Blended onderwijs organiseren

De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als je de mogelijkheden van online onderwijs combineert met het face-to-face onderwijs op de campus. Blended onderwijs invoeren heeft invloed op het businessmodel van je instelling en op de rol van docenten en ondersteuners. Op deze overzichtspagina vind je informatie over blended onderwijs.

Student presenteert onderzoek op scherm aan klas

Praktijkvoorbeelden blended onderwijs

Met subidie uit de Stimuleringregeling Open en online onderwijs geeft de minister van OCW hogescholen en universiteiten de kans om actief te experimenteren met vormen van online en blended onderwijs en met het delen en hergebruiken van open leermaterialen.

Dankzij de stimuleringsregeling zijn er inmiddels al veel projecten ontwikkeld. De opgedane kennis delen we met het hele hoger onderwijsveld.

Peerfeedback

Peerfeedback is een manier om grootschalig onderwijs persoonlijker te maken en kan de werkdruk van de docent verlichten. Het is een aantoonbaar geschikte onderwijsvorm om dieper leren - kritisch denken, kennis verwerken, creativiteit - te bewerkstelligen bij studenten. Lees meer over peerfeedback of bekijk de peerfeedback projecten van instellingen de hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling.

Online begeleiden

Bekijk de projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met het thema online begeleiden.

Interactie en feedback

Bekijk de projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met het thema interactie en feedback.

Activerend leren

Bekijk de projecten van instellingen die hebben deelgenomen aan de stimuleringsregeling open en online onderwijs met het thema activerend leren en toetsen.

 

Of bekijk de projecten van pijler open leermaterialen die ontwikkeld zijn dankzij de Stimuleringsregeling open en online onderwijs.