Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 22 jun 2018 tot en met 14 sep 2018

  Learning community Digitale leeromgeving - VOL

  Bijeenkomst - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor deze learning community.

 • 29 jun 2018 tot en met 23 nov 2018

  Leergang Itembanken

  Bijeenkomst - Heeft jouw instelling een toetsapplicatie aangeschaft? Dan is de volgende stap: hoe realiseer je een gestructureerde itembank voor toetsvragen, waar docenten graag mee werken? Wil jij actief aan de slag met een toets- en vragenbank binnen je instelling en wil je hierin samenwerken met collega’s van andere instellingen? Schrijf je dan in.

 • 06 sep 2018

  PRACE workshop: Datamanagement met iRODS en Compute

  Bijeenkomst - Data management is een essentieel onderdeel van data-driven research. Wil je aan de slag met data management framework iRODS en computational pipelines op HPC infrastructuur? Meld je dan aan voor deze workshop.

 • 10 sep 2018

  Workshop Inpandige connectiviteit en E-SIM

  Bijeenkomst - Hoe bereid je je voor op de toekomst van mobiele connectiviteit? Kom erachter tijdens de workshop Inpandige connectiviteit en E-SIM op 10 september. Elk onderwerp beslaat een dagdeel, waar je je afzonderlijk voor kunt inschrijven. We komen tot definities van inpandige connectiviteit en maken een aanzet voor een (E-SIM) architectuur.

 • 11 sep 2018

  Digitaal toetsen, the next step: de itembank

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert samen met de SIG Digitaal toetsen een seminar over itembanken. Een volgende stap na het aanschaffen van toetssoftware is het goed inrichten van een itembank. Maar hoe doe je dat? Doe op 11 september inspiratie op en maak kennis met 6 verschillende itembanken uit zowel het mbo als hoger onderwijs.

 • 13 sep 2018

  Netwerkcafé over het beheer en monitoren van een netwerkinfrastructuur

  Bijeenkomst - Ben je lid van de expertgroep Netwerken, of geïnteresseerd in ontwikkelingen op het vlak van netwerkinfrastructuur? Kom 13 september naar het Netwerkcafé bij SURF. We spreken met elkaar over het 24/7 in de lucht houden van een netwerk en procedures tijdens een storing. Ook zijn er presentaties vanuit de instellingen en is er ruimte voor discussie.

 • 18 sep 2018 tot en met 20 sep 2018

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging.

 • 18 sep 2018 tot en met 22 jan 2019

  Leergang Ondersteunen van docenten bij onderwijsinnovatie met ICT: hoe richt je dit in?

  Bijeenkomst - Onderwijs ontwerpen is steeds meer een co-creatie tussen verschillende disciplines. Hoe kun je als onderwijsinstelling deze samenwerking van disciplines optimaal ondersteunen? In deze leergang analyseer je hoe de ondersteuning binnen je eigen instelling is vormgegeven, bespreek je casussen en maak je plannen voor doorontwikkeling.

 • 21 sep 2018

  Seminar Online begeleiden van studenten

  Bijeenkomst - In onderwijs dat volledig of voor een substantieel deel online plaatsvindt, is een belangrijke rol weggelegd voor het online begeleiden van studenten. In dit seminar op 21 september gaan we in op de toepassingen en de ontwerpkeuzes van online begeleidingsvormen en maak je kennis met praktijkvoorbeelden uit het Nederlandse hoger onderwijs.

 • 24 sep 2018

  Voorlichtingsbijeenkomst stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019

  Bijeenkomst - Op 24 september organiseert SURF een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019. De regeling kent 2 pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen. Deze voorlichtingsbijeenkomst gaat over beide pijlers en is ook te volgen via een livestream.

 • 27 sep 2018

  Challenge day 2018: samen werken aan onderwijsinnovatie

  Bijeenkomst - Hoe wordt de modulaire leeromgeving 1 geheel en hoe kunnen tools peer feedback ondersteunen in online onderwijs? Dit zijn de uitdagingen van de vierde Challenge day op donderdag 27 september. Op deze dag delen marktpartijen hun oplossingen voor de uitdagingen waar instellingen in de praktijk tegenaan lopen.

 • 28 sep 2018

  Demodag Roosterapplicaties voor flexibel onderwijs

  Bijeenkomst - Onderwijs flexibel inrichten heeft ook invloed op de onderwijslogistieke processen, waaronder het roosterproces. SURF heeft marktpartijen via een marktconsultatie uitgenodigd mee te denken over roosterapplicaties die flexibel onderwijs ondersteunen. Op 28 september presenteren zij hun producten en kun je vragen stellen.

 • 01 okt 2018

  Seminar Samenwerken aan open leermaterialen in vakcommunity’s

  Bijeenkomst - Hoe initieer en stimuleer je het open delen, hergebruiken en/of ontwikkelen van leermaterialen binnen je vakcommunity? Tijdens het seminar op 1 oktober hoor je ervaringen uit de praktijk, kom je in gesprek met experts en zet je eerste stappen op weg naar je eigen succesvolle vakcommunity.

 • 02 okt 2018

  Conferentie DTL Communities@Work 2018

  Bijeenkomst - Op 2 oktober 2018 vindt de DTL Communities@Work conferentie plaats voor professionals op het gebied van life science en data science, met als doel om samen te komen en concrete samenwerkingen op te zetten met betrekking tot onderwerpen als FAIR-gegevensbeheer, gegevens- & ICT-diensteninfrastructuren, gegevensmodellering en -analyse.

 • 02 okt 2018

  Seminar Strategische keuzes maken rondom video in het onderwijs

  Bijeenkomst - Video krijgt een steeds voornamere plek binnen het onderwijs. Maar hoe past video in de onderwijsvisie? In dit seminar op 2 oktober laat de SIG Media & Education 4 instellingen aan het woord die hun strategische keuzes rondom video uiteenzetten. Houd jij je beleidsmatig bezig met video binnen je instelling? Kom dan naar dit seminar.