Rss

Agenda

Verbeter de website, beantwoord enkele vragen over je bezoek.

Doe mee

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 17 feb 2019 tot en met 23 feb 2019

  Studiereis ELI 2019

  Bijeenkomst - Tijdens de studiereis naar de ELI Annual Meeting 2019 in Anaheim ga je samen met bestuurders, onderwijsadviseurs en experts van verschillende Nederlandse onderwijsinstellingen kennis uitwisselen en doe je inspiratie op. SURF organiseert de studiereis van 17 tot en met 23 februari 2019.

 • 18 feb 2019

  Seminar Juridische aspecten van datamanagement

  Bijeenkomst - Tijdens dit event leer je over de AVG, auteursrechtelijke kwesties en andere juridische aspecten van data in het hbo. Hogescholen en universiteiten moeten zorgvuldig omgaan met data. De tegenstrijdigheid in het beschermen van de individuele privacy enerzijds en het streven naar open toegang tot gegevens anderzijds roept vragen op.

 • 28 feb 2019 tot en met 01 mrt 2019

  SURF Security- en Privacyconferentie: 'Alles Veilig Geregeld?'

  Bijeenkomst - Op 28 februari en 1 maart 2019 organiseren SCIPR, SCIRT en SURFcert in samenwerking met het Amsterdam UMC, locatie VU medisch centrum (VUmc), de SURF Security- en Privacyconferentie. Het thema dit jaar is: 'Alles Veilig Geregeld?' Ben jij erbij?

 • 06 mrt 2019 tot en met 08 mrt 2019

  Driedaagse cursus: Parallel programmeren met MPI en OpenMP

  Bijeenkomst - Deze driedaagse cursus van PRACE bij SURFsara richt zich op een introductie van parallel programmeren met Message Passing Interface (MPI) en Open Multi-Processing (OpenMP).

 • 07 mrt 2019

  Seminar Internet of things: de mogelijkheden van sensordata en 5G

  Bijeenkomst - Het internet of things (IoT) leidt tot enorme hoeveelheden data. De introductie van breedband 5G-technologie zal leiden tot nog meer data. In dit seminar maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen van IoT en raak je geïnspireerd om grote sensorgegevens te gebruiken bij campusontwikkeling en onderzoek.

 • 14 mrt 2019

  Training Managing cyber security risks

  Bijeenkomst - Hoe effectief gaat jouw organisatie om met cybersecurityrisico’s? In welke mate worden beveiligingsmaatregelen afgestemd op hoe aanvallers daadwerkelijk te werk gaan? En zijn deze maatregelen wel up-to-date? Al deze onderwerpen worden behandeld tijdens de Training Managing cyber security risks.

 • 18 mrt 2019

  Workshop Kwaliteitsborging van open leermaterialen

  Bijeenkomst - Hergebruik van open leermaterialen neemt een vlucht als docenten zien dat het materiaal van gedragen kwaliteit is. In de workshop Kwaliteitsborging van open leermaterialen ga je aan de slag met een kwaliteitsmodel en keurmerk voor open leermaterialen die binnen de eigen faculteit, opleiding of vakcommunity gedeeld worden.

 • 19 mrt 2019

  Seminar Gebruikerservaring van de digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - In een digitale leeromgeving die uit verschillende tools en applicaties bestaat, is een goede gebruikerservaring essentieel. Hoe zorg je ervoor dat studenten en docenten de digitale leeromgeving als één geheel ervaren? Op 19 maart organiseert SURF een bijeenkomst waarin de gebruikerservaring van de digitale leeromgeving centraal staat.

 • 20 mrt 2019 tot en met 29 mei 2019

  Leergang Beleid voor open leermaterialen

  Bijeenkomst - Deze SURFacademy-leergang bestaat uit 4 bijeenkomsten waarbij het opstellen van een beleidsplan voor open leermaterialen centraal staat. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan de eigen beleidsplannen.

 • 28 mrt 2019

  Workshop Computational Science brengt experts samen

  Bijeenkomst - Deze workshop, georganiseerd door ePLAN (National platform for data- and compute-intensive research in the Netherlands) in samenwerking met SURFsara, brengt experts uit een breed scala van academische disciplines, nationale digitale infrastructuur en de High Performance Computing wereld samen.

 • 01 apr 2019

  Community meeting SIG-werkgroep Veilige Datakoppeling

  Bijeenkomst - Deze SIG meeting staat in het teken van de oplevering van de SIG-VDK toolbox. Hiermee wissel en koppel je persoonsgebonden datasets op een veilige manier. Sprekers inspireren je over de praktische kant en de juridische kant van deze SIG-VDK toolbox.

 • 02 apr 2019 tot en met 04 apr 2019

  Training Transits II

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen onder andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

 • 02 apr 2019

  Training CATS-CM Foundation and Practitioner

  Bijeenkomst - Als contractmanager wil je grip hebben op jouw contracten. In deze vierdaagse training leer je met de CATS-CM methodiek de vaardigheden om grip op jouw contracten te krijgen en te houden. De methodiek wordt al bij veel organisaties toegepast en heeft haar waarde meerdere malen bewezen.

 • 02 apr 2019 tot en met 27 jun 2019

  Leergang Digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Ben je verantwoordelijk voor de aanbesteding van een nieuw LMS of vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Schrijf je dan in voor deze leergang.

 • 04 apr 2019

  Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

  Bijeenkomst - Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Kom dan op 14 februari naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.