Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 10 feb 2016 tot en met 12 feb 2016

  TRANSITS II

  Bijeenkomst - Van 10 t/m 12 februari organiseert SURFacademy in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT-leden. Deze driedaagse verdiepingstraining gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen onder andere netflowanalys, forensisch onderzoek en communicatievaardigheden.

 • 18 feb 2016

  Seminar Maatschappelijk impact van onderzoek inzichtelijk maken

  Bijeenkomst - Hoe kan de maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek zichtbaar worden gemaakt? Op donderdag 18 februari 2016 wordt aan de hand van presentaties uit de onderzoekspraktijk en vanuit het beleidsperspectief inzicht verkregen hoe onderzoekers kunnen worden ondersteund bij het vastleggen van maatschappelijke impact.

 • 19 feb 2016

  Seminar (Her)gebruik en betere doorzoekbaarheid van videomateriaal

  Bijeenkomst - Nu video in steeds grotere getale wordt geproduceerd en gebruikt staan onderwijsinstellingen voor het vraagstuk hoe zij haar videomaterialen zo goed mogelijk vindbaar kunnen maken. Dat geldt zowel voor het vinden van video’s als voor momenten in videobestanden. Op vrijdag 19 februari 2016 worden een aantal best practices op Europees niveau getoond.

 • 19 feb 2016

  Seminar Delen van open educational resources: hoe organiseer je dat?

  Bijeenkomst - Door het breed delen van open educational resources (OER) krijgen studenten meer en beter leermateriaal tot hun beschikking. Hoe is dit zo goed en duurzaam mogelijk te organiseren? Op vrijdag 19 februari 2016 worden in dit seminar verschillende aspecten van deze vraag belicht: communityvorming, business en governance modellen en kwaliteitscontrole.

 • 25 feb 2016

  Hackathon SSH in combinatie met SURFconext

  Bijeenkomst - Op donderdag 25 februari 2016 organiseert SURFacademy een hackathon waarin u hands-on aan de slag gaat met de concept-oplossing van SURFnet om Secure Shell (SSH) te gebruiken i.c.m. federatief inloggen (bijv. SURFconext). De workshop is bedoeld voor medewerkers van instellingen die regelen dat gebruikers via SSH toegang hebben tot de systemen.

 • 07 mrt 2016

  Bibliotheek als partner bij open en online onderwijs: shop your best practice

  Bijeenkomst - In het kader van de Open Education Week 2016 organiseert de nieuwe werkgroep Bibliotheken en open en online onderwijs van SHB, UKB en SURFnet een veelzijdige informatiemarkt en een open space sessie. Op 7 maart presenteert een aantal bibliotheken bestaande initiatieven of samenwerkingen die zij als good practice zien. Laat u inspireren!

 • 09 mrt 2016

  Experience Day Microsoft certificeringen MOS & MTA

  Bijeenkomst - Op woensdag 9 maart 2016 organiseert SURFmarket samen met SLBdiensten de Experience Day voor Microsoft Office Specialist (MOS) en Microsoft Technology Associate (MTA). Gedurende deze dag leert u alle in en outs van MOS- en MTA-certificeringen en kunt u zelfs met Microsoft-certificaat op zak naar huis.

 • 11 mrt 2016

  Sneak preview projectresultaten stimuleringsregeling Open en online onderwijs en een blik naar de toekomst

  Bijeenkomst - Tijdens deze bijeenkomst in de Open Education Week 2016 presenteren de projectleiders van de stimuleringsregeling Open en online onderwijs hun werk aan vier gezamenlijke thema’s. Daarnaast is er aandacht voor hoe de resultaten van dergelijke projecten breed toegepast te krijgen in het onderwijs. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream.

 • 15 mrt 2016

  Seminar De digitale werkplek voor het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 15 maart organiseert Axians in samenwerking met Citrix, Universiteit Utrecht en Universiteit Twente het seminar 'de digitale werkplek voor het hoger onderwijs’. Na het seminar bent u op de hoogte van de mogelijkheden, innovaties en ontwikkelingen op gebied van digitale werkplekken voor het hoger onderwijs.

 • 21 apr 2016

  SURF Research Boot Camp

  Bijeenkomst - Heeft u zich ooit afgevraagd hoe ICT uw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met uw data. Op donderdag 21 april 2016 organiseren SURFacademy, Universiteit Utrecht en partners een hele dag met workshops voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

 • 30 apr 2016 tot en met 01 mei 2016

  Tweedaags Google Apps event voor onderwijs

  Bijeenkomst - Op 30 april en 1 mei organiseert AppsEvents in Nederland een Google event speciaal voor het onderwijs. Tijdens de eventdagen leert u hoe u Google Apps op praktische wijze in kunt zetten voor leerlingen en collega's. Als u de deur uitloopt heeft u kennis opgedaan die al direct toepasbaar is op maandag voor de klas.

 • 20 mei 2016

  Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Voor de tweede keer wordt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO16) georganiseerd. De dag richt zich op de versterking van duurzaamheid in de ho-sector en is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.

 • 16 jun 2016 tot en met 17 jun 2016

  De HO-link conferentie 2016

  Bijeenkomst - Bent u betrokken bij processen in of voor het hoger onderwijs die onderwijslogistiek, studentenadministratie, -organisatie en onderwijsbeleid raken? Kom dan naar de HO-link conferentie 2016 op 16 en 17 juni in Noordwijkerhout. HO-link conferentie 2016 belooft een inspirerende en toekomstgerichte editie te worden met het thema ‘Be Prepared’.