Online & blended onderwijs
De kwaliteit van het onderwijs krijgt een flinke impuls als de mogelijkheden van online onderwijs worden gecombineerd met het face-to-face onderwijs op de campus. Daarom wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe online onderwijsvormen en technieken om het onderwijs voor studenten te verbeteren.
Studenten aan een tafel achter hun laptops

Het fijne van de online omgeving is dat ook studenten van andere instellingen meekijken en feedback geven. Dit maakt de feedback eerlijker en waardevoller.

Sjieuwke Dankert

Sjieuwke Dankert

Telefoonnummer

Methodieken en tools

Er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met blended en online onderwijs. Hoe pak je dat praktisch aan? Hieronder een aantal suggesties hoe je aan de slag gaat met methodieken en tools.

Overzicht methodieken en tools voor blended onderwijs

Welke methodieken en tools gebruiken onderwijsinstellingen om hun blended onderwijs in te richten?

Lees meer

Toolkit blend je onderwijs

Ben je binnen je instelling bezig met blended leren? Dan weet je als geen ander dat het een omvangrijke en complexe taak is. Om hierbij te ondersteunen is de toolkit ‘Blend je onderwijs’ ontwikkeld, met daarin concrete handvatten en hulpmiddelen voor de praktijk van blended leren. Van werkvormen voor het ontwikkelen van een visie op blended leren tot geprekskaarten voor de activerende blend.

Naar de toolkit

De wetenschap achter blended learning

Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar blended learning, en daardoor is er veel kennis beschikbaar. Maar waar haal je de tijd vandaan om die kennis tot je te nemen? Hoe bepaal je welke artikelen relevant zijn? En welke kennis uit onderzoek kun je toepassen in je eigen praktijk? Speciaal voor jou bieden we daarom elke maand op een laagdrempelige manier kennis aan over blended onderwijs.

Lees alle artikelen