SURFdrive: bewaar en deel je bestanden veilig in de cloud

Bewaar, synchroniseer en deel je bestanden gemakkelijk met SURFdrive. SURFdrive is de persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Je bestanden zijn veilig opgeslagen in de  communitycloud van SURF.

Studenten delen bestanden zittend in de gang

SURFdrive voor gebruikers

SURFdrive is een persoonlijke cloudopslagdienst voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee je makkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Dit doe je in de veilige en betrouwbare SURF-communitycloud.

Veilig en eenvoudig data delen

Bestanden delen SURFdrive

Er is nu een veilig alternatief voor commerciële cloudopslagdiensten beschikbaar voor gebruikers in het Nederlandse onderwijs en onderzoek. SURF biedt de dienst SURFdrive, die we in nauwe samenwerking met de CvDUR (ICT-directeuren van de universiteiten) hebben ontwikkeld. Je kunt met SURFdrive makkelijk bestanden synchroniseren en delen met andere gebruikers. Veilig binnen een communitycloud en met een grote opslagruimte. SURF voldoet met SURFdrive aan de Nederlandse en Europese privacywetgeving. Zo heeft SURFdrive gebruiksvoorwaarden die een veilig gebruik waarborgen, waarbij jij eigenaar blijft van je eigen data. De data zijn veilig opgeslagen in Nederland en worden nooit aan derden verstrekt. Daarnaast verstrekt SURF geen gebruikersgegevens aan derden.

500 GB opslagruimte

Iedere gebruiker krijgt 500 GB opslagruimte ter beschikking. Door offline synchronisatie kun je vanaf elke locatie en op ieder moment bij je bestanden. Het is ook mogelijk om gastgebruikers toegang te geven tot bestanden. De data worden versleuteld over de netwerken verstuurd.

Toegang tot SURFdrive

Instellingen in het onderwijs en onderzoek nemen de dienst SURFdrive af en beheren de toegang van gebruikers. Als je instelling je toegang verleent, kun je vervolgens gemakkelijk inloggen op SURFdrive via SURFconext. Dit betekent dat je toegang krijgt tot je data met je eigen instellingsaccount. SURFdrive is toegankelijk vanuit alle gangbare computers, tablets en smartphones gebaseerd op Windows, Linux, OS X, iOS en Android.

  Functionaliteiten

  SURFdrive biedt onder meer:

  • offline synchronisatie, waardoor je altijd beschikt over jouw bestanden
  • eenvoudig en veilig bestanden delen binnen onderwijs en onderzoek
  • documenten delen met gastgebruikers
  • realtime inzicht in door anderen uitgevoerde wijzigingen in documenten
  • optimalisatie voor gebruik met smartphone en/of tablet
  • back-up & recovery van 30 dagen
  • beschikbaarheid van 99,5%

  Updates en tips over SURFdrive?

  Volg ons op Twitter

  Meld je aan voor SURF Nieuws