EVPN

Een supersnelle, exclusieve verbinding

Behoefte aan een supersnelle, zeer betrouwbare verbinding naar bijvoorbeeld een andere instelling, datacentrum of dienstaanbieder? Met EVPN (voorheen SURFlichtpaden) creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Onze EVPN-verbindingen bieden extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit.
hand pakt datakabels

Voordelen

Je eigen directe verbinding

Een directe eigen verbindingen rechtstreeks tussen jouw locatie en ieder ander aansluitpunt, buiten het publieke internet om.

Hoge gegarandeerde capaciteit en continuïteit

Kies de variant die precies aansluit bij jouw continuïteit en capaciteitseisen.

Ideaal voor privacygevoelige of grote datasets

Ideaal voor het ontsluiten van datacentra en dienstaanbieders, het transporteren van privacygevoelige gegevens of het versturen van grote hoeveelheden onderzoeksdata.

Heb je een vraag over EVPN? Neem contact op.

Sander Klemann

Sander Klemann

Telefoonnummer

EVPN-verbindigen

Ontdek de EVPN-verbindigen (voorheen SURFlichtpaden) in vogelvlucht in deze video. Mogelijk moet je cookies van derden (= YouTube) accepteren om de animatie te kunnen zien.

EVPN in de praktijk

Met EVPN creëer je een exclusieve, directe verbinding buiten het publieke internet om. Een EVPN-verbinding biedt extra veiligheid, betrouwbaarheid én hoge, gegarandeerde capaciteit. Hieronder vind je een aantal praktijktoepassingen.

Uitbesteding datacentrum door Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool heeft zijn datacentrum uitbesteed en heeft voor de verbinding met het datacenter voor een EVPN-verbinding gekozen. Belangrijk is dat de capaciteit en continuïteit tussen het datacentrum en de campus gewaarborgd bleef. Deze verbinding moet natuurlijk optimaal beschermd zijn, tegen DDos-aanvallen bijvoorbeeld. Met EVPN heeft de Haagse Hogeschool een sterk en veilig pad gecreëerd tussen het datacentrum en de campus. 

Gedeelde data- en rekeninfrastructuur voor umc's

Onderzoekers bij umc’s werken met grote hoeveelheden data, vaak van gevoelige aard. Deze data moeten onderling snel, veilig en gemakkelijk gedeeld kunnen worden. Hierbij is een goede, gedeelde data- en infrastructuur erg belangrijk. Onze EVPN-verbindingen maken een veilige, van het internet afgeschermde, netwerkomgeving mogelijk, waarop ieder umc kan aansluiten.

Aansluitmogelijkheden

Om de continuïteit van de verbinding nog meer te waarborgen, bieden we ook EVPN point-to-point redundant aan. Op deze manier wordt de verbinding nog beter beschermd tegen fiberbreuken en uitval van apparatuur.

Een virtueel privaat netwerk opzetten via EVPN multipoint en L3VPN multipoint

Werk je als instelling samen vanuit meerdere verschillende locaties en wil je online samenwerkingsverbanden in één netwerk opzetten? Of wil je op een veilige, maar ook gemakkelijke manier gebruik maken van cloudleveranciers?  Je kunt een virtueel privaat netwerk op te zetten met een EVPN multipoint en L3VPN multipoint via het netwerk van SURF.Lees meer over EVPN-verbindigen op de wiki

Advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw instelling? Geen enkele situatie is hetzelfde, en daarom geven wij advies op maat. Neem hiervoor contact op met de adviseur van je instelling of met SURF Klantsupport, via klantsupport@surf.nl.