SURFconext: overal veilige toegang met 1 set credentials

Laat je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als voor diensten voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk.

studente kijkt op haar laptop

SURFconext in de praktijk: inspirerende voorbeelden

Veel instellingen voeren met SURFconext al succesvolle projecten uit. Voorbeelden zijn single sign-on (eenmalig) inloggen op clouddiensten, onderwijsportals ontwikkelen en internationaal samenwerken.

Verschillende praktijkvoorbeelden

SURFconext is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Laat je hieronder inspireren door de verschillende voorbeelden van instellingen die SURFconext gebruiken.

VU en VUmc: gastgebruik mogelijk door onderdelen te combineren

De VU en Amsterdam UMC, Locatie VUmc hebben verschillende onderdelen van SURFconext slim gecombineerd om gastgebruik veilig en goed te regelen. Zo hebben bijvoorbeeld stagebegeleiders zonder SURFconext-account toch toegang tot online bronnen van de universiteitsbibliotheek. Hoe ze dit hebben geregeld, lees je in de best practice 'SURFconext maakt gastgebruik mogelijk voor VU en VUmc'. 

Aventus: kosten besparen met SURFconext Autorisatieregels

Met SURFconext Autorisatieregels kunnen instellingen zelf bepalen wie wél, en wie geen toegang krijgt tot een dienst. Hendri Boer, beheerder infrastructuur, vertelt hoe Aventus deze dienst gebruikt in deze best practice.

Deltion College: eerste mbo-instelling met toegang tot Natschool via SURFconext

Mbo-instellingen willen een koppeling met SURFconext om inloggen op de elektronische leeromgeving Natschool makkelijker te maken. Mbo-organisatie saMBO-ICT bundelde de vraag en werkte samen met SURF om dit te realiseren. Het Deltion College kreeg als eerste mbo-instelling via SURFconext toegang tot Natschool.

Avans Hogeschool: grensoverschrijdend onderwijs met gasttoegang via Onegini

Bij Avans Hogeschool kan dankzij de koppeling tussen SURFconext en Onegini een gasttoegang worden aangemaakt via een social account zoals Google, Facebook of LinkedIn. 

Rechtenonline ontsluit applicaties via SURFconext

Stichting RechtenOnline biedt een ruim aanbod aan onderwijsapplicaties voor rechtenfaculteiten en juridische hogescholen. Oorspronkelijk had elke applicatie een afzonderlijke inlogmethode. Onhandig voor gebruikers en onderwijsinstellingen. SURFconext bood uitkomst

Zuyd Hogeschool: gebruiksvriendelijk intranet met Open Onderwijs API en single sign-on

Bij de ontwikkeling van een nieuw intranet koos Zuyd Hogeschool voor een fundamenteel andere aanpak. Met de Open Onderwijs API als uitgangspunt voor de onderliggende bronsystemen en een vereenvoudigde inlog met single sign-on van SURFconext is het intranet gebruiksvriendelijk én toekomstbestendig. 

Universiteit Utrecht: onderzoeksdiensten sneller openstellen

Veel onderzoekers hebben er last van: het duurt lang voordat instellingen onderzoeksdiensten via SURFconext voor hen openstellen. De Universiteit Utrecht lost dit probleem op door voor zulke diensten de controleverantwoordelijkheden te verdelen en een versimpeld proces uit te voeren met alleen enkele basischecks.  

Innovatief idee? Neem contact op!

Samen met cloudaanbieders en instellingen werken we aan innovatieve oplossingen om online samenwerken nog makkelijker te maken. Heb jij ook een innovatief idee? Neem dan contact met ons op via info@surfconext.nl.