Internet

Een snelle, betrouwbare internetverbinding

Internet van SURF biedt het Nederlandse onderwijs en onderzoek een snellere, betrouwbare internetverbinding, van 1 tot 100 Gigabit per seconde. Met Internet van SURF zijn alle gebruikers van de onderwijs- en onderzoekscommunity's met elkaar verbonden, en kunnen zij nationaal en internationaal samenwerken.
onderzoekers zoeken in data gegevens uit

Voordelen

Stabiel, snel internet

SURF levert stabiel, snel internet met onbeperkte bandbreedte zonder extra kosten op basis van een All-In netwerktarief voor SURF-leden. Groeit je verbruik? Dan groeit je verbinding mee.

Wereldwijde connectiviteit voor onderwijs en onderzoek

Met Internet van SURF ben je aangesloten op het pan-Europese onderwijs- en onderzoeksnetwerk GÉANT, Netherlight en de Amsterdam Internet Exchange.

24/7 ondersteuning bij storingen en beveiligingsincidenten

Via de SURF Helpdesk meld je storingen en operationele acties. Bij vragen over lopende zaken helpt onze netwerkbeheerder je verder.

Heb je een vraag over Internet? Neem contact op.

Sander Klemann

Sander Klemann

Telefoonnummer

Het betrouwbare SURF-netwerk

Via Internet van SURF maak je verbinding met ons razendsnelle SURF-netwerk, waardoor je altijd zeker bent van een hoge beschikbaarheid. Continuïteit staat binnen het SURF-netwerk centraal: alle routes zijn dubbel uitgevoerd. Ook wordt alle apparatuur redundant aangeboden aan instellingen. We voeren meerdere activiteiten uit om de continuïteit te bewaken.

Gescheiden routes

Gescheiden routes 2

Binnen het SURF-netwerk wordt elke route aangesloten door minstens twee glasvezels. De twee routes lopen via geografisch gescheiden paden. Wanneer er een calamiteit is op de hoofdroute, gaat het verkeer via de tweede route. Ook de stadsringen binnen deze landelijke ringen zijn redundant uitgevoerd.

Redundant netwerk

Redundant werken

Het is niet alleen belangrijk om een redundant netwerk te bouwen, maar vooral ook om dit in stand te houden. Om dit te realiseren worden door SURF een aantal activiteiten uitgevoerd: 

  • Continue monitoring en anticipatie om storingen te voorkomen (24/7)
  • Volledig overzicht van de ligging van glasvezels ter beschikking
  • Overzicht van geplande werkzaamheden bij aangesloten instellingen en externe partijen

Ondersteuning bij storingen en incidenten 

Ons SURFcert-team levert 24/7 ondersteuning bij storingen en beveiligingsincidenten. Via de SURF Helpdesk meld je storingen en operationele acties. Wanneer je vragen hebt over lopende zaken waar al een ticketnummer voor is, helpt onze netwerkbeheer je verder.

All-In netwerktarief

Vanaf 2024 valt de Internet van SURF onder het All-In netwerktarief voor SURF-leden. Dit betekent dat instellingen niet meer hoeven te betalen voor Internet uitbreidingen. SURF zorgt voor de benodigde bandbreedte zonder additionele kosten. Uitbreidingen kunnen worden aangevraagd via changes@surf.nl.