SURFconext

Overal veilige toegang met één set credentials

Laat je gebruikers met één gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, makkelijk en privacyvriendelijk.
studente kijkt op haar laptop

Voordelen

Eén koppelvlak voor alle clouddiensten

Met SURFconext regel je toegang tot verschillende diensten met één koppeling in plaats van een aparte koppeling per dienst.

Veilig en gemakkelijk

Gebruikers hebben veilig en gemakkelijk toegang tot clouddiensten met één account, namelijk dat van de instelling (single sign-on).

Privacyvriendelijk

SURFconext geeft alleen de persoonsgegevens die echt nodig zijn, door aan de dienstaanbieder.

Ook voor eigen diensten

Als instelling kun je je eigen diensten gemakkelijk toegankelijk maken voor je eigen medewerkers en studenten, en die van andere instellingen.

Inzicht in afspraken

Je hebt als instelling altijd duidelijk inzicht in de afspraken met dienstaanbieders.

Heb je een vraag over SURFconext? Neem contact op.

icoon team

Team SURFconext

Telefoonnummer

Over SURFconext

SURFconext koppelt jouw instelling (identityprovider) met één koppeling aan verschillende dienstaanbieders. Authenticatie, autorisatie, groepsbeheer en afspraken over privacy en beveiliging regelt SURFconext deels centraal voor je.

Welke diensten zijn te gebruiken met SURFconext?

Diensten die wij al hebben aangesloten op SURFconext, kun je direct gebruiken. Ga naar het SURFconext Dashboard om te zien welke diensten dit zijn.

Diensten uit andere landen die zijn aangesloten op de wereldwijde onderzoeksfederatie eduGAIN, kun je in Nederland ook afnemen. Voor een deel van die diensten kan dat direct via het SURFconext Dashboard.

Extra functionaliteiten

SURFconext Dashboard

In het SURFconext Dashboard zie je welke clouddiensten gekoppeld zijn aan SURFconext en welke je instelling gebruikt. In het dashboard kun je ook nieuwe diensten activeren.

SURFconext Invite

Met SURFconext Invite kunnen medewerkers en studenten van je instelling eenvoudig een samenwerkingsgroep opzetten met andere gebruikers van verschillende instellingen. Dat is bijvoorbeeld handig als deze groep samen een aantal applicaties wil gebruiken, denk aan een wiki.

SURFconext Autorisatieregels

Met SURFconext Autorisatieregels beperk je de toegang tot diensten tot een specifieke groep. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld attributen.

SURFconext API Security

Met SURFconext API Security deel je data zoals cijfers van studenten, veilig met API's van andere instellingen of van mobiele apps.

Meer informatie

Heb je een vraag over contracten, procedures of de mogelijkheden van SURFconext? Of heb je hulp nodig bij het aansluiten? Kijk op een van onze wiki's:

Of neem contact op met Team SURFconext, via info@surfconext.nl.

Blijf op de hoogte!

Wil je graag op de hoogte blijven van al het nieuws rondom SURFconext? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in

Beveilig je online diensten met SURFsecureID

Met SURFsecureID, de multifactorauthenticatiedienst van SURF, beveilig je de toegang tot online diensten nóg beter. SURFsecureID gebruik je zonder, maar ook in combinatie met SURFconext.

Lees meer over SURFsecureID

Jaarcijfers    

Bekijk de jaarcijfers SURFconext 2023 (pdf).