Rss

Agenda

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 20 mrt 2019 tot en met 29 mei 2019

  Leergang Beleid voor open leermaterialen

  Bijeenkomst - Deze SURFacademy-leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten waarbij het opstellen van een beleidsplan voor open leermaterialen centraal staat. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan de eigen beleidsplannen.

 • 27 mrt 2019

  Seminar Juridische aspecten van video als (open) leermateriaal - VOL

  Bijeenkomst - Auteursrecht, portretrecht, (open) licenties, privacy-wetgeving en AVG, mogelijk heb je van deze termen wel eens gehoord. Wat betekent dit concreet als je video als leermateriaal gebruikt? Tijdens dit seminar op 27 maart praat de SIG Media & Education je bij over de juridische aspecten van het werken met video in het onderwijs.

 • 28 mrt 2019 tot en met 29 mrt 2019

  CompBioMed Containerisation Meeting

  Bijeenkomst - Ontwikkelaars van computerdiensten en gebruikers uit de academische wereld, de industrie en de gezondheidszorg komen samen om de meest recente ontwikkelingen op het gebied van containertechnologie, cyber beveiliging en aanverwante diensten te bespreken.

 • 28 mrt 2019

  Workshop Computational Science brengt experts samen

  Bijeenkomst - Deze workshop, georganiseerd door ePLAN (National platform for data- and compute-intensive research in the Netherlands) in samenwerking met SURFsara, brengt experts uit een breed scala van academische disciplines, nationale digitale infrastructuur en de High Performance Computing wereld samen.

 • 01 apr 2019

  Community meeting SIG-werkgroep Veilige Datakoppeling

  Bijeenkomst - Deze SIG meeting staat in het teken van de oplevering van de SIG-VDK toolbox. Hiermee deel en koppel je persoonsgebonden datasets op een veilige manier. Diverse sprekers vertellen je meer over de praktische en de juridische kant van deze SIG-VDK toolbox.

 • 02 apr 2019 tot en met 04 apr 2019

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen onder andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

 • 02 apr 2019

  Training CATS-CM Foundation and Practitioner

  Bijeenkomst - Als contractmanager wil je grip hebben op jouw contracten. In deze vierdaagse training leer je met de CATS-CM methodiek de vaardigheden om grip op jouw contracten te krijgen en te houden. De methodiek wordt al bij veel organisaties toegepast en heeft haar waarde meerdere malen bewezen.

 • 02 apr 2019 tot en met 27 jun 2019

  Leergang Digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Ben je verantwoordelijk voor de aanbesteding van een nieuw LMS of vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Schrijf je dan in voor deze leergang.

 • 04 apr 2019

  Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

  Bijeenkomst - Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Kom dan op 4 april naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.

 • 09 apr 2019

  Seminar What's next @ SURFconext?

  Bijeenkomst - Welke ontwikkelingen zijn er bij eduID en de instellingen? Hoe kun je omgaan met gastgebruik, welke wachtwoord-alternatieven zijn er en wat kun je nog dit jaar verwachten van SURFconext en SURFSecureID? Al deze vragen en meer staan weer op het programma tijdens What’s next @ SURFconext.

 • 09 apr 2019

  Informatiebijeenkomst call Innovative eScience Technologies for ‘Big Science’

  Bijeenkomst - Doe jij onderzoek in de astrofysica, scheikunde, klimaatonderzoek, computationele wetenschappen, hoge-energiefysica, radioastronomie, materiaalkunde, levenswetenschappen of andere ‘big science’? Wil je meer weten over de nieuwe eScience call for proposals Innovative eScience Technologies for Big Science? Kom dan naar deze bijeenkomst.

 • 23 apr 2019 tot en met 24 apr 2019

  Cluster Computing voor Life Sciences

  Bijeenkomst - Deze workshop richt zich op de basis van de Unix-shell en op het gebruik van Python in high-performance computeromgevingen om data-analysepijplijnen met Snakemake te automatiseren. Specifiek voor de Life Sciences.

 • 07 mei 2019 tot en met 09 mei 2019

  Training Transits I

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 3 dagen over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 09 mei 2019

  Deep Learning voor Life Sciences

  Bijeenkomst - Deze workshop presenteert een overzicht van machinale leertechnieken en introduceert de basisbegrippen die nodig zijn om kunstmatige neurale netwerken te begrijpen. Leer het basisgebruik van hulpmiddelen voor beeldverwerking en stem de resultaten van uw neurale netwerk af om uw doelen te bereiken.

 • 15 mei 2019

  Voorbereidingsbijeenkomst cybercrisisoefening NOZON 2019

  Bijeenkomst - Na het succes van cybercrisisoefening OZON 2018 gaan we dit jaar weer kleiner oefenen, met een kortere tabletopoefening van 1 à 2 uur. Deze bijeenkomst is voor de oefenvoorbereiders van instellingen die aan deze kleinere oefening willen meedoen.