SURFwireless

SURFwireless - Wifi-as-a-Service, betrouwbaar en van hoge kwaliteit

Je gebruikers willen een snel wifinetwerk dat altijd en overal beschikbaar is. Zo’n netwerk aanschaffen en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. SURFwireless biedt Wifi-as-a-Service. Daarmee beschik je over een betrouwbaar wifinetwerk van hoge kwaliteit. Je betaalt per access point, per maand.

Wifi altijd en overal beschikbaar

Studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers verwachten een wifinetwerk dat altijd werkt, overal beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. Het leveren van zo’n netwerk wordt echter steeds complexer: het wifinetwerk moet aansluiten bij steeds meer verschillende soorten mobiele apparaten, en gebruikers verwachten dat de nieuwste draadloze mogelijkheden beschikbaar zijn. Ook ontstaat de vraag naar innovatieve functies zoals locatiebepaling via het wifinetwerk.

Bekijk in virtual realty de uitdagingen van een goed wifinetwerk

  • Dowload de SURFnet VR-app voor Android of iOS
  • Bekijk de VR-video via Youtube (alleen met Chrome of Firefox)

SURFwireless: Wifi-as-a-Service 

Met SURFwireless beschik je over Wifi-as-a-Service. De inkoop, het actueel houden van expertise, het onderhoud, de monitoring en zelfs de aanbesteding van je wifinetwerk neemt SURFnet je uit handen.

Als instelling blijf je nauw betrokken bij het wifinetwerk, voor het plaatsen van de access points, de eerstelijnssupport en voor het aanbieden van het LAN. Met SURFwireless is het mogelijk om per locatie wifibehoeften op maat in te richten (denk aan aparte netwerken voor onderzoeksapparatuur of filteropties voor bijvoorbeeld financiële systemen). 

Samenwerking met partners biedt flexibiliteit  

SURFnet werkt nauw samen met Wentzo (leverancier van draadloze totaaloplossingen) voor het ontwikkelen en onderhouden van SURFwireless.

SURFwireless maakt gebruik van de access points en de managementomgeving van Aerohive. SURFwireless maakt geen gebruik van controllers bij de instellingen maar de access points worden aangestuurd vanuit centrale, door SURFnet gemanagede, datacenters. Je hebt er hierdoor bijna geen omkijken meer naar en je gebruikers beschikken altijd over een snel en betrouwbaar draadloos netwerk. 

Abonneren op SURFwireless: betalen per access point, per maand

Voor SURFwireless betaalt je instelling 33 euro per access point per maand. Daarbij inbegrepen zijn de kosten van hardware(vervangingen), personeel, licenties, aanbesteding, 24x7 onderhoud, enzovoort. De totale kosten van het wifinetwerk zijn hierdoor goed voorspelbaar.

SURFwireless is beschikbaar voor alle op SURFnet aangesloten instellingen. SURFwireless neem je af per geheel gebouw (locatie), zodat gebruikers geen problemen met roaming ondervinden. Een instelling met meerdere gebouwen kan er dus voor kiezen om SURFwireless gefaseerd in te voeren.

Eerste locaties met SURFwireless live

In 2016 zijn we gestart met de uitrol van SURFwireless op de eerste locaties, waaronder ROC Rijn IJssel.

Meer informatie