Derden aansluiten op het SURF-netwerk

Makkelijker en veiliger samenwerken met partners

Als je instelling op het SURF-netwerk aangesloten is, kun je derde partijen aanmelden voor gebruik van het netwerk. Dit zijn samenwerkingspartners die (doorgaans) op je campus gevestigd zijn. Deze derde partijen beschikken dan alleen over een netwerkverbinding via SURF, niet over aanvullende SURF-diensten. Netwerkgebruik door derden moet wel door SURF worden goedgekeurd
Aanbesteding netwercomponenten

Voordelen

SURF-netwerk delen met samenwerkingspartners

Partijen waarmee je intensief samenwerkt in onderzoek, ontwikkeling of bedrijfsvoering kun je toegang bieden tot het SURF-netwerk.

Makkelijk en veilig samenwerken

Door aansluiting op hetzelfde SURF-netwerk wordt samenwerken makkelijker en is deze beter beveiligd. Zo benutten we het SURF-netwerk zo efficiënt en effectief mogelijk.

Heb je een vraag over Derden aansluiten op het SURF-netwerk?

Sander Klemann

Sander Klemann

Telefoonnummer

Waar moet een derde partij aan voldoen?

  1. De derde is een rechtspersoon.
  2. Het netwerk van de derde wordt beheerd door de op het SURF-netwerk aangesloten instelling en is direct aansprakelijk voor en aanspreekbaar op eventuele incidenten veroorzaakt door de derde partij. 
  3. De personeelsomvang van de derde is kleiner dan 100 fulltime werknemers.
  4. De derde behoort tot de SURF-doelgroep of is een samenwerkingspartner in onderzoek en ontwikkeling of bedrijfsvoering van de op het SURF-netwerk aangesloten instelling.

Alleen netwerkaansluiting, geen aanvullende diensten 

Een derde partij die aangesloten wordt op het SURF-netwerk, krijgt geen gebruiksovereenkomst. De derde partij krijgt dus alleen de netwerkaansluiting en dus niet de beschikking over aanvullende diensten zoals SURFconext of SURFdomeinen. 

De wederpartij ziet erop toe dat het gebruik van het SURF-netwerk door de derde partij geen overmatig dataverkeer genereert die het functioneren of de beschikbaarheid van de SURF-netwerk negatief kan beïnvloeden.

Als de derde partij tot de SURF-doelgroep behoort en wil beschikken over aanvullende infrastructuurdienstverlening van SURF, dan kan deze partij ook direct op het SURF-netwerk aansluiten.

Tarieven en aanmelden

Met de invoering van het All-In netwerk tarief in 2024 voor SURF-leden hoeft er niet meer extra betaald te worden voor nieuwe aansluitingen van derden. Er moet nog wel goedkeuring gegeven worden door SURF.  

Ben je aangesloten op het SURF-netwerk en wil je een derde partij gebruik laten maken van Internet? Mail dan naar SURF Klantsupport, via klantsupport@surf.nl