SURFdrive: bewaar en deel je bestanden veilig in de cloud

Bewaar, synchroniseer en deel met SURFdrive makkelijk en veilig je bestanden in de communitycloud van SURF. SURFdrive is dé persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Studenten delen bestanden zittend in de gang

SURFdrive voor beheerders

Met SURFdrive kunnen je gebruikers makkelijk bestanden opslaan, synchroniseren en delen in onze veilige en betrouwbare communitycloud. Ben jij ict-beheerder van je instelling? Vraag SURFdrive nu eenvoudig aan!

Vraag direct SURFdrive aan

Veilig en eenvoudig data delen

Commerciële cloudopslagdiensten zijn vaak gratis. Maar waar worden de data opgeslagen en wat gebeurt ermee? Wij bieden een veilig alternatief: SURFdrive. We ontwikkelden deze dienst in nauwe samenwerking met ict-directeuren van de (onderzoek)universiteiten zelf. Met SURFdrive kunnen je gebruikers gemakkelijk bestanden met elkaar delen. Dit alles vindt plaats in onze veilige communitycloud, met een grote hoeveelheid opslagruimte.

500 GB opslagruimte

Alle gebruikers krijgen een virtuele drive met 500 GB opslagruimte. Dankzij de goede synchronisatie kun je op elk moment en vanaf iedere locatie bij je bestanden, zelfs offline. Je kunt ook anderen toegang geven tot de bestanden die in jouw drive staan. De data worden hierbij altijd versleuteld over de netwerken verstuurd.

Functionaliteiten

SURFdrive biedt onder meer:

  • offline synchronisatie, waardoor je altijd over je bestanden beschikt
  • eenvoudig en veilig bestanden delen binnen onderwijs en onderzoek
  • documenten delen met externen
  • optimalisatie voor gebruik met een smartphone en/of tablet
  • back-up & recovery van 30 dagen
  • beschikbaarheid van 99,5%

Privacy en security

Privacy en veiligheid

Om je een veilige en betrouwbare dienst te garanderen, voldoet de informatiebeveiliging binnen SURFdrive aan hoge normen. Deze normen zijn te lezen in het SURF Juridisch Normenkader (Cloud)services. Dit is de leidraad voor alle afspraken over de dienstverlening. We voldoen daarbij met SURFdrive aan de Nederlandse en Europese privacywetgeving. Zo heeft SURFdrive gebruiksvoorwaarden die een veilig gebruik waarborgen: je blijft altijd eigenaar van je data. Deze data zijn veilig opgeslagen in Nederland en worden natuurlijk niet aan derden verstrekt, ook niet door ons.

Toegang tot SURFdrive

Als je SURFdrive bij ons afneemt, beheer je zelf de toegang van de gebruikers. Inloggen gaat gemakkelijk via SURFconext. Met SURFconext heb je toegang tot je data via je instellingsaccount. Je kan SURFdrive gebruiken vanaf een computer, tablet of smartphone, gebaseerd op Windows, Linux, OS X, iOS en Android.

Tarieven

De tarieven voor deze dienst vind je in de brochure SURF Diensten en tarieven (pdf).

Meer informatie

Ben je ict-beheerder van je instelling en heb je interesse in SURFdrive?

Vraag direct SURFdrive aan