Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • Webinar: maximaal inzicht en grip met BI van SAP Business Objects

  Bijeenkomst - Maak (opnieuw) kennis met de SAP Campuslicentie en hoor wat deze business intelligence-software kan betekenen binnen uw onderwijsinstelling. Ook organiseert SAP na de zomer nog enkele vervolgwebinars over de opties die de software biedt.

  30 jun 2015 tot en met 19 nov 2015
 • Seminar Innovation Challenge: informatie en inspiratie

  Bijeenkomst - Op woensdag 9 september 2015 organiseert SURFacademy het seminar ‘Innovation Challenge: informatie en inspiratie’. Tijdens dit seminar ontvang je naast alle informatie over de wedstrijd en het indienen van voorstellen, ook de nodige inspiratie om aan de slag te gaan.

  09 sep 2015
 • Seminar: Oracle technologie voor innovatie in het onderwijs

  Bijeenkomst - Innovatie, Cloud, Big Data, Participatie – klinkende begrippen; wat betekent dit concreet? Wat kan het onderwijs zijn medewerkers en studenten praktisch bieden met al deze ontwikkelingen op ICT-gebied?

  10 sep 2015
 • Workshop Social media als vak

  Bijeenkomst - Wegens het succes van de eerste editie organiseert SURFacademy op donderdag 10 september 2015 nogmaals de workshop Social media als vak. Social media zorgde de laatste jaren voor een verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Maar het ‘vak social media’ in een curriculum blijft achter.

  10 sep 2015
 • Seminar Learning analytics in de praktijk: dashboards

  Bijeenkomst - Op dinsdag 22 september 2015 organiseert SURFacademy het seminar Learning analytics in de praktijk: dashboards. Dashboards helpen de onderwijsinstellingen de sporen van student en docent te visualiseren. Tijdens deze bijeenkomst worden verschillende nationale en internationale voorbeelden van dashboards in het hoger onderwijs besproken.

  22 sep 2015
 • SURF Cloud café

  Bijeenkomst - Hoe ondersteunt SURF de instellingen en gebruikers bij het afnemen van diensten in de cloud? SURFacademy organiseert op 23 september 2015 een Cloud café met presentaties over de SURF Cloudstrategie en de nieuwe aanpak in SURF-cloudprojecten. Daarnaast komen diverse cloudactiviteiten aan bod, die veelal samen met instellingen worden uitgevoerd.

  23 sep 2015
 • Seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving

  Bijeenkomst - Op 24 september 2015 organiseert SURFacademy in samenwerking met hogeronderwijsinstellingen het seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving: van losse bouwstenen naar één geheel. Tijdens deze interactieve middag krijgt u antwoord op de vraag hoe de leeromgeving van de toekomst kan inspelen op flexibel en persoonlijk onderwijs.

  24 sep 2015
 • Seminar Wet- en regelgeving rondom het aanbieden van open en online onderwijs in de praktijk

  Bijeenkomst - Op vrijdag 25 september 2015 organiseert SURFacademy in samenwerking met het ministerie van OCW een bijeenkomst over wet- en regelgevingskaders voor het aanbieden van open en online onderwijs aan een diverse doelgroep (waaronder ook levenslang lerende). Een vertegenwoordiger van OCW licht aan de hand van casussen de geldende regelgeving toe.

  25 sep 2015
 • Seminar Digitaal ondertekenen

  Bijeenkomst - Op donderdag 1 oktober 2015 organiseert SURFacademy een seminar waarin actuele vraagstukken rondom het gebruik van digitaal ondertekenen worden behandeld. Tijdens het seminar wordt ingegaan op vragen als: in welke processen kan digitaal ondertekenen worden ingezet en hoe gaan instellingen hier mee om? Welke mogelijke oplossingen zijn er?

  01 okt 2015
 • Open Dag bij SURFsara op Amsterdam Science Park

  Bijeenkomst - Op zaterdag 3 oktober 2015 houden de organisaties op Amsterdam Science Park van 12.00-17.00 uur hun jaarlijkse Open Dag. Het programma van SURFsara wordt in september bekend gemaakt.

  03 okt 2015
 • 3rd National eScience Symposium: Accelerating Scientific Discovery

  Bijeenkomst - Dit jaarlijkse symposium laat wetenschappers en onderzoekers uit alle disciplines kennismaken met de digitale technologieën, die impact zullen hebben op hun vakgebied. Het symposium presenteert wereldklasse data-driven en compute-intensive onderzoek.

  08 okt 2015
 • SIG Open Education Netwerkdag: Student Engagement

  Bijeenkomst - Door open en online onderwijs kunnen lerenden een steeds actievere rol in het leerproces innemen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de lerende bijvoorbeeld betrekken bij het ontwerpen van het leerproces? Hoe zou je je vak kunnen organiseren rondom open & online onderwijs? Discussieer mee op 9 oktober tijdens de SIG Open Education Netwerkdag.

  09 okt 2015
 • Autumnschool Online leerarrangementen voor mobiel gebruik

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op woensdag 14 en donderdag 15 oktober 2015 een autumnschool waarbij u in teams van docenten, ICTO’ers en/of onderwijskundigen een ICT-rijk leerarrangement ontwikkelt voor gebruik op uw eigen onderwijsinstelling. Ook bedenkt u een opzet om te toetsen of het arrangement in de praktijk voldoet aan de verwachtingen.

  14 okt 2015 tot en met 15 okt 2015
 • Voorlichtingsbijeenkomst stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Bijeenkomst - Op vrijdag 16 oktober 2015 organiseert SURF een voorlichtingsbijeenkomst over de tweede tranche van de OCW-stimuleringsregeling Open en online onderwijs.

  16 okt 2015
 • Studiereis Educause in Indianapolis

  Bijeenkomst - Van 25 tot en met 30 oktober 2015 organiseert SURF een studiereis naar de jaarlijkse conferentie Educause. Educause is de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT en vindt dit jaar plaats in Indianapolis. SURF biedt u een arrangement met vlucht, hotel en deelname aan een social event van SURF.

  25 okt 2015 tot en met 30 okt 2015