Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 28 aug 2017 tot en met 30 sep 2017

  Online cursus supercomputing

  Bijeenkomst - In deze gratis online cursus leer je wat supercomputers zijn, hoe ze worden gebruikt en hoe we hun volledige rekenkracht kunnen inzetten voor wetenschappelijke doorbraken.

 • 25 sep 2017

  Datamanagement met iRODS

  Bijeenkomst - iRODS is een datamanagement-middleware die de laatste tijd steeds populairder wordt. Deze workshop is een algemene introductie op deze technologie en het gebruik ervan.

 • 28 sep 2017

  Seminar Challenge day 2017: de modulaire leeromgeving in de praktijk

  Bijeenkomst - Tijdens de Challenge day 2017 op donderdag 28 september in CineMec Utrecht laat SURFnet zien hoe een modulaire leeromgeving in de praktijk werkt. Dat doen we aan de hand van een use case, waarin 8 leveranciers in pilotvorm hun producten gekoppeld hebben aan de SURF-demo-omgeving van de modulaire leeromgeving.

 • 03 okt 2017

  Workshop Working on data stewardship? Meet your peers!

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met LCRDM en de UKB werkgroep Research Data op 3 oktober 2017 een netwerkbijeenkomst voor data stewards en anderen, die onderzoekers binnen de universiteiten en onderzoeksinstellingen ondersteunen in research data management. In deze bijeenkomst leer je collega's kennen en leer je van elkaars praktijk.

 • 05 okt 2017

  SURF Coöperatiedag

  Bijeenkomst - Op 5 oktober vindt de eerste SURF Coöperatiedag plaats, bedoeld voor leden en relaties van SURF. De SURF Coöperatiedag biedt een gevarieerd inhoudelijk programma. Ook is er voldoende ruimte voor nieuwe ontmoetingen én om bij te praten met oude bekenden. Omdat SURF in 2017 30 jaar bestaat, krijgt de coöperatiedag een feestelijk tintje.

 • 09 okt 2017

  Seminar Peer feedback en peer assessment in online onderwijs

  Bijeenkomst - Peer feedback en peer assessment zijn veelbelovend voor het persoonlijk en schaalbaar maken van online onderwijs. Door peers in te zetten blijft de begeleiding en toetsing van grote aantallen studenten uitvoerbaar voor docenten. In dit SURFacademy-seminar op 9 oktober hoor je wat hiervoor nodig is en hoe je dit op een goede manier inzet.

 • 10 okt 2017

  Seminar Toetsdata: goudmijn voor personalisering?

  Bijeenkomst - Data uit toetsen kun je goed inzetten om studenten te voorzien van gerichte feedback en de invulling van het onderwijs op maat bij te stellen. In dit seminar op 10 oktober, georganiseerd door de SIG Digitaal Toetsen, laten de sprekers zien hoe ze in de praktijk gebruik maken van toetsdata.

 • 11 okt 2017

  Seminar Videomateriaal toegankelijk voor iedereen

  Bijeenkomst - 10-15% van de studenten in Nederland heeft een functiebeperking. Zij zijn gebaat bij optimaal toegankelijk videomateriaal dat aan bepaalde specificaties voldoet. Op 11 oktober organiseert de SIG Media & Education dit SURFacademy-seminar over digitale toegankelijkheid van videomateriaal, waarin de situatie in Nederland en ervaringen aan bod komen.

 • 12 okt 2017

  Seminar Verbinden van onderwijs buiten en binnen de collegezaal

  Bijeenkomst - Veel onderwijs speelt zich ook buiten de reguliere collegezalen af, bijvoorbeeld in een werkplaats. Welke technologieën kun je inzetten voor dit soort onderwijsvormen? Hoe kun je dit naadloos integreren in het reguliere onderwijs? Tijdens dit seminar gaan we in gesprek met experts over wat seamless learning voor jouw onderwijs kan betekenen.

 • 12 okt 2017

  National eScience Symposium 2017

  Bijeenkomst - Op donderdag 12 oktober organiseert het Netherlands eScience Center het National eScience Symposium 2017 – Science in a Digital World. SURFnet is als partner van dit evenement betrokken bij alle sessies over Internet of Things (IoT).

 • 13 okt 2017

  Seminar Ondersteuning van docenten bij vernieuwing van de digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Bij het vernieuwen van de digitale leeromgeving is de ondersteuning van docenten een noodzakelijke randvoorwaarde. Maar hoe organiseer je dat? Kom op vrijdag 13 oktober naar het SURFacademy-seminar van de SIG DLWO over dit onderwerp. Je hoort de ervaringen van 3 instellingen, en je hebt gelegenheid om in discussie te gaan.

 • 13 okt 2017

  Workshop Van idee naar plan

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs en heb je een (globaal) idee, maar heeft dit nog nadere uitwerking en bredere bespreking met alle betrokkenen nodig? Deze SURFacademy-workshop op vrijdag 13 oktober biedt je hiervoor handvatten.

 • 17 okt 2017

  Informatiebijeenkomst Privacyvoorwaarden SURFcumulusleveranciers vergeleken

  Bijeenkomst - SURF heeft de privacyvoorwaarden van de contracten van de publieke cloudleveranciers vergeleken met de SURF bewerkersovereenkomst. Op 17 oktober 2017 lichten we de verschillen aan toe.

 • 26 okt 2017

  Seminar Verder bouwen aan open science

  Bijeenkomst - Wat is de stand van zaken van open access in het praktijkgericht onderzoek? Tijdens de Open Access Week organiseert SURFacademy het seminar ‘Verder bouwen aan open science’. Hierin gaan we in op deze vraag en praten we verder over het bouwen aan open praktijkgericht onderzoek.

 • 29 okt 2017 tot en met 04 nov 2017

  Studiereis Educause 2017 in Philadelphia (vol)

  Bijeenkomst - Van 29 oktober tot en met 4 november 2017 organiseert SURF een studiereis naar Educause 2017. Met meer dan 700 sprekers en 300 sessies is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. De studiereis is inmiddels vol en aanmelden is dus niet meer mogelijk.