Rss

Agenda

Alle bijeenkomsten      |      SURFacademy-bijeenkomsten      |      Terugblik

 • 25 jan 2018 tot en met 26 apr 2018

  Leergang Beleid voor open leermaterialen - VOL

  Bijeenkomst - In deze SURFacademy-leergang van 4 bijeenkomsten ga je een beleidsplan voor open leermaterialen maken. De leergang biedt een mix van theorie en praktijkvoorbeelden. Er is veel ruimte om met elkaar te werken aan de eigen beleidsplannen. Een bezoek aan de OE Global conferentie in Delft is onderdeel van het programma.

 • 03 apr 2018 tot en met 28 mei 2018

  Blended cursus Flipping the classroom: hoe geef je het online gedeelte vorm? - VOL

  Bijeenkomst - SURF start met een blended cursus die je meeneemt langs voorbeelden van flipping the classroom. Het helpt je om inzicht te krijgen in wat er komt kijken bij het organiseren van het online gedeelte van de flipped classroom en het biedt je handvatten om een eerste plan van aanpak te maken. Twee ervaren coaches begeleiden je gedurende de cursus.

 • 24 apr 2018

  Seminar Juridische aspecten van datamanagement - VOL

  Bijeenkomst - Hogescholen en universiteiten moeten zorgvuldig omgaan met data. De tegenstrijdigheid in het beschermen van de individuele privacy enerzijds en het streven naar open toegang tot gegevens anderzijds roept vragen op. Spijker je kennis over auteursrechtelijke kwesties en andere juridische aspecten van data bij tijdens dit seminar.

 • 24 apr 2018 tot en met 25 apr 2018

  Platform Onderwijs & Facilitair

  Bijeenkomst - Op dinsdag 24 en woensdag 25 april vindt het Platform Onderwijs & Facilitair (POF) plaats in Nijkerk. SURF is partner van dit evenement. De POF is gericht op managers, directies en besturen uit het gehele onderwijsveld; van primair tot wetenschappelijk onderwijs.

 • 09 mei 2018

  Seminar Aan de slag met learning analytics

  Bijeenkomst - Werk je binnen jouw onderwijsinstelling aan learning analytics? En heb je vragen over hoe je het kunt toepassen in het onderwijs? Wat dat betekent op juridisch en technisch vlak. Hoe studenten en docenten baat hebben bij het gebruik van learning analytics? Kom dan op 9 mei naar het SURFacademy-seminar Aan de slag met learning analytics.

 • 15 mei 2018 tot en met 17 mei 2018

  Training Transits I - Vol

  Bijeenkomst - SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS I voor CSIRT/CERT leden. Een inleidende training van 2,5 dag over het opzetten en runnen van een CSIRT.

 • 15 mei 2018 tot en met 14 sep 2018

  Learning community Digitale leeromgeving - VOL

  Bijeenkomst - Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor deze learning community.

 • 16 mei 2018

  Bijeenkomst Dataclassificaties

  Bijeenkomst - Bij de keuze voor een cloudleverancier moet je als SURFcumulus-gebruiker rekening houden met de gevoeligheid van de gegevens die je bij de dienst wilt onderbrengen. Daarom hebben we alle leveranciers een dataclassificatie gegeven op basis van hun beschermingsmaatregelen. Op 16 mei 2018 lichten we de verschillende dataclassificaties toe.

 • 17 mei 2018 tot en met 18 mei 2018

  Training Hybrid cloud

  Bijeenkomst - Op 17 en 18 mei 2018 houdt SURFacademy een tweedaagse cloudtraining. Naast theoretische kennis doe je ook hands-onervaring op met verschillende IaaS-platformen en softwaretools.

 • 17 mei 2018

  Workshop Vast-mobielintegratie

  Bijeenkomst - Op donderdagochtend 17 mei organiseert SURF een workshop over vast-mobielintegratie. Tijdens deze bijeenkomst willen we, samen met de betrokken instellingen, tot definities van vast-mobielintegratie komen met het oog op toekomstige offerteaanvragen voor mobiele connectiviteit.

 • 23 mei 2018

  Seminar Programmeren integreren in het onderwijs

  Bijeenkomst - Op 23 mei verzorgt Felienne Hermans, winnaar van de SURF Onderwijsawards 2017, een seminar over Programmeren integreren in het onderwijs. Felienne vraagt aandacht voor goed ICT-onderwijs om de ICT-skills van toekomstige studenten te verbeteren. Ben jij een toekomstige docent en wil jij programmeren graag inzetten in jouw onderwijs? Meld je dan aan.

 • 24 mei 2018 tot en met 25 mei 2018

  Training Cloud governance

  Bijeenkomst - Weten hoe je grip houdt op de beveiliging, financiën en besturing van alle cloudservices die je organisatie afneemt? Kom naar de tweedaagse training Cloud governance op 24 en 25 mei 2018.

 • 25 mei 2018

  Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDHO18)

  Bijeenkomst - De Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Het event is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.

 • 25 mei 2018

  Seminar en workshops Tools en open onderwijs in een blended context

  Bijeenkomst - Wil je weten hoe blended learning en open leermaterialen elkaar kunnen versterken en aanvullen? Kom dan op 25 mei naar deze bijeenkomst van de SIG’s Open Education en Blended Learning. Je kunt op deze dag zowel plenaire sessies als workshops volgen over open onderwijs in een blended context. Ook komen open onderwijstools aan de orde.

 • 01 jun 2018

  Seminar E-portfolio’s in het hoger onderwijs

  Bijeenkomst - Benieuwd naar de stand van zaken van e-portfolio’s in het hoger onderwijs en wat de functie kan zijn binnen de leeromgeving? SURF heeft op basis van gesprekken met instellingen een inventarisatie gemaakt. Meer weten? Kom dan op 1 juni naar dit seminar waar je meer hoort over de resultaten aan de hand van praktijkverhalen van instellingen.