SURFconext: overal veilige toegang met 1 set credentials

Laat je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk.

studente kijkt op haar laptop

Over SURFconext: veilig en makkelijk toegang tot clouddiensten

Veilig en vertrouwd inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt? Dat kan met SURFconext. SURFconext koppelt jou als identityprovider met de dienstaanbieders. SURFconext is privacyvriendelijk en wisselt alleen de gegevens uit die echt nodig zijn.

Eén koppeling met verschillende aanbieders

Koppelen met clouddiensten van verschillende aanbieders? Met SURFconext regel je dit met 1 koppeling in plaats van een aparte koppeling per dienst. Je authenticatie, autorisatie, groepsbeheer en afspraken over privacy en beveiliging regelt SURFconext deels centraal voor je.

Eenvoudig en gebruikersvriendelijk toegang tot clouddiensten

Toegang met je instellingsaccount

SURFconext geeft eenvoudig toegang tot diensten van verschillende aanbieders. Log in met de instellingsaccount. Via single sign-on heb je veilig toegang tot de beschikbare diensten. Dit biedt nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, binnen instellingen en over instellingsgrenzen en zelfs over landsgrenzen heen.

Campusbrede én persoonlijke diensten

Als instelling gebruik je clouddiensten op verschillende manieren. De campusbrede diensten moeten voor iedere gebruiker toegankelijk zijn, zoals e-mail of een digitale leeromgeving. Maar SURFconext ontsluit ook meer persoonlijke diensten. Diensten die slechts een kleine groep mensen gebruikt, zoals een onderzoeksteam of een docent met een groep studenten. Lees welke diensten zijn aangesloten en hoe je eigen diensten kunt koppelen.

Beveilig je online diensten nóg beter met SURFsecureID

Met tweefactorauthenticatie SURFsecureID beveilig je toegang tot online diensten nóg beter. SURFsecureID gebruik je zonder, maar ook in combinatie met SURFconext. Lees meer over SURFsecureID en lees de best practices.

Meer lezen

Wil je weten hoe SURFconext technisch werkt of ben je op zoek naar meer achtergrondinformatie? Lees dan verder op de wiki van SURFconext, bekijk de infographic met statistieken over het gebruik van SURFconext en SURFsecureID (2022, pdf) of lees de dienstbeschrijving van SURFconext.

Tarieven

Ben je aangesloten op het SURF-netwerk, dan betaal je als instelling niets extra voor SURFconext.

Aanvragen

Wil je SURFconext gebruiken? Neem contact op met SURF Klantsupport, via klantsupport@surf.nl.