SURFfilesender

Snel, veilig en gemakkelijk grote bestanden versturen en ontvangen

Snel, veilig en gemakkelijk (grote) bestanden versturen en ontvangen? Dat kan met SURFfilesender. Deze dienst is geschikt voor grote bestanden, zoals onderzoeksdata, maar ook voor kleinere bestanden, zoals rapporten. De bestanden worden in Nederland opgeslagen en kunnen extra worden beveiligd door ze te versleutelen.

SURFfilesender: voor elk bestandsformaat

Met SURFfilesender kunnen onderzoekers, medewerkers en studenten zeer grote bestanden versturen en ontvangen via hun webbrowser, zonder installatie of plug-ins. Bijvoorbeeld bestanden met onderzoeksgegevens zoals genoomsequenties of astronomische waarnemingen, maar ook andere soorten data van docenten, onderzoekers en studenten. De bestanden kunnen groter zijn dan bij verzending via soortgelijke (commerciƫle) diensten, e-mail of FTP. Maar SURFfilesender is ook geschikt voor kleinere bestanden, zoals (vertrouwelijke) rapporten.

Veilig en vertrouwd

SURFfilesender is ideaal voor de overdracht van gevoelige gegevens, zoals medische informatie, HR-gegevens, persoonlijke informatie of onderzoeksgegevens binnen de gezondheidssector. Veiligheid en privacy zijn gewaarborgd, omdat we zeer vertrouwelijk omgaan met je bestanden. Alle servers staan in Nederland staan en vallen dus onder Europese privacywetgeving. Bovendien kun je de informatie versleutelen met end-to-endencryptie, dan is het technisch onmogelijk voor anderen dan de verzender en de ontvanger om de bestanden in te zien. Gebruikers geven de ontvanger een wachtwoord, bijvoorbeeld telefonisch of per sms om de verzonden bestanden te kunnen openen. Zo bepaalt de gebruiker zelf wie toegang heeft tot privacygevoelige bestanden.

Snel en gebruiksvriendelijk

SURFfilesender is zeer makkelijk in gebruik. Gebruikers hoeven niets te installeren om bestanden te versturen en ontvangen. De verzender en ontvanger hebben alleen een moderne browser nodig. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, zodat de verzender eenvoudig kan inloggen met zijn instellingsaccount. De ontvanger heeft geen account nodig. En de verzender kan ook mensen zonder account uitnodigen om bestanden te versturen.

Tarieven 2019

Als instelling betaal je vanaf 2019 niets extra voor SURFfilesender. Deze dienst valt onder de vaste aansluitvergoeding van SURFnet.

Promotiemateriaal SURFfilesender

SURF biedt in de SURF-toolbox een communicatiekit met verschillende kant-en-klare communicatiemiddelen voor SURFfilesender waarmee je een campagne kunt uitrollen binnen je eigen organisatie. Zo stimuleer je je medewerkers en studenten om bestanden veilig te versturen. De communicatiekit bevat Nederlandse en Engelstalige offline en online materialen.

Aan de slag met SURFfilesender

Alle bij SURFnet aangesloten instellingen kunnen deze dienst zonder extra kosten gebruiken. Als instelling moet je de dienst wel eerst aanvragen via SURFdashboard.

Dit is een optionele SURF-dienst.

Laatste wijziging op 20 feb 2019