SURFfilesender

Snel, veilig en gemakkelijk grote bestanden versturen en ontvangen

Snel, veilig en gemakkelijk (grote) bestanden versturen en ontvangen? Dat kan met SURFfilesender. Deze dienst is geschikt voor grote bestanden, zoals onderzoeksdata, maar ook voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden worden in Nederland opgeslagen en kunnen extra worden beveiligd door ze te versleutelen.

Grote bestanden veilig versturen

Onderzoekers en andere medewerkers van instellingen wilden een veilige dienst om grote bestanden te versturen. SURF heeft daarom SURFfilesender ontwikkeld, een dienst waarmee onderzoekers, medewerkers en studenten onderzoeksdata en andere privacygevoelige bestanden veilig en snel kunnen versturen.

SURFfilesender: voor elk bestandsformaat

Gebruikers kunnen zeer grote bestanden met onderzoeksgegevens versturen, bijvoorbeeld genoomsequenties of astronomische waarnemingen. Maar SURFfilesender is ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals rapporten.

Veilig en vertrouwd met encryptie

Met SURFfilesender worden bestanden veilig verstuurd. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen opgeslagen in Nederland. Hoewel SURFfilesender standaard al veilig is, kunnen gebruikers ook  kiezen voor extra veiligheid, in de vorm van encryptie. Bestanden tot 2 GB kunnen met encryptie worden verstuurd. Gebruikers geven de ontvanger een wachtwoord, bijvoorbeeld telefonisch of per sms om de verzonden bestanden te kunnen openen. Zo bepaalt de gebruiker zelf wie toegang heeft tot privacygevoelige bestanden.

Snel en gebruiksvriendelijk

SURFfilesender is zeer makkelijk in gebruik. Gebruikers hoeven niets te installeren om bestanden te versturen en ontvangen. De verzender en ontvanger hebben alleen een moderne browser nodig. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, waardoor gebruikers eenvoudig inloggen met hun instellingsaccount. Gastgebruik is ook mogelijk, zodat bestanden ook veilig uitgewisseld kunnen worden met personen die geen licentie hebben voor SURFfilesender.

Tarieven 2018

  • Instellingen zonder studenten: 750 euro per jaar.
  • Instellingen met 0 – 10.000 studenten: 1.500 euro per jaar.
  • Instellingen met meer dan 10.000 studenten: 3.000 euro per jaar.

Deze tarieven zijn exclusief btw en exclusief de handling fee van SURFmarket, waar je SURFfilesender bestelt.

Promotiemateriaal SURFfilesender

SURF biedt in de SURF-toolbox een communicatiekit met verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen voor SURFfilesender waarmee instellingen een campagne kunnen uitrollen binnen de eigen organisatie. Met deze middelen worden medewerkers gestimuleerd om bestanden veilig te versturen. De communicatiekit bevat Nederlandse en Engelstalige offline en online materialen.

Aan de slag met SURFfilesender

SURFfilesender wordt mogelijk gemaakt door SURFnet en SURFmarket en is beschikbaar voor alle op SURFnet aangesloten instellingen. Instellingen kunnen de dienst SURFfilesender voor hun gebruikers beschikbaar stellen. Heeft jouw instelling interesse of wil je meer informatie over SURFfilesender? Vraag een licentie voor SURFfilesender aan via SURFmarket of neem voor vragen contact op met William van Santen.

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 10 apr 2018