eduroam

Overal veilig online met je eigen account

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van je eigen instelling. Maar ook bij alle andere instellingen die eduroam aanbieden.
Informatiescherm in open ruimte met wifi toegangscodes

Voordelen

Meer dan 30.000 locaties in meer dan 100 landen

Met eduroam krijgen gebruikers niet alleen toegang tot het vaste en draadloze netwerk van hun instelling, maar bij alle andere instellingen, stadscentra, kiosken, congrescentra en andere openbare ruimtes die eduroam aanbieden.

Veilig authenticeren

De basis van eduroam is een netwerk van gekoppelde authenticatieservers, waarover de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen instellingen verstuurd worden.

Behoud van controle

Heb je gasten zonder eduroam-account? Die geef je eenvoudig toegang tot ons netwerk met eduroam Visitor Access. Zo weet je precies wie er op je netwerk zit.

Veilig en eenvoudig te configureren

Met de geteduroam-app configureer je eduroam-accounts met behulp van per instelling op maat gemaakte profielen, die uniek zijn voor het device waar het op staat. Hierdoor zijn de profielen veiliger en minder kwetsbaar voor het ongewenst delen ven eduroam-inloggegevens.

Heb je een vraag over eduroam? Neem contact op. 

icoon helpdesk

Helpdesk eduroam

Telefoonnummer

Probleemloos toegang tot het netwerk van deelnemende instellingen

eduroam is simpel, gemakkelijk en veilig.

Eenvoudig monitoren

Op de eduroam monitoring-pagina zie je of het authenticatiemechanisme van eduroam goed werkt bij jouw instelling. Wij checken periodiek of studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers van je instelling online komen op eduroam-netwerken elders in Nederland. Daarnaast monitoren we of gastgebruikers bij je instelling online komen.

geteduroam-app: eenvoudig eduroam configureren

eduroam op alle apparaten configureren? Gebruikers doen dat eenvoudig met onze eigen app 'geteduroam'. Minder beheerlast dus voor instellingen! geteduroam configureert eduroam-accounts met behulp van per instelling op maat gemaakte profielen.

Bovendien: als gebruikers via de app een eduroam-profiel aanmaken, is dat profiel uniek voor het device waar het op staat. Hierdoor zijn de profielen veiliger en minder kwetsbaar voor het ongewenst delen van eduroam inloggegevens.  

Download geteduroam voor iOS, Android en Windows

Meer weten?

Bezoek de eduroam-website.

Wifi voor je bezoekers

Wil jouw instelling wifi voor je bezoekers? Gebruik dan eduroam Visitor Access.

Het verhaal van eduroam

Bekijk hoe eduroam zich ontwikkeld heeft van een stageopdracht in 2002 tot een netwerk dat in 18 jaar de onderwijs- en onderzoeksgemeenschap veroverd.