SURFfirewall

Een goed afgeschermd netwerk zonder zorgen

SURFfirewall neemt aanbesteding en beheer van je firewall uit handen. Voor een vast tarief per maand krijg je een firewall die wij beheren en die schaalbaar is in capaciteit en functionaliteit. Jij hebt er geen omkijken meer naar. Alleen de regels beheer je zelf, via onze gebruiksvriendelijke portal. Je blijft dus in control.
SURFfirewall

Voordelen

Maak gebruik van de centrale SURF-aanbesteding

SURF heeft voor jou al de aanbesteding gedaan en ook de licenties hoef je niet zelf meer te regelen.

Besteed je beheer uit

We nemen het complete technische beheer van je over. Zo voldoet jouw firewall altijd aan de laatste eisen op securitygebied en wordt hij continu gemonitord.

Bepaal zelf welk verkeer je toelaat

De firewall-regels stel je zelf in waarmee jij bepaalt welk verkeer wordt toegelaten op jouw netwerk. Instellen en aanpassen doe je via een gebruiksvriendelijk portal.

Flexibel aansluiten bij de capaciteitsvraag

De capaciteit is makkelijk op- en af- te schalen. Hiermee is je firewall flexibel aan te passen aan de capaciteitsvraag.

Heb je een vraag over SURFfirewall? Neem contact op.

icoon team

Team SURFfirewall

Telefoonnummer

Waarom SURFfirewall?

Elke aanbesteding voor een firewall kent veel uitdagingen. SURF vindt dat dat anders en beter kan voor instellingen.

Bekijk de video over wat SURFfirewall heeft te bieden.

Over SURFfirewall

Met de SURFfirewall dienst beveilig je je SURFnetwerkinfra-verbinding met een moderne next-generation Firewall. De SURFfirewall kun je inzetten als een externe (perimeter) firewall maar ook als een Campus-light variant. Hierbij is het mogelijk is om interne- of campus netwerksegmenten, aan de SURFfirewall te koppelen tot een maximum van 5 VLANs.

Centrale rol voor SURF en geen aanbestedingslast

SURF neemt de aanbestedingslast van je over en regelt de uitvoering: (hardware) inkoop, beheer, licenties en de integratie met de SURFnetwerkinfra functionaliteiten, zodat Internet en private (EVPN en L3VPN) connectiviteit hiervan gebruik kunnen maken.

Bepaal zelf welk verkeer je toelaat

Als instelling bepaal je zelf het beveiligingsbeleid; de firewall regels en de configuratie. Dit manage je vanuit het SURF beheerportaal.

Goede integratie met de SURFnetinfra-verbinding

SURFfirewall is geïntegreerd met de SURFnetinfra-verbinding. Als er een storing is, zoeken wij uit of het aan de firewall ligt of aan de internetaansluiting.

Continue doorontwikkeling

We blijven SURFfirewall doorontwikkelen, zodat je altijd de beste bescherming hebt.