SURFconext: overal veilige toegang met 1 set credentials

Laat je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk.

studente kijkt op haar laptop

Extra functionaliteiten SURFconext

Binnen SURFconext is er veel mogelijk. We lichten 3 extra functionaliteiten toe: de Autorisatieregels, het Dashboard en Teams.

SURFconext Autorisatieregels: zelf aan het stuur bij toegang verlenen

Met SURFconext Autorisatieregels kun je toegang beperken tot diensten tot een specifieke groep. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld attributen. Dan regel je toegang voor ‘medewerkers’ maar niet voor ‘studenten’ of maak groepslidmaatschappen (gebruikers uit groep X krijgen toegang tot dienst Y). Lees de ervaringen van collega-instellingen. SURFconext Autorisatieregels maak je zelf aan met enkele kliks in het  SURFconext Dashboard.

Bekijk de infographic over SURFconext Autorisatieregels

Meer informatie Autorisatieregels

SURFconext Dashboard: controle en overzicht van clouddiensten

In SURFconext Dashboard heb je een overzicht van alle clouddiensten die gekoppeld zijn aan SURFconext. Je instelling bepaalt zelf welke medewerkers toegang tot het dashboard  krijgen. Ben je SURFconext-contactpersoon? Alleen dan kun je inloggen met je eigen instellingsaccount. Ben je beheerder bij je instelling én de SURFconext-contactpersoon? Dan heb je in het dashboard de volgende mogelijkheden:

  • Overzicht van en inzicht in het gebruik van je clouddiensten
    Als je inlogt op het SURFconext Dashboard, krijg je een overzicht van alle clouddiensten die op SURFconext zijn aangesloten. En van welke clouddiensten je instelling al gebruik maakt. Via dashboard Statistieken bekijk je het gebruik van de diensten, bijvoorbeeld het aantal logins tijdens een periode.
  • Zelf diensten activeren en beschikbaar stellen voor gebruikers
    Via SURFconext Dashboard activeer je zelf de technische koppeling met een clouddienst. Gebruikers van jouw instelling kunnen daarna via SURFconext bij de dienst inloggen.
  • Eigen autorisatieregels instellen
    Met SURFconext Autorisatieregels stel je zelf autorisatieregels in voor een dienst. Hiermee bepaal je wie toegang krijgt tot een dienst. 
Meer informatie SURFconext Dashboard

SURFconext Teams: centraal beheer van samenwerkingsgroepen

Je kunt als student, docent en onderzoeker met SURFconext Teams eenvoudig een samenwerkingsgroep opzetten met andere gebruikers van verschillende instellingen. Het beheer van groepen regel je centraal. Ook kun je de groepen gebruiken voor meerdere clouddiensten. Zo kun je bijvoorbeeld een groep ingerichten voor leden van een onderzoeksteam, zodat alleen zij toegang krijgen tot afgeschermde data binnen een bepaalde clouddienst. Leden van het team kunnen ook zelf gasten uitnodigen om zo de samenwerking te vergemakkelijken. Bestaande groepen binnen de instelling kun je hergebruiken via SURFconext.

SURFconext Teams en SURFconext Autorisatieregels

Groepen uit SURFconext Teams kun je ook gebruiken voor SURFconext Autorisatieregels. Zo kun je via SURFconext Dashboard een autorisatieregel aanmaken waarmee toegang tot een bepaalde dienst alleen mogelijk is voor leden van een groep uit SURFconext Teams.

Infographic SURFconext autorisatieregels

Infographic SURFconext: hoe bepaal je wie er toegang krijgt tot een dienst?

Meer informatie SURFconext Teams

Inloggen met instellingsaccount

SURFconext Teams is gekoppeld aan SURFconext. Hierdoor kunnen gebruikers met hun eigen instellingsaccount inloggen. Log in op SURFconext Teams

Meer informatie