Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • Seminar Open textbooks

  Bijeenkomst - Het thema open textbooks is nog een relatief onbekend fenomeen in Nederland. In de Verenigde Staten wordt hier al meer mee geëxperimenteerd. Tijdens het seminar Open textbooks op donderdag 26 november 2015 gaan we op zoek naar good practices rondom het maken, delen en gebruiken van open textbooks binnen de Nederlandse context.

  26 nov 2015
 • Studiereis Online Educa Berlin

  Bijeenkomst - Van 1 tot en met 4 december 2015 organiseert SURFnet een studiereis naar Online Educa in Berlijn. Online Educa is een internationale conferentie met een cross-sector focus en wereldwijd bereik op het gebied van technology supported learning and training. SURFnet biedt u een arrangement met treinreis, hotel en deelname aan een social event.

  01 dec 2015 tot en met 04 dec 2015
 • Seminar Meldplicht datalekken: de toepassing voor het onderwijs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 8 december 2015 organiseert SURFacademy het seminar Meldplicht datalekken: de toepassing voor het onderwijs. In dit seminar komt o.a. aan bod welke verplichtingen de meldplicht datalekken met zich mee brengt en wat de mogelijke gevolgen daarvan zijn. Tevens informeren enkele leveranciers u over de opties die er op ICT-gebied zijn.

  08 dec 2015
 • Bijeenkomst Mobiele toegankelijkheid van instellingsdiensten

  Bijeenkomst - Het wordt steeds belangrijker om instellingsdiensten goed toegankelijk te maken voor mobiele apparaten. Laat u hierover op woensdag 9 december bijpraten in deze SURFnet-bijeenkomst. Met onder andere: ontwerpprincipes voor gebruikersinteractie, authenticatie en autorisatie-oplossingen voor apps en veilige integratie van instellingsdata in apps.

  09 dec 2015
 • Digitaal toetsen, ga er maar aan staan!

  Bijeenkomst - Op 10 en 11 december organiseert SURFacademy in samenwerking met de TU/e een tweedaagse over vier belangrijke thema’s rondom digitaal toetsen: Beleid voor digitaal toetsen, Selectie en inkoop van toetssoftware, Veilig en betrouwbaar toetsen en Toetsing via een eigen device. U kunt zich kosteloos inschrijven voor een of meer dagdelen.

  10 dec 2015 tot en met 11 dec 2015
 • Seminar VDI: kansen en uitdagingen

  Bijeenkomst - Op vrijdag 11 december 2015 organiseert SURFacademy het seminar VDI: kansen en uitdagingen. Tijdens deze bijeenkomst komen vier leveranciers aan het woord over de mogelijkheden en opties die zij bieden voor virtual desktop infrastructure (VDI). Zij lichten hun verhaal toe aan de hand van een praktijkcase.

  11 dec 2015
 • Roadshow onderwijsinnovatie: peer visit UMC Utrecht

  Bijeenkomst - Met de Roadshow onderwijsinnovatie organiseert SURFacademy in 2015 en 2016 bezoeken aan onderwijsinstellingen met een inspirerend onderwijsinnovatieprogramma. Als deelnemer kunt u zo een kijkje achter de schermen nemen en in gesprek gaan met uw peers bij andere instellingen. Het eerste bezoek is op maandag 14 december 2015 aan het UMC Utrecht.

  14 dec 2015
 • SURFsara Super D Event

  Bijeenkomst - SURFsara organiseert haar jaarlijkse event op 15 december 2015. Het Super D event 'Where Science Meets e-Infrastructure' vindt plaats in Felix Meritis, in het centrum van Amsterdam.

  15 dec 2015
 • Seminar Wat biedt video in het onderwijs van de toekomst?

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op dinsdag 15 december 2015 in samenwerking met de SIG Media & Education het seminar 'Wat biedt video in het onderwijs van de toekomst?'. Aan de hand van een beeld van het onderwijs van de toekomst praat u tijdens deze bijeenkomst over nieuwe onderwijstoepassingen voor video.

  15 dec 2015
 • High performance computer-cursus van UvA en SURFsara

  Bijeenkomst - In januari 2016 organiseren onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en HPC-experts van SURFsara een cursus over ‘High Performance Computing en Big Data’. In deze cursus leert u om te gaan met de Big Toys.

  04 jan 2016 tot en met 31 jan 2016
 • Roadshow onderwijsinnovatie: peer visit Wageningen UR

  Bijeenkomst - Met de Roadshow onderwijsinnovatie organiseert SURFacademy bezoeken aan onderwijsinstellingen met een inspirerend onderwijsinnovatieprogramma. U kunt zo een kijkje achter de schermen nemen en in gesprek gaan met uw peers bij andere instellingen. Op dinsdag 26 januari zijn we te gast bij Wageningen UR die 2 masters volledig online aanbiedt.

  26 jan 2016
 • Netwerkcafé

  Bijeenkomst - Op donderdag 28 januari 2016 organiseert SURFacademy het eerste Netwerkcafé. Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een middag bijgepraat over het SURFnet-netwerk. Welke ontwikkelingen zien we? Wat betekent dit voor onze dienstverlening? En welke kant gaan we op met de volgende generatie van ons netwerk?

  28 jan 2016
 • SURF Security- en Privacyconferentie 'In Control'

  Bijeenkomst - Op 4 en 5 februari 2016 is het weer zover: de tweedaagse SURF Security en Privacy conferentie en dit keer te gast bij de Radboud Universiteit Nijmegen. De conferentie wordt georganiseerd in samenwerking tussen SURFcert, SCIPR en SCIRT. Het thema van de conferentie is ‘In Control’.

  04 feb 2016 tot en met 05 feb 2016