SURFcertificaten: versleutelde verbindingen met je webservers

Tegen relatief lage kosten vraag je via SURFcertificaten verschillende typen certificaten aan. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ict-beveiliging: ze versleutelen informatie tussen clients en webservers en kunnen documenten of software van een handtekening voorzien.

Student achter laptop in bibliotheek vanaf verhoging met koptelefoon

Voordelig verschillende typen certificaten afnemen

Je maakt via SURFcertificaten, tegen relatief lage kosten, grootschalig gebruik van certificaten waaronder:

  • standaard en extended-validation servercertificaten
  • persoonlijke certificaten voor alle medewerkers
  • grid certificaten voor e-science-omgevingen
  • code-signingcertificaten
  • document-signingcertificaten

Betrouwbare certificaten van Sectigo

Sectigo is de leverancier van SURFcertificaten. Dit is een van de grootste en meest betrouwbare certificate authorities ter wereld. Alle standaardbrowsers herkennen Sectigo. Voordat  je certificaten kunt aanvragen, controleert Sectigo je instelling en je domeinen. Hierdoor weet iedere gebruiker zeker dat een certificaat daadwerkelijk door jouw instelling is uitgegeven.

Hulpmiddel bij ict-beveiliging

Een certificaat zorgt voor versleuteling van de communicatie tussen systemen en voor authenticatie. Daarom zijn ze een belangrijk hulpmiddel bij een goede ict-beveiliging. Een paar voorbeelden van toepassingen:

  • Een webbrowser weet via het certificaat dat hij met de juiste server communiceert en versleutelt de communicatie met die server.
  • Een persoonscertificaat als alternatief authenticatiemiddel voor gebruikersnaam en wachtwoord, of om e-mail en documenten te ondertekenen.
  • Code-signingcertificaten voorzien software en applets van een handtekening. Voor Java is dit al sinds 2014 verplicht.

E-sciencevarianten

Van zowel server- als persoonscertificaten zijn ook e-science-varianten beschikbaar. Deze kunnen worden gebruikt binnen de e-science grid-community.

Voor wie is SURFcertificaten bedoeld?

Je gebruikt deze dienst als beheerder van webservers of als functionaris voor ict-beveiliging. SURFcertificaten vraag je eenvoudig online aan via SURFdashboard. Je kunt SURFcertificaten gebruiken als je instelling is aangesloten bij SURF.

Tarieven

Voor SURFcertificaten betaal je een flat-fee tarief, dat je vindt in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf). Je kunt een onbeperkt aantal certificaten aanvragen van ieder type dat we aanbieden. Voor de certificaten van gerenommeerde certificate authorities zoals Sectigo, betaal je voor individuele certificaten. In vergelijking daarmee, heb je bij afname van tien certificaten al prijsvoordeel.

Aanmelden en meer informatie