Vlootshow SURF Onderwijsdagen 2020

Tijdens de Vlootshow steken onderwijsinstellingen, het Versnellingsplan, leveranciers en SURF van wal met korte videopresentaties van 2 minuten. Laat je inspireren! De vlootshow is het podium waar je gave tools, projecten en praktijkvoorbeelden ontdekt.

OWD20 vlootshow - homepage

Digitale leermaterialen

Hoe delen en herbruiken we digitale leermaterialen van elkaar?

CopyRIGHT-project: hergebruik van (leer)materiaal waarbij auteursrecht goed geregeld is

SURF, Stichting UvO, VSNU

Wil je als docent (wetenschappelijke) artikelen en andere teksten gebruiken voor je onderwijs, en zorgen dat het auteursrecht goed geregeld is? Of wil je als instelling inzicht in het gebruik van onderwijsleermateriaal en overzicht in de kosten hiervan? We ontwikkelen een tool die je informeert en adviseert over het (her)gebruik van digitaal onderwijsleermateriaal, waaronder wetenschappelijke content. Het CopyRIGHT -project is een samenwerking tissen SURF, universiteiten en Stichting UvO, in opdracht van de VSNU.


edusources

SURF

Meer en meer docenten stellen hun leermaterialen (open) beschikbaar, voor vakgenoten binnen en buiten de eigen onderwijsinstelling, studenten en professionals. Hierbij gaat het om het vergroten van de kwaliteit van het materiaal door samen te werken, het aanbieden van meer divers materiaal aan studenten en een grotere toegankelijkheid van kennis over hun vakgebied. Met edusources willen wij alle docenten en onderwijsondersteuners deze mogelijkheden laten ervaren. edusources is een zoekportaal en repository die het mogelijk maakt om leermaterialen open beschikbaar te stellen of met vakgenoten binnen een community te delen. De dienst is per 1 januari 2021 beschikbaar als optionele dienst. Meer informatie


Naar optimaal gebruik van leermaterialen

Lieke Rensink (SURF)

Lieke Rensink, verbinder van de zone Digitale (open) leermaterialen, heeft met haar collega’s bij SURF en in samenwerking met de HAN en Rijksuniversiteit Groningen, een stappenplan voor een workshop voor het gebruik van digitale leermaterialen in het hoger onderwijs ontwikkeld. In deze video vertelt ze over het stappenplan ontwikkeling workshop ‘Herontwerp je onderwijs met leermaterialen van anderen’.


Studiemeister

Noordhoff

Studiemeister is een nieuw initiatief van Noordhoff voor Hoger Onderwijs en biedt jou de mogelijkheid je les volledig op maat aan te bieden. De kwaliteitscontent van Noordhoff is in studiemeister gemakkelijk te combineren met eigen materiaal. Super overzichtelijk voor studenten, zij vinden alle essentiële informatie op één plek en betalen bovendien alleen voor materiaal dat door de docent klaargezet wordt om het vak onder de knie te krijgen. De leerstof bestaat uit compacte studieslides, verrijkt met video’s, kahoots en extra oefenmateriaal. Benieuwd of de leerstof goed wordt opgepikt? Studiemeister volgt de voortgang van jouw studenten en geeft je door middel van dashboarding realtime inzicht in bijvoorbeeld de studie activiteit.