Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • Webinar: maximaal inzicht en grip met BI van SAP Business Objects

  Bijeenkomst - Maak (opnieuw) kennis met de SAP Campuslicentie en hoor wat deze business intelligence-software kan betekenen binnen uw onderwijsinstelling. Ook organiseert SAP na de zomer nog enkele vervolgwebinars over de opties die de software biedt.

  30 jun 2015 tot en met 19 nov 2015
 • Fortissimo Forum 2015 in Amsterdam

  Bijeenkomst - Op 8 juli 2015 organiseert het Fortissimo-consortium van 10.00 tot 17.00 uur het tweede Fortissimo Forum. Het forum is een platform voor independent software vendors (ISV's), service providers, ondernemingen uit het mkb en technische deskundigen op het gebied van HPC-toepassingen in de cloud.

  08 jul 2015
 • Workshop Aanbestedingsvraagstukken en de digitale leeromgeving

  Bijeenkomst - Op woensdag 8 juli 2015 organiseert SURFacademy samen met het netwerk projectleiders digitale leeromgeving een bijeenkomst over aanbestedingsvraagstukken rondom de digitale leeromgeving. Er zijn verschillende manieren om een dergelijke aanbesteding in te gaan. In deze bijeenkomst worden drie mogelijke trajecten aan u gepresenteerd.

  08 jul 2015
 • Seminar Innovation Challenge: informatie en inspiratie

  Bijeenkomst - Op woensdag 9 september 2015 organiseert SURFacademy het seminar ‘Innovation Challenge: informatie en inspiratie’. Tijdens dit seminar ontvangt u naast alle informatie over de wedstrijd en het indienen van voorstellen, ook de nodige inspiratie om aan de slag te gaan.

  09 sep 2015
 • SURF Cloud café

  Bijeenkomst - Hoe ondersteunt SURF de instellingen en gebruikers bij het afnemen van diensten in de cloud? SURF organiseert een Cloud café met presentaties over de SURF Cloudstrategie en de nieuwe aanpak in SURF-cloudprojecten. Daarnaast komen diverse cloudactiviteiten aan bod, die veelal samen met instellingen worden uitgevoerd.

  23 sep 2015
 • Seminar Digitaal ondertekenen

  Bijeenkomst - Op donderdag 1 oktober 2015 organiseert SURFacademy een seminar waarin actuele vraagstukken rondom het gebruik van digitaal ondertekenen worden behandeld. Tijdens het seminar wordt ingegaan op vragen als: in welke processen kan digitaal ondertekenen worden ingezet en hoe gaan instellingen hier mee om? Welke mogelijke oplossingen zijn er?

  01 okt 2015
 • Open Dag bij SURFsara op Amsterdam Science Park

  Bijeenkomst - Op zaterdag 3 oktober 2015 houden de organisaties op Amsterdam Science Park van 12.00-17.00 uur hun jaarlijkse Open Dag. Het programma van SURFsara wordt in september bekend gemaakt.

  03 okt 2015
 • 3rd National eScience Symposium: Accelerating Scientific Discovery

  Bijeenkomst - Dit jaarlijkse symposium laat wetenschappers en onderzoekers uit alle disciplines kennismaken met de digitale technologieën, die impact zullen hebben op hun vakgebied. Het symposium presenteert wereldklasse data-driven en compute-intensive onderzoek.

  08 okt 2015
 • SIG Open Education Netwerkdag: Student Engagement

  Bijeenkomst - Door open en online onderwijs kunnen lerenden een steeds actievere rol in het leerproces innemen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de lerende bijvoorbeeld betrekken bij het ontwerpen van het leerproces? Hoe zou je je vak kunnen organiseren rondom open & online onderwijs? Discussieer mee op 9 oktober tijdens de SIG Open Education Netwerkdag.

  09 okt 2015
 • Autumnschool Online leerarrangementen voor mobiel gebruik

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op woensdag 14 en donderdag 15 oktober 2015 een autumnschool waarbij u in teams van docenten, ICTO’ers en/of onderwijskundigen een ICT-rijk leerarrangement ontwikkelt voor gebruik op uw eigen onderwijsinstelling. Ook bedenkt u een opzet om te toetsen of het arrangement in de praktijk voldoet aan de verwachtingen.

  14 okt 2015 tot en met 15 okt 2015
 • Studiereis Educause in Indianapolis

  Bijeenkomst - Van 25 tot en met 30 oktober 2015 organiseert SURF een studiereis naar de jaarlijkse conferentie Educause. Educause is de grootste conferentie in de Verenigde Staten op het gebied van het hoger onderwijs en ICT en vindt dit jaar plaats in Indianapolis. SURF biedt u een arrangement met vlucht, hotel en deelname aan een social event van SURF.

  25 okt 2015 tot en met 30 okt 2015
 • Terugkomdag Autumn School Online leerarrangementen voor mobiel gebruik

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert op 14 en 15 oktober 2015 een Autumn School waarbij u in teams een leerarrangement ontwikkelt voor gebruik op uw eigen onderwijsinstelling. Tijdens deze terugkomdag op woensdag 4 november 2015 worden de resultaten van het (in de tussenliggende 3 weken uitgevoerde) onderzoek gepresenteerd en besproken.

  04 nov 2015
 • Dé Onderwijsdagen 2015

  Bijeenkomst - Dé Onderwijsdagen 2015 vinden plaats op 9, 10 en 11 november in het World Trade Center in Rotterdam. Het congres biedt inzicht in de trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Dé Onderwijsdagen zijn bedoeld voor iedereen die de verbinding wil leggen tussen onderwijs en ICT. Van het primair tot het wetenschappelijk onderwijs.

  09 nov 2015 tot en met 11 nov 2015
 • Studiereis Online Educa Berlin

  Bijeenkomst - Van 1 tot en met 4 december 2015 organiseert SURF een studiereis naar Online Educa in Berlijn. Online Educa is een internationale conferentie met een cross-sector focus en wereldwijd bereik op het gebied van technology supported learning and training. SURF biedt u een arrangement met treinreis, hotel en deelname aan een social event.

  01 dec 2015 tot en met 04 dec 2015