SURFconext Dashboard

1 account. Overal toegang. Veilig en vertrouwd.

SURFconext Dashboard biedt een overzicht van alle clouddiensten die gekoppeld zijn aan SURFconext. Beheerders bij instellingen, de SURFconext-contactpersonen, kunnen via het dashboard clouddiensten snel en gemakkelijk beschikbaar maken voor gebruikers.

Clouddiensten overzichtelijk bij elkaar

Als SURFconext-contactpersoon log je in op het SURFconext Dashboard met je instellingsaccount. Je krijgt dan een overzicht van alle op SURFconext aangesloten clouddiensten. Ook is te zien van welke clouddiensten je instelling al gebruik maakt. Ten slotte kun je via het dashboard statistieken bekijken over het gebruik van de diensten, bijvoorbeeld het aantal logins gedurende een periode.

Diensten beschikbaar stellen

Zodra je instelling zich aansluit op SURFconext, staat de toegang tot het dashboard open. Je instelling bepaalt zelf welke medewerkers toegang tot het dashboard krijgen. Via het dashboard activeer je als SURFconext-contactpersoon zelf de technische koppeling met een clouddienst en je maakt zo zelf de koppeling met een dienst actief. Zo kunnen gebruikers van jouw instelling via SURFconext bij de dienst inloggen.

Autorisatieregels instellen

Via SURFconext Dashboard kun je ook autorisatieregels instellen voor een dienst. Hiermee kun je de toegang tot een dienst beperken tot een bepaalde groep gebruikers, bijvoorbeeld alleen ‘medewerkers’. Lees meer over SURFconext Autorisatieregels.

Licenties afsluiten

Voor commerciële clouddiensten moet de afdeling inkoop van de instelling licenties afsluiten voordat de dienst beschikbaar is voor gebruikers. Dit verloopt via SURFmarket.

Inloggen met instellingsaccount

Alleen SURFconext-contactpersonen kunnen inloggen met hun eigen instellingsaccount.

Meer informatie

Laatste wijziging op 23 dec 2016