SURFconext: overal veilige toegang met 1 set credentials

Laat je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk.

studente kijkt op haar laptop

Over SURFconext: veilig en gebruikersvriendelijk toegang tot clouddiensten

Veilig en vertrouwd inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt? Dat kan met SURFconext. SURFconext koppelt jou als identityprovider met de dienstaanbieders. SURFconext is privacyvriendelijk en wisselt alleen de attributen uit die echt nodig zijn.

Bekijk in deze video hoe je met SURFconext studenten en medewerkers eenvoudig en veilig toegang geeft tot clouddiensten.

Eén koppeling met verschillende aanbieders

Je maakt steeds vaker koppelingen met clouddiensten van verschillende aanbieders. Met SURFconext regel je dit met slechts 1 koppeling in plaats van een aparte koppeling per dienst. Je authenticatie, autorisatie, groepsbeheer en afspraken over privacy en beveiliging regelt SURFconext deels centraal voor je.

Eenvoudig en gebruikersvriendelijk toegang tot clouddiensten

Toegang met instellingsaccount

Met SURFconext hebben je gebruikers eenvoudig toegang tot diensten van verschillende aanbieders. Gebruikers loggen in met hun instellingsaccount en hebben via single sign-on veilig toegang tot de diensten die je beschikbaar stelt. Dit biedt nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, binnen instellingen en over instellingsgrenzen en zelfs over landsgrenzen heen.

Campusbrede én persoonlijke diensten

Als instelling maak je op verschillende manieren gebruik van clouddiensten. Campusbrede diensten, zoals e-mail of een digitale leeromgeving, moeten voor iedere gebruiker toegankelijk zijn. Maar SURFconext ontsluit ook meer persoonlijke diensten. Diensten die slechts een kleine groep mensen gebruikt, zoals een onderzoeksteam of een docent met een groep studenten. Lees welke diensten zijn aangesloten en hoe je eigen diensten kunt koppelen.

Beveilig je online diensten nóg beter met SURFsecureID

Met onze dienst voor tweefactorauthenticatie SURFsecureID kun je toegang tot online diensten beter nóg beveiligen. SURFsecureID is los van, maar ook in combinatie met SURFconext te gebruiken. Lees meer over SURFsecureID en lees de best practices.

Meer lezen

Ben je benieuwd hoe SURFconext technisch werkt of ben je op zoek naar meer achtergrondinformatie? Lees dan verder op de wiki van SURFconext, of bekijk de dienstbeschrijving van SURFconext.

Tarieven

Als je aangesloten bent op SURFnet, betaal je als instelling niets extra voor SURFconext, want deze dienst valt onder de vaste aansluitvergoeding.

Aanvragen

Wil je SURFconext gaan gebruiken? Neem contact op met SURFnet Klantsupport via klantsupport@surfnet.nl.

Deze dienst zit in het kernpakket van SURF-diensten.