SURF Consultancy

Consultancy over ict-oplossingen voor onderzoekers

We helpen je op weg met ict-oplossingen voor onderzoek en ict-infrastructuur. Denk aan het visualiseren van je data, het optimaliseren van software of computingfaciliteiten inrichten en opzetten.
SURF-collega's in gesprek met elkaar

Voordelen

Schat aan ervaring

Met onze ervaren collega's helpen we jou met een goede ict-oplossing voor onderzoek en ict-infrastructuur.

Ontwikkelen of verbeteren van je applicaties

Wij assisteren jou bij het ontwikkelen of verbeteren van jouw onderzoeksapplicatie, datavisualisatie, machine-learningprojecten, en bij het optimaliseren van jouw data- of netwerkinfrastructuur.

Beschikbaar op afroep

Onze adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze brengen hun kennis in jouw onderzoeksproject in, waar en wanneer dat nodig is.

Heb je een vraag over SURF Consultancy? Neem contact op.

icoon team

Team Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Waarom ict-consultancy voor onderzoek?

Bij het gebruik van onze data- en rekendiensten krijg je ondersteuning. We installeren de benodigde software op onze systemen, zorgen voor toegang en lossen problemen op bij het gebruik ervan. Voor meer omvangrijke uitdagingen bieden we je consultancy op projectbasis. Onze adviseurs zetten hun expertise en praktijkervaring graag in voor jouw project. Training on-demand en on-site zijn ook mogelijk.

Expertisegebieden SURF

We bieden expertise op de volgende ict-gebieden:

 • optimaliseren van software
 • computingfaciliteiten inrichten en opzetten
 • data-infrastructuur
 • big data
 • snelle verbindingen van en naar de SURF-systemen
 • visualisatie

Optimaliseren van software voor HPC-systemen

We optimaliseren software voor HPC-systemen door single core optimalisatie, parallellisatie en ondersteuning bij schaalbaarheid. Met uitgebreide kennis van supercomputer-architecturen en programmeermodellen zorgen we ervoor dat jouw applicaties maximaal profiteren van de kracht van onze HPC-systemen. Dit is essentieel om de verbeterde prestaties van moderne HPC-systemen optimaal te benutten, inclusief de ontwikkeling van specifieke onderzoekssoftware.

Computingfaciliteiten inrichten en opzetten

Het opzetten van computingfaciliteiten vereist expertise in HPC-systemen voor computing en dataopslag, evenals kennis van architectuuroplossingen voor gewenste prestaties en servicemanagement. Met onze ervaring bieden we advies over strategieƫn voor datatoegang en -verwerking, inclusief het porten van applicaties naar andere systemen en het opschalen ervan in gedistribueerde computing-infrastructuur.

Data-infrastructuur 

Onze Data Services-groep, met uitgebreide ervaring in het beheren van dataopslaginfrastructuur voor onderzoekscommunities, adviseert over het beheersen van de data-explosie. We bieden expertise in de uitdagingen van lange-termijnbehoud en gereedschappen voor datamanagement, en adviseren over de optimale inrichting van jouw data-infrastructuur. Deze ondersteuning wordt geboden in samenwerking met ResearchData NL, inclusief 3TU.Datacentrum en DANS.

Big data

Het selecteren van geschikte frameworks of tools voor big data-analyse is complex. SURF helpt je bij het maken van de juiste keuzes vanaf het begin van je project. We ondersteunen ook bij het opzetten van een schaalbare en kosteneffectieve oplossing, met expertise in diverse gebieden, waaronder streaminganalyse, (no)SQL-gegevensopslag, containergebaseerde oplossingen, serverloze architecturen, en meer.

Netwerkconnectiviteit op maat

Netwerkdiensten zijn integraal in grotere projecten, inclusief consultancy over netwerkconnectiviteit op maat. Als je als onderzoeker een aangepaste verbinding nodig hebt, zoals lichtpaden naast het reguliere internet, bieden we advies en zorgen we voor de benodigde netwerkconnectiviteit voor jouw specifieke toepassing.

Visualisatie

Onze visualisatie-experts ondersteunen bij de ontwikkeling en verbetering van jouw visualisatiesoftware, inclusief grootschalige wetenschappelijke visualisaties en hoge-resolutievisualisaties met tiled-panel displays. We bieden hulp bij visualisatie op afstand, streaming visualisaties via een netwerk, en implementaties met tools zoals Google Earth, Google Maps, VTK, OpenGL, en meer.

Gerelateerd

 1. Wij ondersteunen je bij het gebruik van diverse interessante visualisatiemogelijkheden. Denk aan het in beeld brengen van grote netwerken of vliegroutes van vogels. Met remote visualisatie bekijk je grote datasets op je eigen desktop zonder dat je de data naar je eigen computer hoeft te versturen.
  Product
 2. Ben je op zoek naar een oplossing op maat voor je ingewikkelde onderzoeksproject? Doe dan een beroep op extra support. We ontwikkelen IT-oplossingen en bieden langdurige ondersteuning op de private cloud van SURF en op commerciƫle clouds zoals AWS en Azure.
  Product