SURFsecureID

Beveilig je diensten extra met multi-factorauthenticatie

Met SURFsecureID voeg je aan het inloggen een extra stap toe: de gebruiker logt in met een gebruikersnaam, wachtwoord én een tweede factor, zoals bijvoorbeeld een mobiele app (tiqr). Daarnaast kent SURFsecureID verschillende betrouwbaarheidsniveaus: je instelling kan kiezen welk niveau gewenst is voor een bepaalde applicatie. Ook kun je SURFsecureID combineren met Microsoft Azure MFA.
hand raakt iPad aan

Voordelen

Extra beveiliging

SURFsecureID is uitermate geschikt voor diensten met gevoelige data en het voorkomen van account-misbruik.

Meerdere opties voor tweede factor

De gebruiker logt in met een gebruikersnaam, wachtwoord én met een tweede factor: een sms, usb-sleutel (Yubikey), mobiele app (tiqr) of Microsoft token.

Hoger betrouwbaarheidsniveau

SURFsecureID heeft een hoger betrouwbaarheidsniveau dan andere oplossingen voor multi-factorauthenticatie.

Flexibel in te richten

De instelling kiest zelf hoeveel, van welk type en van welk betrouwbaarheidsniveau tweedefactor-middelen gebruikt mogen worden.

Voldoet aan wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging

SURFsecureID is een ISO27001-gecertificeerde dienst.

Heb je een vraag over SURFsecureID? Neem contact op.

Foto van Peter Clijsters

Peter Clijsters

Telefoonnummer

Over SURFsecureID

SURFsecureID gebruik je voor diensten die aan SURFconext gekoppeld zijn, maar óók voor diensten die binnen je instelling draaien en clouddiensten die niet gekoppeld zijn aan SURFconext. Denk aan een centrale (authenticatie)voorziening als ADFS, Citrix, F5 BIGIP of NetIQ. Het SURFsecureID-portaal biedt inzicht in de geregistreerde tweede factoren en biedt de mogelijkheid medewerkers en studenten te ondersteunen. De gebruiker kan met het self-service portaal zelf zijn tweede factor beheren.

Lees meer over SURFsecureID op de wiki

Webinar SURFsecureID: wat is het en welke nieuwe features zijn er?

In dit webinar hoor je alles over SURFsecureID en zie je de nieuwste features.

SURFsecureID betrouwbaarheidsniveaus

SURFsecureID ondersteunt verschillende betrouwbaarheidsniveaus. De instelling kan kiezen welk niveau gewenst is voor een bepaalde applicatie. De tweede factor van een eindgebruiker moet vervolgens aan dit niveau voldoen. In het geval van een hoog betrouwbaarheidsniveau wordt de identiteit van de gebruiker en de gekozen tweede factor gecontroleerd vóór gebruik van de dienst. Hierin onderscheidt SURFsecureID zich van andere MFA-oplossingen. SURFsecureID is hiermee in lijn met internationale standaarden en de beveiligingsrichtlijnen van de Nederlandse overheid en de EU.