Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 06 mrt 2017 tot en met 10 apr 2017

  MOOC Supercomputing

  Bijeenkomst - Ontdek hoe supercomputers werken en welke wetenschappelijke doorbraken mogelijk zijn gemaakt met computersimulaties.

 • 29 mrt 2017

  Inspiratiedag: Alles wat je altijd al wilde weten over OER

  Bijeenkomst - Tijdens de Open Education Week 2017 organiseert de werkgroep Bibliotheken en open en online onderwijs van SHB, UKB en SURFnet een inspiratiedag over de ontwikkelingen en toekomst van Open Educational Resources (OER) en de rol die de bibliotheken kunnen innemen.

 • 30 mrt 2017

  Cloud workshop advanced

  Bijeenkomst - Op 30 maart 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan de Cloud workshop - advanced. Tijdens deze dag gaan we in op de geavanceerde mogelijkheden van de Cloud. Hierbij moet je denken aan autoscaling, het werken met containers, API-automatisering en loganalyse binnen diverse cloudomgevingen.

 • 30 mrt 2017

  Bijeenkomst SURFconext Sterke Authenticatie

  Bijeenkomst - Op 30 maart is er een bijeenkomst over SURFconext Sterke Authenticatie (SSA), bedoeld voor de huidige en aankomende gebruikers, en geïnteresseerden.

 • 03 apr 2017

  Seminar Welke voordelen biedt cloudopslag in Azure voor het onderwijs?

  Bijeenkomst - Op 3 april a.s. organiseert Microsoft samen met SURFmarket een seminar over back-up en storage vraagstukken en de rol die Microsoft Azure hierin kan spelen voor het hoger onderwijs. Het seminar biedt praktijkcases, uitleg over Azure met een businesscase berekening en gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaring.

 • 12 apr 2017

  Seminar Implementatie Microsoft Office 365 in het onderwijs

  Bijeenkomst - Steeds meer hogescholen maken de overstap naar Office 365. SURFacademy ondersteunt deze instellingen hierbij met de kennissessie ‘Implementatie Microsoft Office 365 in het onderwijs’. Tijdens het seminar op 12 april wisselen deelnemers opgedane kennis en ervaringen uit op het gebied van implementatie van Office 365.

 • 12 apr 2017

  Cyber Security event Axians en VMware

  Bijeenkomst - Op 12 april a.s. organiseren Axians en VMware het event ‘Cyber Security: van kasteel naar hotel’ voor hogescholen en universiteiten. Tijdens deze sessie worden praktijkcases omtrent cybersecurity besproken en is er ruimte om hier samen over in gesprek te gaan. Het event vindt toepasselijk plaats op Kasteel De Haar in Utrecht.

 • 18 apr 2017

  Informatiesessie SURFcumulus en KPN

  Bijeenkomst - Deze informatieve sessie gaat over het aanbod van KPN en de mogelijkheden hiervan binnen de SURFcumulus-dienstverlening, waarbij de basic en de managed variant worden besproken. In de sessie worden demo's gegeven van de KPN-portal en van het CMP van SURFcumulus.

 • 18 apr 2017

  Informatiesessie SURFcumulus en Vancis

  Bijeenkomst - Deze informatieve sessie gaat over het aanbod van Vancis en de mogelijkheden hiervan binnen de SURFcumulus-dienstverlening, waarbij de basic en managed variant worden besproken. In de sessie worden demo's gegeven van de Vancis-portal en van het CMP van SURFcumulus.

 • 19 apr 2017 tot en met 17 mei 2017

  Masterclass research support hogescholen 19 april en 17 mei

  Bijeenkomst - Op woensdag 19 april en woensdag 17 mei 2017 organiseert SURF een tweedaagse masterclass speciaal voor hogescholen. Het doel is om onderzoeksondersteuners van praktische ideeën en mogelijkheden te voorzien om onderzoekers te bereiken en te ondersteunen in het onderzoeksproces.

 • 01 mei 2017

  Workshop Social media als vak

  Bijeenkomst - Hogescholen hebben het afgelopen jaar in samenwerking met Coosto en Upstream gewerkt aan een social media-leerprogramma voor het hoger onderwijs. Interesse om dit leerprogramma op te nemen in het curriculum? Meld je dan aan voor de workshop op maandag 1 mei 2017.

 • 02 mei 2017

  Workshop SURF Cloud voor beslissers en beleidsmakers

  Bijeenkomst - Op 2 mei 2017 organiseert SURFacademy een eendaagse (SURF) Cloud training samen met haar partner Weolcan.

 • 10 mei 2017 tot en met 11 mei 2017

  Cloud workshop

  Bijeenkomst - Op 10 en 11 mei 2017 organiseert SURFacademy samen met Weolcan een tweedaagse Cloud workshop.

 • 11 mei 2017

  Virtual reality in het onderwijs: didactisch redeneren in de praktijk

  Bijeenkomst - De SIGs Media & Education en Virtuality organiseren op donderdag 11 mei in Groningen een bijeenkomst over de educatieve potentie van virtual reality (VR): wordt het onderwijs beter door de inzet van VR, wat zijn de valkuilen, is het betaalbaar? Ook kun je tijdens dit SURFacademy-seminar kennismaken met verschillende onderwijstoepassingen van VR.

 • 16 mei 2017

  Informatiebijeenkomst SURFcumulus

  Bijeenkomst - Wil je weten wat de hybride IaaS-dienstverlening van SURFnet voor jouw instelling kan betekenen? Hiervoor organiseerden wij de informatiebijeenkomst over de IaaS-dienstverlening SURFcumulus op dinsdag 16 mei 2017.