Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 02 jan 2018 tot en met 02 feb 2018

  High Performance Computing and Big Data

  Bijeenkomst - In deze cursus leer je meer over high performance computing. Ook kun je specifieke problemen bespreken met experts en eraan werken op SURFsara's geavanceerde computerfaciliteiten.

 • 15 jan 2018 tot en met 18 feb 2018

  MOOC Supercomputing

  Bijeenkomst - Ontdek hoe supercomputers werken en welke wetenschappelijke doorbraken mogelijk zijn gemaakt met computersimulaties.

 • 23 jan 2018 tot en met 26 jan 2018

  Studiereis Bett Show 2018 - VOL

  Bijeenkomst - SURF organiseert een studiereis naar de Bett Show in Londen, van 23 t/m 26 januari 2018. Dit is een beurs en conferentie over de nieuwste trends en technologieën in ICT en onderwijs én de toepassing ervan. Leveranciers presenteren hun producten en diensten, en er zijn inhoudelijke praktische en strategische sessies.

 • 25 jan 2018 tot en met 26 apr 2018

  Leergang Beleid voor open leermaterialen - VOL

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-leergang van 4 bijeenkomsten ga je een beleidsplan voor open leermaterialen maken. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan de eigen beleidsplannen. Een bezoek aan de OE Global conferentie in Delft is onderdeel van het programma.

 • 26 jan 2018

  Inhoudelijke sessie AVG - VOL

  Bijeenkomst - Ter voorbereiding op de AVG organiseert SURF inhoudelijke sessies. Voor deze sessie zal de Autoriteit Persoonsgegevens een presentatie geven, onder meer over de wijze waarop zij de toezichthoudende taak zullen gaan invullen.

 • 29 jan 2018 tot en met 31 jan 2018

  Workshop Cloud Services for Synchronisation and Sharing

  Bijeenkomst - De 4e in een reeks van workshops over sync-and-share-oplossingen die 3 jaar geleden op CERN begon. Resourceproviders, leveranciers en gebruikers van sync-and-share-oplossingen komen bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen en roadmaps en lopende en toekomstige ontwikkelingen te presenteren.

 • 01 feb 2018

  Seminar De relatie tussen inhoud en vorm van een onderwijsvideo - VOL

  Bijeenkomst - Wat is de relatie tussen de inhoud en de vorm van een onderwijsvideo? Op 1 februari organiseert de SIG Media & Education in samenwerking met wetenschapsfilosoof Bas Haring een seminar over dit thema. Je bekijkt bestaande video’s en onderzoekt de relatie tussen de onderwijsinhoud en de meerwaarde van de videovorm.

 • 01 feb 2018

  Green IT Leaders Live

  Bijeenkomst - Green IT Leaders Live is het tweejaarlijkse event waar teruggeblikt wordt op succesvolle doorbraken in duurzame ICT en waar nieuwe piketpaaltjes worden uitgezet. Georganiseerd door Green IT Amsterdam en Nuon.

 • 02 feb 2018

  Seminar Didactisch gebruik van een LMS: best practices VU en TU/e - VOL

  Bijeenkomst - Veel instellingen werken aan de vernieuwing van de digitale leeromgeving. De didactische implementatie van een nieuw LMS is vaak onderdeel van een dergelijk traject. De VU en de TU/e hebben het afgelopen jaar Canvas in gebruik genomen. In dit seminar op vrijdag 2 februari delen zij hun ervaringen en kun je diverse workshops volgen.

 • 05 feb 2018

  Parallel Programming with MPI and OpenMP

  Bijeenkomst - Deze driedaagse cursus biedt mensen met enige programmeerervaring een introductie in de parallelle programmermodellen MPI en OpenMP.

 • 08 feb 2018

  National Collaboration in RDM: Celebrating Achievements, Shaping Future Directions - VOL

  Bijeenkomst - Op donderdag 8 februari 2018 vieren we de resultaten van de eerste 3 jaar samenwerken in het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management met de conferentie 'National Collaboration in RDM: Celebrating Achievements, Shaping Future Directions'.

 • 08 feb 2018 tot en met 09 feb 2018

  SURF Security- en Privacyconferentie ‘Crisis? Business as Usual!’

  Bijeenkomst - Op 8 en 9 februari organiseren SCIPR, SCIRT en SURFcert in samenwerking met de Universiteit Twente de SURF Security- en Privacyconferentie. Dé plek om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom security en privacy, maar ook om bij te praten.

 • 08 feb 2018

  Grip op e-waste: handvatten voor duurzame afvoer van ICT

  Bijeenkomst - Afvoer van ICT-hardware: hoe kom je ‘in control’? Hoe voorkom je dat e-waste op een afvalberg in Afrika belandt? Hoe draagt jouw instelling bij aan een meer circulaire ICT? Wat kan jij zelf doen?

 • 09 feb 2018

  Workshop SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 9 februari 2018 organiseert SURFacademy een eendaagse (SURF) Cloud workshop samen met haar partner Weolcan.

 • 13 feb 2018

  Machine learning with Apache Spark

  Bijeenkomst - Apache Spark is een van de populairste frameworks voor grootschalige dataverwerking. Deze workshop biedt een introductie.