Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 27 sep 2016 tot en met 30 sep 2016

  Studiereis digitaal toetsen naar E-ATP-conferentie in Lissabon

  Bijeenkomst - Van 27 tot en met 30 september organiseert SURFnet een studiereis naar de E-ATP-conferentie in Lissabon. Het thema is ‘Assessing and Developing Lifelong Learners’. De conferentie gaat onder meer in op de uitdaging om toetsen te ontwerpen die recht doen aan de beroepspraktijk en op het digitaal inzetten van verschillende toets- en vraagvormen.

 • 27 sep 2016

  Seminar Open access doen we samen

  Bijeenkomst - Hoe zorgen we dat in 2020 alle publicaties van het hbo open access toegankelijk zijn? Op dinsdag 27 september 2016 organiseert SURFacademy in samenwerking met Saxion, Windesheim, het NAI-hbo, de HKI, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een seminar rond deze ambitie.

 • 03 okt 2016

  Hands-on Python Booster Sessie

  Bijeenkomst - Op 3 oktober 2016 organiseert SURFacademy samen met Data Computing een 1-daagse Python Booster Sessie. Deze hands-on training is speciaal ontworpen om onderzoekers kennis te laten maken met Python. Je krijgt praktijktoepassingen van deze programmeertaal en oefent met veelvoorkomende programmeersituaties. Grijp deze kans en maak kennis met Python!

 • 04 okt 2016

  Voorlichtingsbijeenkomst 3e ronde stimuleringsregeling Open en online onderwijs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober organiseert SURFnet een voorlichtingsbijeenkomst over de stimuleringsregeling Open en online onderwijs naar aanleiding van de derde call for proposals. Je krijgt achtergrondinformatie en toelichting op de regeling en er is ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream.

 • 04 okt 2016

  Netwerkbijeenkomst Innovatielabs

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober organiseert SURFnet een netwerkbijeenkomst voor professionals van innovatielabs van onderwijsinstellingen. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers informatie over de Innovation Challenge. Daarnaast gaan we Augmented Reality ervaren met de Hololens en we gaan met elkaar in gesprek om kennis en ervaringen uit te wisselen.

 • 04 okt 2016

  Seminar Internet of Things

  Bijeenkomst - Op dinsdag 4 oktober 2016 organiseert SURFacademy een seminar met praktijkvoorbeelden van innovatief gebruik van Internet of Things. Je krijgt handvatten om het zelf in je organisatie in te zetten. Laat je inspireren en maak een start met een smart campus voor onderwijs en onderzoek. Toepassingen zijn immers steeds makkelijker zelf te ontwikkelen!

 • 04 okt 2016

  Games en virtuele werelden als open en online onderwijs

  Bijeenkomst - Op 4 oktober organiseert de Special Interest Group Virtuality de bijeenkomst 'Games en virtuele werelden als open en online onderwijs'. Centrale vraag die we gaan verkennen: wat zijn de mogelijkheden om games en/of virtuele werelden als open en online onderwijs in te zetten?

 • 06 okt 2016

  Challenge day: Onderwijs op Maat

  Bijeenkomst - Onderwijsinstellingen willen snel in kunnen spelen op de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs en de technologie om persoonlijk en flexibel onderwijs te realiseren. Tijdens dit SURFacademy-seminar nodigen we leveranciers uit te laten zien welke producten zij hebben om persoonlijk en flexibel onderwijs in het hoger onderwijs mogelijk maken.

 • 06 okt 2016

  Videotrainingen voor het onderwijs

  Bijeenkomst - De SIG Media & Education organiseert op donderdag 6 oktober een SURFacademy-bijeenkomst over videotraining in het onderwijs. Tijdens de verdiepende ochtendsessie leer je hoe video je onderwijspraktijk kan versterken. 's Middags krijg je de unieke kans om in workshopvorm een kijkje te nemen in de ‘video-opleidingskeuken’ van 4 instellingen.

 • 06 okt 2016

  Workshop SURFcumulus: migratie van MS Azure VM's naar cloud

  Bijeenkomst - Op donderdag 6 oktober 2016 organiseert SURFacademy samen met Microsoft een workshop waarin wordt uitgelegd hoe je VM’s naar MS Azure kunt migreren als je gebruik maakt van de dienst SURFcumulus. Deze workshop maakt deel uit van een reeks SURFacademy-bijeenkomsten over SURF Cloud en SURFcumulus die onafhankelijk van elkaar te volgen zijn.

 • 11 okt 2016

  Red Hat Forum Benelux 2016

  Bijeenkomst - Op dinsdag 11 oktober organiseert Red Hat in het Chassé Theater in Breda het Red Hat Forum Benelux. Leer meer over ontwikkelingen in open source, integratie, cloud, management en monitoring, containertechnologie en storage, en luister tijdens breakoutsessies naar klanten, Red Hat-partners en specialisten.

 • 12 okt 2016

  Masterclass Adaptief toetsen

  Bijeenkomst - De SIG Digitaal Toetsen neemt je in deze masterclass op woensdag 12 oktober 2016 mee in verschillende manieren om adaptief te toetsen en hoe digitale systemen hierbij kunnen helpen. Samen met experts krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je een van de benaderingen meer diepgaand verkennen.

 • 13 okt 2016

  4th National eScience Symposium: Science in a Digital World

  Bijeenkomst - Tijdens dit netwerksymposium ontmoeten wetenschappers en onderzoekers uit verschillende vakgebieden en sectoren elkaar om te ontdekken hoe digitale technologie wetenschappelijk onderzoek versterkt. Naast een plenair programma wordt in vijf thematische sessies wereldklasse data-driven en compute-intensive onderzoek gepresenteerd.

 • 13 okt 2016

  Workshop Van idee naar plan

  Bijeenkomst - Wil je een projectvoorstel indienen voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs en heb je een (globaal) idee, maar heeft dit nog nadere uitwerking en bredere bespreking met alle betrokkenen nodig? Deze SURFacademy-workshop op donderdag 13 oktober biedt je hiervoor handvatten.

 • 13 okt 2016

  Workshop Open onderwijsvormen toepassen voor docenten en onderwijsondersteuners

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-workshop op donderdag 13 oktober 2016 leer je hoe je verschillende open vormen van onderwijs, zoals open educational resources (OER) en MOOC’s, kunt inzetten op een manier die past bij je eigen onderwijsvisie. Naast een toelichting op de ‘basics van open’, pas je de opgedane kennis toe op een casus uit je eigen praktijk.