Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 19 apr 2017 tot en met 17 mei 2017

  Masterclass research support hogescholen 19 april en 17 mei

  Bijeenkomst - Op woensdag 19 april en woensdag 17 mei 2017 organiseert SURF een tweedaagse masterclass speciaal voor hogescholen. Het doel is om onderzoeksondersteuners van praktische ideeën en mogelijkheden te voorzien om onderzoekers te bereiken en te ondersteunen in het onderzoeksproces.

 • 01 mei 2017

  Workshop Social media als vak

  Bijeenkomst - Hogescholen hebben het afgelopen jaar in samenwerking met Coosto en Upstream gewerkt aan een social media-leerprogramma voor het hoger onderwijs. Interesse om dit leerprogramma op te nemen in het curriculum? Meld je dan aan voor de workshop op maandag 1 mei 2017.

 • 02 mei 2017

  Workshop SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 2 mei 2017 organiseert SURFacademy een eendaagse (SURF) Cloud training samen met haar partner Weolcan.

 • 09 mei 2017

  Seminar de Europese privacyverordening: een plan van aanpak

  Bijeenkomst - In het zicht van de nieuwe Europese privacyverordening, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), willen veel organisaties hun privacy compliance verbeteren. SURF houdt hierover 3 kennissessies: op 9 mei, 19 september en 14 december. De eerste sessie behandelt onder andere een implementatieplan voor de AVG.

 • 09 mei 2017

  Masterclass Tussen Kunst, Cloud en Digitale Transformatie

  Bijeenkomst - Dimension Data en Cisco houden op 9 mei een masterclass over cloudadoptie en -innovatie. De masterclass vindt plaats in het Rijksmuseum en richt zich op directies en IT-bestuurders van instellingen die bij SURFnet zijn aangesloten.

 • 10 mei 2017 tot en met 11 mei 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 10 en 11 mei 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse Cloud workshop.

 • 11 mei 2017

  Seminar Virtual reality in het onderwijs: didactisch redeneren in de praktijk

  Bijeenkomst - De SIG's Media & Education en Virtuality organiseren op donderdag 11 mei in Groningen een bijeenkomst over de educatieve potentie van virtual reality (VR): wordt het onderwijs beter door de inzet van VR, wat zijn de valkuilen, is het betaalbaar? Ook kun je tijdens dit SURFacademy-seminar kennismaken met verschillende onderwijstoepassingen van VR.

 • 15 mei 2017

  Seminar Service management optimalisatie met RES en TOPdesk

  Bijeenkomst - Binnen het onderwijs speelt de digitale werkplek een belangrijke rol. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers en studenten voorzien zijn van de juiste IT-middelen die voldoen aan hun verwachtingen en eisen? Tijdens dit seminar leer je hoe je medewerkersprocessen automatiseert, service delivery makkelijker maakt en medewerkers optimaal ondersteunt.

 • 16 mei 2017

  Informatiebijeenkomst SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Hiervoor organiseerden wij de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus op dinsdag 16 mei 2017.

 • 18 mei 2017

  Seminar Faciliteren van docenten(teams) bij blended learning

  Bijeenkomst - Hoe faciliteer je docenten(teams) bij blended learning? Doe je dat top-down of juist bottom-up? Hoe pakken onderwijsinstellingen dit aan en wat zijn hun lessons learned? De SIG Blended learning organiseert op donderdag 18 mei 2017 een SURFacademy-seminar waar je antwoorden op deze vragen krijgt.

 • 18 mei 2017

  Informatiebijeenkomst mobiele telefonie: lopende en toekomstige aanbestedingen

  Bijeenkomst - Welke aanbestedingsmogelijkheden biedt SURF voor mobiele telefonie? En waar heeft jouw instelling behoefte aan? Laat je op 18 mei bijpraten en ga in gesprek over de Europese aanbesteding Mobiele telefonie (data en spraak), en over onze plannen voor een aanbesteding Draadvrije communicatie.

 • 19 mei 2017

  Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Op 19 mei 2017 wordt voor de 3e keer de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs georganiseerd. De dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de ho-sector en is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.

 • 22 mei 2017 tot en met 24 mei 2017

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

 • 22 mei 2017 tot en met 23 mei 2017

  Peer-review training

  Bijeenkomst - Op 22 en 23 mei 2017 organiseert SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een peer-review training.

 • 23 mei 2017

  Peer-review opfristraining

  Bijeenkomst - Op 23 mei 2017 organiseert SURFacademy in samenwerking met SCIPR in het kader van SURFaudit een opfristraining voor peer-reviewers. Tijdens deze dag krijgen de deelnemers praktische oefening in het interviewen van betrokkenen en het opstellen van de eindrapportage.