Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 29 mei 2017

  Seminar Open Science: the National Plan and you

  Bijeenkomst - Op 29 mei organiseert het Nationaal Platform Open Science aan de TU Delft een landelijk evenement voor onderzoekers, dat wordt geopend door demissionair staatssecretaris Sander Dekker. Onderzoekers geven op deze dag hun visie op de doelstellingen van het ‘Nationaal Plan Open Science’ en delen ervaringen met open science uit allerlei disciplines.

 • 30 mei 2017

  Workshop SURFmailfilter

  Bijeenkomst - Met SURFmailfilter hebben instellingen een service ter beschikking om spam en virussen uit hun mailverkeer te weren of te onderscheiden. Met de 'standaard' configuratie biedt SURFmailfilter al een goede werking. Er is echter nog veel meer mogelijk met SURFmailfilter.

 • 31 mei 2017

  Seminar back-up, restore en exitscenario voor Office 365 en Azure

  Bijeenkomst - Databeschikbaarheid en security- en informatiebeveiliging zorgen voor uitdagingen in het onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat informatie goed beveiligd is en toch toegankelijk is en blijft voor gebruikers? In dit seminar vertellen specialisten over de Protect, Detect en Respond filosofie en hoe je om kunt gaan met de digitale transformatie.

 • 01 jun 2017 tot en met 04 jul 2017

  Cursus High Performance Computing & Big Data

  Bijeenkomst - Leer hoe je kan opschalen naar naar high performance computing (HPC)-faciliteiten!

 • 06 jun 2017

  Housingdag

  Bijeenkomst - Tijdens de housingdag op dinsdag 6 juni ga je in gesprek over trends en uitdagingen op het gebied van housing van netwerkapparatuur. Naast korte presentaties van SURFnet en instellingen, staat een open discussie op het programma.

 • 07 jun 2017

  Workshop Network Function Processing

  Bijeenkomst - Open-NFP organiseert op 7 juni de Dataplane Acceleration Developer Day Europe 2017. Deze dag vindt plaats bij SURFnet. In een hands-on workshop leer je werken met P4, een domein-specifieke taal voor netwerkprotocollen. P4 is o.a. geschikt voor experimenteren met nieuwe netwerkprotocollen en voor netwerkmonitoring.

 • 08 jun 2017

  Workshop SURFcumulus: Toelichting op businesscasetool

  Bijeenkomst - Op 8 juni houdt SURFnet een workshop over de businesscasetool voor SURFcumulus. Met deze tool maak je een eerlijke kostenvergelijking tussen de dienstverlening van SURFcumulus en andere datacenters.

 • 12 jun 2017

  Training SURFcumulus Cloud Management Portal

  Bijeenkomst - Op 12 juni houdt SURFnet een training over het SURFcumulus Cloud Management Portal (CMP). Via het CMP is het onder andere mogelijk virtuele machines aan te maken en te beheren en krijg je inzicht in je gebruik en de daarbij behorende kosten.

 • 13 jun 2017

  Seminar Datagebruik in het onderwijs: Hoe leren studenten?

  Bijeenkomst - Data zijn onmisbaar geworden om kunnen te sturen op studeergedrag, onderwijskwaliteit en op studiesucces. Hogeschool Windesheim organiseert om die reden, samen met SURFacademy, een seminar over het gebruik van data in het onderwijs.

 • 15 jun 2017

  SURF Research Boot Camp

  Bijeenkomst - Heb je je ooit afgevraagd hoe ICT jouw onderzoek een boost kan geven? Ontdek nieuwe mogelijkheden om meer te doen met je data. Op donderdag 15 juni 2017 organiseren SURF en de Technische Universiteit Eindhoven een hele dag met workshops voor onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

 • 15 jun 2017 tot en met 16 jun 2017

  De HO-link conferentie 2017

  Bijeenkomst - Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni organiseren SURF, DUO en Stichting Studielink voor de 4e keer De HO-link conferentie 2017, in Noordwijkerhout. Het thema is Connect! waarin de mens achter de onderwijsondersteuning centraal staat. Aanmelden kan vanaf eind maart.

 • 19 jun 2017

  The Best TLS Training in the world

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met Feisty Duck (opgericht door Ivan Ristic) een TLS-training op 2 verschillende data. Tijdens deze praktische training leer je hoe je je servers op een veilige manier kunt inrichten en hoe je encryptie kunt gebruiken voor webapplicaties.

 • 20 jun 2017

  Internet PKI in Depth

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert samen met Feisty Duck een training PKI (public key infrastructure) op 2 verschillende data. Tijdens deze trainingen leer je de basis van en de theorie over PKI en hoe je deze in de praktijk implementeert en toepast.

 • 20 jun 2017

  Inspiratiemiddag Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?

  Bijeenkomst - Welke trends kunnen bijdragen aan onderwijsinnovatie? En hoe gaan instellingen om met nieuwe innovaties en tegen welke issues lopen zij aan? Tijdens de SURFacademy-bijeenkomst 'Onderwijsinnovatie: op welke trends zet je in?’ Op 20 juni in Utrecht wijden wij hier een middag aan.

 • 21 jun 2017

  Informatiesessie SURFcumulus en Dimension Data

  Bijeenkomst - Op 21 juni houdt SURFnet een informatiesessie over het gebruik van SURFcumulus in combinatie met de dienstverlening van Dimension Data. Je maakt kennis met het aanbod van deze leverancier en de mogelijkheden binnen de SURFcumulus-dienstverlening. Ook krijg je een demo van het Cloud Management Portal.