst - In deze workshop staat de ontwikkeling en organisatie van repositories voor het delen en publiceren van datasets centraal. Tijdens de workshop worden een aantal projecten van diverse organisaties gepresenteerd en bediscussieerd. Op die manier ontstaat er een goed beeld van de ontwikkelingen op repositorygebied binnen Nederland.

 • 03 sep 2016

  Workshop Schaalbare data-analyse met Apache Spark en Hadoop

  Bijeenkomst - Van 3 t/m 7 september 2016 organiseren het Dutch Techcentre for Life Sciences (DTL), de BioSB research school en ELIXIR gezamenlijk de 15e editie van de European Conference on Computational Biology (ECCB 2016). Tijdens de conferentie geeft SURFsara een workshop over Apache Spark en Hadoop.

 • 07 sep 2016

  SURF-cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 7 september 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een eendaagse cloudworkshop. Tijdens deze workshop horen deelnemers het échte cloudverhaal zonder marketingpoespas. De cloud is niet meer weg te denken en tijdens deze workshop ontdek je wat dat voor jouw organisatie kan betekenen in termen van mogelijkheden en uitdagingen.

 • 08 sep 2016 tot en met 09 sep 2016

  Cloudworkshop

  Bijeenkomst - Op 8 en 9 september 2016 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse cloudworkshop. Naast een aantal theoretische onderwerpen doe je hands-on ervaring op met het bedienen van Amazon, Azure en VMware Cloud, het geautomatiseerd provisionen van workloads naar deze clouds en het implementeren van een geavanceerd cloudontwerp.

 • 15 sep 2016

  Wat kan een SOC voor jouw organisatie betekenen?

  Bijeenkomst - Op 15 september organiseert SURFacademy het seminar: Wat kan een SOC (Security Operations Center) voor jouw organisatie betekenen? Deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd in samenwerking met SCIPR, gaat over Security Operations en Threat Intelligence voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

 • 20 sep 2016

  Informatiebijeenkomst nieuwe IaaS-dienstverlening van SURFnet — SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de nieuwe hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Kom naar de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus op dinsdag 20 september 2016.

 • 27 sep 2016 tot en met 30 sep 2016

  Studiereis digitaal toetsen naar E-ATP-conferentie in Lissabon

  Bijeenkomst - Van 27 tot en met 30 september organiseert SURFnet een studiereis naar de E-ATP-conferentie in Lissabon. Het thema is ‘Assessing and Developing Lifelong Learners’. De conferentie gaat onder meer in op de uitdaging om toetsen te ontwerpen die recht doen aan de beroepspraktijk en op het digitaal inzetten van verschillende toets- en vraagvormen.

 • 27 sep 2016

  Seminar Open access doen we samen

  Bijeenkomst - Hoe zorgen we dat in 2020 alle publicaties van het hbo open access toegankelijk zijn? Op dinsdag 27 september 2016 organiseert SURFacademy in samenwerking met Saxion, Windesheim, het NAI-hbo, de HKI, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een seminar rond deze ambitie.

 • 03 okt 2016

  Hands-on Python Booster Sessie

  Bijeenkomst - Op 3 oktober 2016 organiseert SURFacademy samen met Data Computing een 1-daagse Python Booster Sessie. Deze hands-on training is speciaal ontworpen om onderzoekers kennis te laten maken met Python. Je krijgt praktijktoepassingen van deze programmeertaal en oefent met veelvoorkomende programmeersituaties. Grijp deze kans en maak kennis met Python!

 • 04 okt 2016

  Voorlichtingsbijeenkomst 3e ronde stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober organiseert SURFnet een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs naar aanleiding van de derde call for proposals. Je krijgt achtergrondinformatie en toelichting op de regeling en er is ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream.

 • 04 okt 2016

  Seminar Internet of Things

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober 2016 organiseert SURFacademy een seminar met praktijkvoorbeelden van innovatief gebruik van Internet of Things, om je te inspireren en handvaten te geven om het zelf in jouw organisatie in te zetten. Maak een start met een smart campus voor onderwijs en onderzoek, toepassingen zijn immers steeds makkelijker zelf te ontwikkelen!

 • 06 okt 2016

  Challenge day: Onderwijs op Maat

  Bijeenkomst - Onderwijsinstellingen willen snel in kunnen spelen op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs en de technologie om persoonlijk en flexibel onderwijs te realiseren. Tijdens dit SURFacademy-seminar nodigen we leveranciers uit te laten zien welke producten zij hebben om persoonlijk en flexibel onderwijs in het hoger onderwijs mogelijk maken.

 • 11 okt 2016

  Red Hat Forum Benelux 2016

  Bijeenkomst - Op dinsdag 11 oktober organiseert Red Hat in het Chassé Theater in Breda het Red Hat Forum Benelux. Leer meer over ontwikkelingen op het gebied van OpenSource, Integratie, Cloud, Management & Monitoring, Container technologie en Storage en luister tijdens breakout sessies naar klanten, Red Hat Partners en specialisten.

 • 12 okt 2016

  Masterclass Adaptief toetsen

  Bijeenkomst - De SIG Digitaal Toetsen neemt je in deze masterclass op woensdag 12 oktober 2016 mee in verschillende manieren om adaptief te toetsen en hoe digitale systemen hierbij kunnen helpen. Samen met experts krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je een van de benaderingen meer diepgaand verkennen.