SURFwireless

Wifi as a Service, betrouwbaar en van hoge kwaliteit

Je gebruikers willen een snel wifinetwerk dat altijd en overal beschikbaar is. Zo’n netwerk aanschaffen en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. SURFwireless biedt Wifi as a Service. Daarmee beschik je over een betrouwbaar wifinetwerk van hoge kwaliteit. Je betaalt per access point, per maand.
Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.

Wifi altijd en overal beschikbaar

Studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers verwachten een wifinetwerk dat altijd werkt, overal beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. Het leveren van zo’n netwerk is complex: het wifinetwerk moet aansluiten bij steeds meer verschillende soorten mobiele apparaten, en gebruikers verwachten dat de nieuwste draadloze mogelijkheden beschikbaar zijn.

SURFwireless: Wifi as a Service 

Met SURFwireless beschik je over Wifi as a Service. De inkoop, het actueel houden van expertise, het onderhoud, de monitoring en zelfs de aanbesteding van je wifinetwerk neemt het SURFwireless-team je uit handen.

Als instelling blijf je nauw betrokken bij het wifinetwerk, voor het plaatsen van de access points, de eerstelijnssupport en voor het aanbieden van het LAN. Met SURFwireless is het mogelijk om per locatie wifibehoeften op maat in te richten (denk aan aparte netwerken voor onderzoeksapparatuur of het onderscheiden van verschillende groepen gebruikers). 

Innovatie binnen SURFwireless

We werken continu aan de (door)ontwikkeling van SURFwireless. We onderzoeken mogelijke uitbreidingen van de dienst zoals wifi-calling, location-based services en private pre-shared key.

Abonneren op SURFwireless: betalen per access point, per maand

Je betaalt voor SURFwireless per access point. De tarieven zijn in 2019 als volgt

  • access point binnen: 27 euro per maand, exclusief btw
  • access point buiten: 55 euro per maand, exclusief btw

Daarbij inbegrepen zijn onder andere de kosten van hardware(vervangingen), personeel, licenties, aanbesteding en 24x7 monitoring en onderhoud. De totale kosten van het wifinetwerk zijn hierdoor goed voorspelbaar.

Voor wie?

SURFwireless is beschikbaar voor alle op SURFnet aangesloten instellingen. SURFwireless neem je af per gebouw (locatie), zodat gebruikers geen problemen met roaming ondervinden.

Meer informatie

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 25 nov 2018