RDM Storage Scale-out

Breid eenvoudig en flexibel je opslagruimte uit

Heb je extra opslagcapaciteit nodig voor onderzoeksdata? Met de Storage scale-out module voor iRODS maak je eenvoudig en flexibel gebruik van het Data Archive bij SURF. Bijvoorbeeld voor het bewaren van grote datasets of data die niet actief worden gebruikt.
Het Data Archief

Voordelen

Breid je opslag uit naar behoefte

Met deze dienst breid je de opslagruimte van jouw instelling naar behoefte uit. Het Data Archive kan petabytes aan onderzoeksdata opslaan.

Eenvoudig

Je koppelt jouw eigen iRODS-omgeving eenvoudig aan het Data Archive.

Lange termijn

Het Data Archive bewaart data op tapes. Dit is energiezuinig, in het bijzonder bij langetermijnopslag. Je kunt de Storage scale-out module configureren om te voldoen aan specifieke richtlijnen voor lange-termijndataopslag van jouw instelling.

Transparantie

Lage kosten - geen ‘verborgen’ kosten voor uploaden en downloaden.

Veilig en vindbaar

In het Data Archive worden data veilig bewaard op een manier die voldoet aan de AVG. Onderzoekers kunnen hun data makkelijk terugvinden dankzij metadatering en persistent identifiers.

Ondersteuning

Ondersteuning door de helpdesk van SURF.

Heb je een vraag over RDM Storage Scale-out? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Ook interessant

  1. Wil je jouw data veilig en voor lange tijd opslaan? Het Data Archive is daar de perfecte plek voor, ook als het om petabytes gaat. Vanuit het archief heb je bovendien snel toegang tot onze rekendiensten.

    Product
  2. Wil je gebruik maken van iRODS om onderzoeksdata van jouw instelling of onderzoeksgroep te beheren? Maar wil je geen tijd, menskracht of hardware kwijt zijn aan het beheer van de iRODS-software? iRODS Hosting stelt je in staat om laagdrempelig gebruik te maken van de hoogwaardige datamanagementfaciliteiten die iRODS biedt.
    Product
  3. Met Yoda kun je data veilig opslaan, voorzien van metadata, analyseren, publiceren en archiveren. Daarnaast kun je makkelijk samenwerken, ook buiten je eigen instelling. Door Yoda te laten hosten bij SURF hoef je minder te weten over de technologie erachter en kun je gebruik maken van onze dataopslag.
    Product