Future Computing & Networking binnen het Lab

We richten ons op het begrijpen en beoordelen van nieuwe computerparadigma's en -ideeën om wetenschappelijk onderzoek te versnellen, samen met de SURF-gemeenschap.

Future Computing

Over Future Computing & Networking

Conventionele HPC- en netwerktechnologieën bereiken hun fundamentele grenzen. We richten ons op het begrijpen en beoordelen van nieuwe computerparadigma's en ideeën om het wetenschappelijk onderzoek te versnellen, samen met onze gemeenschap.

Meer over Future Computing & Networking

Sagar Dolas

Sagar Dolas

Program Manager SURF Open Innovation Lab (Future Computing & Networking)
Telefoonnummer
+31 6 12 81 92 40
SURF Lab image technology

Over het Lab

Het Lab experimenteert met nieuwe technologieën en richt zich op innovaties voor onderwijs en onderzoek. De focus ligt daarbij op uitdagingen van overmorgen (2-5 jaar in de toekomst).

Meer over het Lab

De projecten in het Lab rond Future networking & computing:

Quantum Computing

SURF wil inzicht krijgen in de toepasbaarheid van quantum computing voor wetenschappelijke toepassingen, zodat we Nederlandse wetenschappers kunnen helpen zich voor te bereiden om in de toekomst goed gebruik te kunnen maken van quantum computers.

Meer over Quantum Computing

Quantum Internet

De tweede quantumrevolutie moet onderzoekers ongekende mogelijkheden bieden op het gebied van beveiliging, high-performance computing en sensoriek. SURF doet onderzoek, zodat het onderwijs en onderzoek kan profiteren van quantummogelijkheden.

Meer over Quantum Internet

HPC Architecturen

SURF wil inzicht krijgen in het potentieel van nieuwe computerarchitecturen om wetenschappelijke workflows te versnellen, door niet-conventionele HPC-architecturen te analyseren.

Meer over HPC Architecturen

Network R&D

We willen dat het SURF-netwerk aan de modernste eisen blijft voldoen, dus volgen we de wereldwijde netwerkontwikkelingen op de voet in dit project. En werken aan de langetermijnstrategie voor ons netwerk.

Meer over dit project

Energiebewust computergebruik

We streven naar duurzame ict-voorzieningen voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom zoeken we naar innovatieve oplossingen om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan, bijvoorbeeld op applicatieniveau.

Meer over dit project