SURFwireless: Wifi as a Service

Je gebruikers willen een snel wifi-netwerk dat altijd en overal beschikbaar is. Zo’n netwerk aanschaffen en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. SURFwireless biedt Wifi as a Service. Daarmee beschik je over een betrouwbaar wifi6-netwerk van hoge kwaliteit, waarmee je technisch jaren vooruit kunt.

Twee studenten in een open hal met een laptop

SURFwireless - wifi as a service

Wifi altijd en overal beschikbaar

Studenten, docenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers verwachten een wifi-netwerk dat altijd werkt, overal beschikbaar is en een hoge snelheid biedt. Het leveren van zo’n netwerk is complex. Het wifi-netwerk moet aansluiten bij steeds meer verschillende soorten mobiele apparaten en gebruikers verwachten dat de nieuwste draadloze mogelijkheden beschikbaar zijn.

SURFwireless Managed: Wifi as a Service 

Met SURFwireless beschik je over Wifi as a Service. Het SURFwireless-team neemt je de inkoop, het actueel houden van expertise, het onderhoud, de monitoring en zelfs de aanbesteding van je wifi-netwerk uit handen.

Je blijft nauw betrokken bij het wifi-netwerk. De fysieke plaatsing van de access points, de eerstelijnssupport en het aanbieden van het LAN voer je zelf uit. Met SURFwireless leveren we maatwerk: we richten je netwerk in naar de wifi-behoeften van je gebruikers. Denk aan aparte netwerken voor onderzoeksapparatuur of onderscheiden van verschillende groepen gebruikers. 

SURFwireless Start: bestaand netwerk beheren

We kunnen ook je bestaande wifi-netwerk beheren, terwijl je nieuwe SURFwireless-netwerk in aanbouw is. Dat is SURFwireless Start. Zo ontzorgen we je op het vlak van wifi én zorgen we voor een soepele migratie naar het nieuwe SURFwireless. Een mooi voorbeeld daarvan is het Forum Groningen. De tarieven worden per project vastgesteld.

SURFwireless Managed: een flexibel tarief per access point, per maand

Het tarief van SURFwireless Managed is afhankelijk van de grootte van je instelling/de hoeveelheid access points die je afneemt, de contractduur en het totale volume van SURFwireless. De tarieven gelden voor 2022.

Basistarief

  • 26 euro per maand, per indoor access point (exclusief btw)
  • 47 euro per maand, per outdoor access point (exclusief btw)

Daarbij inbegrepen zijn onder andere de kosten van hardware(vervangingen), personeel, licenties, aanbesteding en 24x7 monitoring en onderhoud. Wifi6 geldt bovendien als nieuwe standaard. Hiermee kunnen instellingen technisch jaren vooruit en is ook een langere contractduur mogelijk.

Op dit basistarief krijg je korting. Hoe meer access points je afneemt, hoe hoger de korting per access point.

Korting op basis van aantal AP's bij je instelling
Aantal AP's < 250 250-500 501-750 751-1.000 > 1.000
Korting per AP 0 euro 1 euro 2 euro 3 euro 4 euro
Korting op basis van totaal aantal AP's dat SURFwireless beheert
Totaal aantal AP's SURFwireless
(nu < 4.000)
< 4.000 4.001-7.500 > 7.500
Korting per AP 0 euro 1 euro 2 euro
Korting op basis van je contractduur
Contractduur 4 jaar 5 jaar
Korting per AP 0 euro 1,50 euro

Prijsvoorbeeld

Als voorbeeld nemen we een middelgrote hogeschool met 800 indoor access points en een 5-jaarscontract. Het basistarief is 26 euro. Dankzij de grootte (het aantal access points) krijgt de instelling een korting van 3 euro. Vanwege de contractduur van 5 jaar komt daar nog een extra korting bij van 1,50 euro. Dat maakt het tarief: 21,50 euro per access point, per maand.

Innovatie binnen SURFwireless

We werken continu aan de (door)ontwikkeling van SURFwireless. We onderzoeken mogelijke uitbreidingen van de dienst zoals wifi-calling, location-based services en private pre-shared key.

Aansluiten

Om je aan te sluiten op SURFwireless, volgen we 5 stappen:

  1. Kick-off

  2. Site survey
  3. Bespreken ontwerp
  4. Installatie
  5. Aftersurvey

Wil je de stappen iets uitgebreider doornemen? Bekijk dan hoe we SURFwireless aansluiten

Voor wie?

SURFwireless is beschikbaar als je instelling op het SURF-netwerk aangesloten is. SURFwireless neem je af per gebouw (locatie), zodat je gebruikers geen problemen met roaming ondervinden.

Meer informatie