Beveiligingsdiensten en tools

Studenten, docenten, onderzoekers en instellingen zijn gebaat bij een veilige online omgeving. Beveiligingsdiensten kunnen daarbij helpen en bieden veel voordelen. Via SURF neem je diensten voordelig en veilig af. Deze diensten worden speciaal voor en door instellingen ontwikkeld.

Jongen achter computer te zien waarbij zijn ogen net boven het scherm uitkomen

Diensten netwerkbeveiliging

SURFcert

Met SURFcert heeft uw instelling 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten. Daarnaast zet SURFcert tools en middelen in om de beveiliging bij instellingen te optimaliseren.

SURFcertificaten

SURFcertificaten biedt diverse soorten certificaten voor gebruikers van aangesloten instellingen. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ict-beveiliging: ze versleutelen informatie tussen browser en server en kunnen documenten of software van een handtekening voorzien.

SURFmailfilter

Met SURFmailfilter controleert en filter je gemakkelijk alle binnenkomende en uitgaande e-mail op virussen, phishing en spam. Minimaal 95% van de spam wordt gedetecteerd. SURFmailfilter draait in het SURF-netwerk en is beschikbaar voor IPv4 en IPv6.

Beleid en tools informatiebeveiliging

Samen met instellingen ontwikkelen we gemeenschappelijk beleid en tools. We ondersteunen onderwijsinstellingen bij het vinden van een balans tussen beveiliging, privacywaarborging, toegankelijkheid en gebruiksgemak.

Cyberdreigingsbeeld

Wat zijn de trends op beveiligingsgebied en welke dreigingen zien we specifiek voor onderwijs en onderzoek in Nederland. In het Cyberdreigingsbeeld wordt hierop ingegaan: www.surf.nl/cyberdreigingsbeeld.