SURFcertificaten

Versleutelde verbindingen met je webservers

Vraag tegen relatief lage kosten digitale certificaten aan. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ict-beveiliging van je instelling: ze versleutelen informatie en kunnen e-mail, documenten, of software van een digitale handtekening voorzien. Ook kun je ze gebruiken voor authenticatie.
Student achter laptop in bibliotheek vanaf verhoging met koptelefoon

Voordelen

Voordelig certificaten afnemen

Via SURFcertificaten maak je voor een vast, laag maandbedrag onbeperkt gebruik van verschillende typen certificaten.

Betrouwbare certificaten van Sectigo

Sectigo is de leverancier van SURFcertificaten. Dit is een van de grootste en meest betrouwbare certificate authorities ter wereld.

Eén leverancier voor alle certificaten

Naast ‘normale’ TLS/SSL certificaten bieden we code-signing en persoonscertificaten voor authenticatie, emailondertekening, en documentondertekening. Daarnaast zijn er IGTF/eScience en grid-certificaten voor specifieke onderzoekstoepassingen. Waar relevant, zijn certificaten zijn ook met Extended Validation (EV) te krijgen.

Heb je een vraag over SURFcertificaten? Neem contact op.

Foto Gabriëlle Impens

Gabriëlle Impens

Telefoonnummer

Over SURFcertificaten: hulpmiddel bij ict-beveiliging 

Een certificaat zorgt voor versleuteling van de communicatie tussen systemen en voor authenticatie. Je maakt via SURFcertificaten, tegen relatief lage kosten, grootschalig gebruik van certificaten waaronder: 

  •     standaard en extended-validation servercertificaten, 
  •     persoonlijke certificaten voor alle medewerkers, 
  •     grid certificaten voor e-science-omgevingen, 
  •     code-signingcertificaten,
  •     document-signingcertificaten. 

De uitgifte van certificaten kan via een web-interface of formulieren voor eindgebruikers, maar óók via een API of het ACME protocol. Met dit soort automatisering verminder je de beheerlast voor certificaatgebruik. Bij vragen kun je direct bij de beheerders van SURF terecht en we denken graag mee over automatisering of specifieke toepassingen.

Voor wie is SURFcertificaten bedoeld?

Je gebruikt deze dienst als beheerder van webservers of als functionaris voor ict-beveiliging. SURFcertificaten vraag je eenvoudig online aan via Mijn SURF. Je kunt SURFcertificaten gebruiken als je instelling is aangesloten bij SURF.

Meer informatie?

Bezoek de wiki van SURFcertificaten met alle informatie over de dienstverlening van SURFcertificaten.