Visualisatie

Meer inzicht in je data

Wij ondersteunen je bij het gebruik van diverse interessante visualisatiemogelijkheden. Denk aan het in beeld brengen van grote netwerken of vliegroutes van vogels. Met remote visualisatie bekijk je grote datasets op je eigen desktop zonder dat je de data naar je eigen computer hoeft te versturen.
Vrouw wijst op scherm met visualisatie van zeestromingen

Voordelen

Inzicht in je datasets

Vaak geeft een cijfermatige analyse van gegevens te weinig inzicht in je onderzoeksdata. Visualisatie geeft direct een beeld van de resultaten.

Ondersteuning bij visualisatie van data

Wij ondersteunen je bij het gebruiken van diverse interessante visualisatiemogelijkheden, zoals 2D-geografische data, visualisatie van grote netwerken of virtual en augmented reality.

Krachtige remote 3D-visualisatie

Voor interactieve visualisatie van grote datasets kun je onze visualisatiedienst op afstand gebruiken. Hierbij draait jouw visualisatieapplicatie op een van onze HPC-systemen, in plaats van op je eigen desktop.

Meer weten? Neem contact met ons op. 

Man met VR-headset op wijst naar de camera

Team Visualisatie

Telefoonnummer

Inzicht in je datasets

Vaak geeft een cijfermatige analyse van gegevens te weinig inzicht in je onderzoeksdata. Visualisatie geeft direct een beeld van de resultaten. Daardoor kun je opvallende verschijnselen in je data onderzoeken en de juistheid van de resultaten controleren. Ook kun je de resultaten op een inzichtelijke en aantrekkelijke manier presenteren.

Ondersteuning bij visualisatie van data

Wij ondersteunen je bij het gebruiken van diverse interessante visualisatiemogelijkheden, zoals 2D-geografische data, visualisatie van grote netwerken of interactieve visualisatie in een Jupyter notebook. Ook voor virtual en augmented reality kun je bij ons terecht. We ontwikkelen specifieke software voor al deze toepassingen.

Krachtige remote 3D-visualisatie

Steeds meer onderzoekers maken gebruik van parallelle high performance computing (HPC)-systemen, zoals de supercomputer Snellius. Deze systemen leveren vaak zeer omvangrijke databestanden op. Je eigen laptop of pc is veelal niet krachtig genoeg voor het visualiseren van dit soort data. Voor interactieve visualisatie van grote 3D-datasets kun je onze visualisatiedienst op afstand gebruiken. Hierbij draait jouw visualisatieapplicatie op een van onze HPC-systemen, in plaats van op je eigen desktop.

Dit heeft een aantal voordelen:

 • Je hoeft de data niet naar jouw eigen computer te versturen, deze blijven op onze systemen staan. Alleen de resulterende visualisaties bekijk je - interactief - op je eigen desktop.
 • In sommige gevallen kun je gebruik maken van een groot aantal nodes en GPU’s, zodat je zeer omvangrijke datasets kunt visualiseren. Veel groter dan mogelijk is met een pc of laptop.
 • Wij beheren en optimaliseren diverse softwarepakketten voor visualisatie, zodat jij daar geen tijd aan hoeft te besteden.

Ondersteuning en advies

Wij ondersteunen je bij het gebruik van onze systemen en de bijbehorende software:

 • Je kunt in onze gebruikersdocumentatie online handleidingen raadplegen met onder andere suggesties voor een betere performance.
 • We geven advies op maat over het ontwikkelen en integreren van specifieke visualisatiemethodes en applicaties, of over grootschalige parallelle visualisaties.
 • We geven regelmatig trainingen over het visualiseren van onderzoeksdata. Bekijk het actuele aanbod in de agenda.

Virtual Humans: korte film over biomedische modellering

De korte film 'Virtual Humans' toont je de mogelijkheden van high performance computing (HPC) om dieper in de processen te duiken die zich in het lichaam afspelen. Virtual Humans werd geproduceerd door CompBioMed H2020 Centre of Excellence in Computational Biomedicine en Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Gerelateerde diensten

 1. We helpen je op weg met ict-oplossingen voor onderzoek en ict-infrastructuur. Denk aan het visualiseren van je data, het optimaliseren van software of computingfaciliteiten inrichten en opzetten.
  Product
 2. Wil jij gebruik maken van het grootste systeem in Nederland op het gebied van high-performance computing, snelle processors en GPU's, een zeer snel intern netwerk, veel geheugenruimte en de mogelijkheid grote datasets te verwerken? Maak kennis met onze Nationale Supercomputer Snellius.
  Product