edusources

Landelijk platform met groot aanbod van digitale leermaterialen

Deel, gebruik en werk samen aan digitale open leermaterialen om het onderwijs te verrijken, Ga naar edusources.nl, hét startpunt voor open leermaterialen in het onderwijs, als je op zoek bent naar informatie over open leermaterialen en hoe je dit binnen jouw instelling én onderwijs kan organiseren, naar vakcommunity's die samenwerken aan leermaterialen of juist naar open leermaterialen die nu al beschikbaar zijn.
Twee mensen overleggen met whiteboards op de achtergrond

Voordelen

Ondersteuning aan docenten en instellingen

Onder Kennis & expertise vind je alles om open leermaterialen bij jouw instelling op de kaart te zetten en te organiseren, van beleid tot uitvoering.

Leermaterialen vrij te gebruiken

Ontdek meer dan 10.000 leermaterialen van vakdocenten en vakcommunity’s die bijdragen aan jouw onderwijs.

Eigen leermaterialen delen

edusources is het podium om jouw leermaterialen te delen. Zo ontstaat er een actuele collectie waarvan de kwaliteit steeds beter wordt.

Heb je een vraag over edusources? Neem contact op.

Martine Teirlinck-Hermsen

Martine Teirlinck-Hermsen

Telefoonnummer

Wat is edusources?

edusources is hét platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Een plek waar je zowel leermaterialen vindt als kennis over het maken, delen en hergebruiken van digitale leermaterialen.

  • Kennis & expertise
    Kennisdeling rondom het ontwikkelen, delen en hergebruiken van leermaterialen én de organisatie binnen een instelling. Ook kan je je aansluiten bij de community edusources om met onderwijsprofessionals van andere instellingen te sparren.
  • Zoek leermateriaal 
    Leermaterialen zoeken en hergebruiken; met keuze uit meer dan 10.000 leermaterialen, zoals kennisclips, PowerPoint-presentaties, pdf’s, online e-modules en oefentoetsen. 
  • Community’s 
    Overzicht van alle vakcommunity's die samen werken aan open of semi-open leermaterialen. Hun collecties bieden inspiratie op jouw vakgebied.

Naar de community edusources

Naar de community Open Education

Lees meer over edusources op de wiki

Wat betekent edusources voor docenten?

Je vindt op het platform verschillende collecties van Nederlands- en Engelstalig leermateriaal. De zoekopdracht kan verfijnd worden met filters, zoals onderwijsniveau of type leermateriaal. Ook kan je op thema’s of in collecties van onderwijscommunity’s zoeken van een specifiek vakgebied, en kan je dit delen via social media of een direct link. Waardering door anderen is zichtbaar. Gebruikers helpen mee om de kwaliteit van het materiaal te beoordelen.

edusources in

Infographic edusources

De infographic vat in één oogopslag samen hoe edusources werkt.

Download de infographic

Stimuleringsregeling is impuls voor vakcommunity's

De afgelopen jaren werken vakcommunity's aan het ontwikkelen, delen en hergebruik van open leermaterialen dankzij de Stimuleringsregeling Open en online onderwijs. Diverse leermaterialen staan inmiddels ook op edusources.nl

Bekijk de projecten en resultaten

Npuls - Onderwijs bewegen

We werken aan de doorontwikkeling van edusources om bij te dragen aan de ambities van het Npuls programma. Om docenten en studenten altijd en overal toegang te geven tot de juiste leermaterialen.

Interesse in edusources?

Wil jouw instelling of vakcommunity aansluiten op edusources? Je SURF instellingscontactpersoon (ICP) of bevoegde verantwoordelijke van de instelling (BVI) kan via het SURFdashboard SURF-diensten aanvragen.Weet je niet wie dit zijn? Of wil je meer informatie over een licentie of het gebruik van edusources? Neem contact op met het edusources-team via info@edusources.nl.

Vraag edusources aan via SURFdashboard