SURFcert

24/7 ondersteuning bij beveiligingsincidenten

Met SURFcert heb je bij beveiligingsincidenten 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning van onze deskundigen. Ook biedt SURFcert je diverse security-oplossingen om zelf de beveiliging bij je instelling te optimaliseren. Constateer je een beveiligingsincident in je instellingsnetwerk? Neem dan direct contact via cert@surfcert.nl of +31 6 22 92 35 64 (24x7).
Man achter computer aan tafel op verhoging, foto van verdieping lager genomen

Voordelen

Optimaliseer de beveiliging van je instelling met de DDos-beschermingstools

SURFcert helpt je instelling bij het analyseren en neutraliseren van diverse soorten DDoS-aanvallen.

Hulp bij het opzetten van een Computer Security Incident Response Team (CSIRT)

Een CSIRT handelt de beveiligingsincidenten in je instellingsnetwerk af. SURFcert helpt je met het opzetten en professionaliseren van dit team binnen je instelling.

Ontvang specifieke dreigingsinformatie

Je ontvangt technische informatie (Indicators of Compromise, IoC's) van cyberincidenten en specifieke dreigingsinformatie.

Heb je een vraag over SURFcert? Neem contact op.

portrait of Alexander Wisse

Alexander Wisse

Telefoonnummer

Wat doet SURFcert?

SURFcert is het Computer Emergency Response Team voor onderwijs en onderzoek. Bij cyberaanvallen biedt SURFcert ondersteuning en advies. Dit team bestaat uit security-experts van aangesloten instellingen en SURF. SURFcert is 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat en kijkt continu of er bedreigingen zijn op het netwerk en acteert daar proactief op. SURFcert heeft nauw contact met de Incident Respons Teams bij de aangesloten instellingen. Ook onderhoudt SURFcert contact met andere relevante organisaties als het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). 

Vertrouwelijke berichten naar SURFcert sturen?

Gebruik de SURFcert PGP-sleutel om vertrouwelijke berichten naar SURFcert te versturen en om de authenticiteit van de digitale handtekening van SURFcert te verifiëren.

Accreditatie

SURFcert is gecertificeerd door Trusted Introducer en lid van FIRST.

Sluit je aan bij de SCIRT-community

Ben je operationeel security-expert? Sluit je dan aan bij de besloten beveiligingscommunity SCIRT: de SURF Community van Incident Response Teams. Het is de plek waar je samen met andere operationele security-experts security-uitdagingen kunt bespreken en tips uitwisselt. SURFcert deelt via SCIRT onder andere ook technische aanvalskenmerken (Indicators of Compromise) van beveiligingsincidenten. Omdat er gevoelige informatie gedeeld wordt, hebben we een code of conduct en een aanmeldingsprocedure.

Lees meer over SCIRT