Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • Seminar Innovation Challenge: informatie en inspiratie

  Bijeenkomst - Op woensdag 9 september 2015 organiseert SURFacademy het seminar ‘Innovation Challenge: informatie en inspiratie’. Tijdens dit seminar ontvang je naast alle informatie over de wedstrijd en het indienen van voorstellen, ook de nodige inspiratie om aan de slag te gaan.

  09 sep 2015
 • SURF-DTL Focusmeeting

  Bijeenkomst - Op woensdag 9 september 2015 organiseert SURFacademy samen met het Dutch Techcentre for Life sciences (DTL) de Focusmeeting Good research practice/ e-labjournal. De presentaties tijdens deze bijeenkomst richten zich op de overgang van het ‘genummerd schriftje’ naar het e-labjournaal.

  09 sep 2015
 • Seminar: Oracle technologie voor innovatie in het onderwijs

  Bijeenkomst - Innovatie, Cloud, Big Data, Participatie – klinkende begrippen; wat betekent dit concreet? Wat kan het onderwijs zijn medewerkers en studenten praktisch bieden met al deze ontwikkelingen op ICT-gebied?

  10 sep 2015
 • Webinar: maximaal inzicht en grip met BI van SAP Business Objects

  Bijeenkomst - Maak (opnieuw) kennis met de SAP Campuslicentie en hoor wat deze business intelligence-software kan betekenen binnen uw onderwijsinstelling. Ook organiseert SAP na de zomer nog enkele vervolgwebinars over de opties die de software biedt.

  10 sep 2015 tot en met 19 nov 2015
 • Workshop Social media als vak

  Bijeenkomst - Wegens het succes van de eerste editie organiseert SURFacademy op donderdag 10 september 2015 nogmaals de workshop Social media als vak. Social media zorgde de laatste jaren voor een verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws ontvangen en met elkaar communiceren. Maar het ‘vak social media’ in een curriculum blijft achter.

  10 sep 2015
 • SURF-DTL Programmeursmeeting

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op vrijdag 11 september 2015 samen met het Dutch Techcentre for Life sciences (DTL) de Programmeursmeeting. De presentaties tijdens dit seminar variëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van programmeertalen tot het uitwisselen van praktische gebruikstips voor applicaties binnen de levenswetenschappen.

  11 sep 2015
 • SURF Cloud café

  Bijeenkomst - Hoe ondersteunt SURF de instellingen en gebruikers bij het afnemen van diensten in de cloud? SURFacademy organiseert op 23 september 2015 een Cloud café met presentaties over de SURF Cloudstrategie, de nieuwe aanpak en de SURF-cloudprojecten KUBUS (IaaS), Webhosting en Exchange. Deze projecten worden samen met instellingen uitgevoerd.

  23 sep 2015
 • Seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving

  Bijeenkomst - Op 24 september 2015 organiseert SURFacademy i.s.m. hogeronderwijsinstellingen het seminar Op weg naar een flexibele en persoonlijke leeromgeving: van losse bouwstenen naar één geheel. Tijdens de interactieve middag verkent SURF wat nodig is voor de leeromgeving van de toekomst, waarbij wordt ingezoomd op vraagstukken rondom toetsen en standaarden.

  24 sep 2015
 • Seminar Wet- en regelgeving rondom het aanbieden van open en online onderwijs in de praktijk

  Bijeenkomst - Op vrijdag 25 september 2015 organiseert SURFacademy in samenwerking met het ministerie van OCW een bijeenkomst over wet- en regelgevingskaders voor het aanbieden van open en online onderwijs aan een diverse doelgroep (waaronder ook levenslang lerende). Een vertegenwoordiger van OCW licht aan de hand van casussen de geldende regelgeving toe.

  25 sep 2015
 • Seminar Groepsmanagement

  Bijeenkomst - Op maandag 28 september organiseert SURFnet samen met SURFacademy een bijeenkomst over groepsmanagement. Het komt steeds vaker voor dat instellingen groepsinformatie willen hergebruiken in verschillende diensten. Maar het blijkt dat het vinden en implementeren van de juiste architectuur, tools en processen behoorlijk ingewikkeld is.

  28 sep 2015
 • Seminar Microsoft contracten en compliance statement

  Bijeenkomst - SURF streeft ernaar het onderwijs veilige en betrouwbare clouddiensten aan te bieden. Op verzoek van het hoger onderwijs heeft SURFmarket de onderwijscontracten van Microsoft getoetst aan het Normenkader Cloudservices Hoger Onderwijs. De uitkomsten en inzichten daarvan delen we graag met u op dinsdag 29 september 2015.

  29 sep 2015
 • Seminar Digitaal ondertekenen

  Bijeenkomst - Op donderdag 1 oktober 2015 organiseert SURFacademy een seminar waarin actuele vraagstukken rondom het gebruik van digitaal ondertekenen worden behandeld. Tijdens het seminar wordt ingegaan op vragen als: in welke processen kan digitaal ondertekenen worden ingezet en hoe gaan instellingen hier mee om? Welke mogelijke oplossingen zijn er?

  01 okt 2015
 • Open Dag bij SURFsara op Amsterdam Science Park

  Bijeenkomst - Op zaterdag 3 oktober 2015 houden de organisaties op Amsterdam Science Park van 12.00-17.00 uur hun jaarlijkse Open Dag. Tijdens dit evenement geven SURFsara en het Netherlands eScience Center demonstraties van wetenschappelijke visualisatie. We nodigen u van harte uit om deze dag bij te wonen.

  03 okt 2015
 • Open bijeenkomst invulling jaarplannen 2016 programma Onderwijs op maat

  Bijeenkomst - SURFnet werkt aan de jaarplannen voor 2016 van de projecten binnen het innovatieprogramma Onderwijs op maat. Werkt u op een bij SURF aangesloten instelling? Kom dan op 5 oktober naar deze open bijeenkomst en denk met ons mee over de activiteiten voor volgend jaar. Uw input is van groot belang.

  05 okt 2015
 • Oracle Cloud Day 2015

  Bijeenkomst - ICT-leverancier Oracle biedt een dag vol informatie over het aanbod aan oplossingen voor cloud services in Nijkerk.

  06 okt 2015