Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 29 jun 2018 tot en met 23 nov 2018

  Leergang Itembanken

  Bijeenkomst - Heeft jouw instelling een toetsapplicatie aangeschaft? Dan is de volgende stap: hoe realiseer je een gestructureerde itembank voor toetsvragen, waar docenten graag mee werken? Wil jij actief aan de slag met een toets- en vragenbank binnen je instelling en wil je hierin samenwerken met collega’s van andere instellingen? Schrijf je dan in.

 • 18 sep 2018 tot en met 22 jan 2019

  Leergang Ondersteunen van docenten bij onderwijsinnovatie met ICT: hoe richt je dit in? - VOL

  Bijeenkomst - Onderwijs ontwerpen is steeds meer een co-creatie tussen verschillende disciplines. Hoe kun je als onderwijsinstelling deze samenwerking van disciplines optimaal ondersteunen? In deze leergang analyseer je hoe de ondersteuning binnen je eigen instelling is vormgegeven, bespreek je casussen en maak je plannen voor doorontwikkeling.

 • 16 okt 2018 tot en met 01 nov 2018

  Workshop Van idee naar plan

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs 2019 en heb je nog weinig ervaring met het uitwerken van projectplannen? Tijdens de SURFacademy-workshops op 16 oktober en 1 november krijg je handvatten aangereikt voor het schrijven van je projectplan.

 • 18 okt 2018

  Hackathon Connect @ SURFconext: sluit je dienst aan op SURFconext

  Bijeenkomst - Heb je een dienst die je wilt aansluiten op SURFconext? Kom dan op 18 oktober naar de hackathon. We vertellen je over SURFconext, SAML en OIDC en helpen je vooral hands-on met het aansluiten van je dienst! Vergeet dus ook je eigen laptop niet.

 • 22 okt 2018 tot en met 23 okt 2018

  Learning & Student Analytics Conference

  Bijeenkomst - De Learning & Student Analytics Conference (LSAC) 2018 brengt onderzoekers, (inter)nationale beleidsmakers, onderwijsassistenten, studenten en werknemers bij elkaar om de laatste inzichten op het gebied van Learning Analytics te bespreken. Daarnaast is het een platform dat stakeholders betrekt bij kritische gesprekken over dit onderwerp.

 • 23 okt 2018

  Webinar Je dienst aansluiten op SURFconext

  Bijeenkomst - Ken, gebruik of ontwikkel je een dienst die (mede) bedoeld is voor onderwijs of onderzoek, maar waar gebruikers nog niet met hun instellingsaccount kunnen inloggen? Op 23 oktober 2018 hoor je hoe je zo’n dienst aansluit op SURFconext en wat de voordelen zijn. We nemen de fases van het aansluitproces door en we geven je enkele aandachtspunten mee.

 • 26 okt 2018

  Bijeenkomst Open en ingekochte leermaterialen integreren in onderwijs, nieuwe rollen en kansen

  Bijeenkomst - Op 26 oktober organiseert de werkgroep Bibliotheken Open en Online Onderwijs samen met SURF een bijeenkomst voor leveranciers die onderwijscontent beschikbaar stellen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op enkele vragen, zoals: "Hoe kunnen we ingekochte materialen van uitgeverijen bewerken of combineren met open leermaterialen?". Schrijf je nu in.

 • 26 okt 2018

  Seminar Open science meets open education

  Bijeenkomst - Ben je als beleidsmedewerker of als onderwijs- of onderzoeksondersteuner betrokken bij Open Science of Open Education? Dan nodigen we je graag uit voor het seminar Open science meets open education op 26 oktober 2018. Tijdens het seminar gaan we op zoek naar de raakvlakken en een basis voor verdere samenwerking.

 • 28 okt 2018 tot en met 03 nov 2018

  Studiereis Educause 2018 in Denver

  Bijeenkomst - Van 28 oktober tot en met 3 november 2018 organiseert SURF weer een studiereis naar Educause 2018 in Denver. Met meer dan 700 sprekers en 300 sessies is dit de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT. De inschrijving is inmiddels gesloten.

 • 29 okt 2018 tot en met 01 nov 2018

  IEEE eScience Conference

  Bijeenkomst - Wetenschap in een digitale wereld biedt nieuwe kansen en uitdagingen. IEEE eScience 2018 brengt toonaangevende internationale onderzoekers samen en biedt een platform voor digitale technologieën die het onderzoek vooruit helpen.

 • 29 okt 2018 tot en met 30 okt 2018

  Training Cloud governance

  Bijeenkomst - Weten hoe je grip houdt op de beveiliging, financiën en besturing van alle cloudservices die je organisatie afneemt? Kom naar de tweedaagse training Cloud governance op 29 en 30 oktober 2018.

 • 31 okt 2018

  Housingdag 2018

  Bijeenkomst - Op 31 oktober aanstaande staat de jaarlijkse housingdag weer op het programma. Een seminar waarin kennisdeling centraal staat. We staan stil bij trends in housing (zoals verduurzaming van datacentra) en alle uitdagingen die komen kijken bij het huisvesten van netwerkapparatuur. Het belooft een interessant programma te worden. Schrijf je nu in!

 • 01 nov 2018

  Workshop Van plan naar projectvoorstel

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op donderdag 1 november krijg je handvatten aangereikt om te komen tot een overtuigend en volledig projectvoorstel voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Dit is een vervolg op de workshop Van idee naar plan van 16 oktober.

 • 02 nov 2018

  SURF Research Bootcamp

  Bijeenkomst - Heb je je ooit afgevraagd hoe ICT jouw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden van High Performance Computing, Machine Learning, Analytics met R en Datamanagement om meer te doen met je data. Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en SURF organiseren samen deze hands-on SURF Research Bootcamp.

 • 05 nov 2018

  The Best TLS Training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met Feisty Duck op 5 en 8 november een TLS-training. Tijdens deze praktische training leer je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.