SURFinternet

Wereldwijd verbonden met onderwijs en onderzoek

SURFinternet biedt het Nederlandse onderwijs en onderzoek een snelle en betrouwbare internetverbinding van 1 tot 100 Gigabit per seconde. Met SURFinternet zijn alle gebruikers van de onderwijs- en onderzoekscommunity's met elkaar verbonden, en kunnen zij nationaal en internationaal samenwerken.

Stabiel, uitbreidbaar internet

SURFinternet biedt je instelling hoogwaardige, stabiele, altijd beschikbare en veilige internettoegang. SURFinternet kan flexibel uitgebreid worden, zodat je altijd voldoende bandbreedte hebt voor bijvoorbeeld samenwerkingsprojecten tussen onderwijsinstellingen, data-intensieve researchprojecten of andere ICT-toepassingen.

Supersnel, redundant uitgevoerd netwerk

Als je gebruik maakt van SURFinternet, wordt je instelling verbonden met het supersnelle SURFnet-netwerk. Voor SURFinternet zijn er specifiek 2 corerouters, die de aansluiting met het internet verzorgen. Hiermee is hoge beschikbaarheid gegarandeerd. SURFinternet biedt meerdere aansluitmodellen met verschillende typen glasvezelinterfaces en routingprotocollen.

Ondersteuning bij storingen en beveiligingsincidenten

Bij het afnemen van SURFinternet kun je rekenen op 24-uursondersteuning voor netwerkbeheer. Via onze SURFnet Helpdesk meld je storingen en operationele acties. Bij vragen over lopende changes (wijzigingen of incidenten) waar al een ticketnummer voor is, helpt ons NOC je verder. Binnen SURF houdt het Team Expert Netwerkbeheer (TEN) zich daarnaast bezig met complex netwerkbeheer en bijzondere projecten op het netwerk.

Ook levert het SURFcert-team je instelling 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning bij beveiligingsincidenten. Dit is standaard bij het afnemen van SURFinternet en inbegrepen bij je aansluitvergoeding.

Optimale connectiviteit met onderwijs en onderzoek

SURF zorgt voor een snelle verbinding met buitenlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, via netwerkkoppelingen met het pan-Europese onderwijs- en onderzoeksnetwerk G√ČANT en NetherLight, maar ook via een aantal internet exchanges zoals de Amsterdam Internet Exchange. Online samenwerken met partners over de hele wereld wordt daarmee mogelijk, ook als het over grote hoeveelheden data gaat.

Niet zomaar internettoegang

Bij het afnemen van SURFinternet krijg je ook toegang tot een aantal andere diensten die deel uitmaken van het kernpakket van SURFnet zoals SURFconext, eduroam, SURFcert en SURFlichtpaden.

Tarief

Deze dienst maakt onderdeel uit van het kernpakket van SURFnet en valt daardoor onder de vaste aansluitvergoeding van SURFnet. Voor upgrades in bandbreedte gelden additionele tarieven.

Aanmelden of meer informatie

  • Wil je SURFinternet afnemen? Neem contact op met SURFnet Klantsupport via klantsupport@surfnet.nl
  • Lees technische informatie over SURFinternet op onze wiki

Deze dienst zit in het kernpakket van SURFnet.

Laatste wijziging op 13 jun 2018