Trainingen over cloud, sourcing en ICT-regie

Volg bij SURF een verscheidenheid aan bijeenkomsten, trainingen en workshops op het gebied van cloud, sourcing en ICT-regie. SURF wil graag kennis uitwisselen en leden van SURF verbinden. Je kunt ook kiezen voor trainingen op maat en op locatie.

Een groep krijgt een training in Hybrid Cloud
"Nú snap ik dat sourcing en cloud om verandermanagement draait!"

Bijeenkomsten over sourcing en cloud

 • Cloud voor beslissers en beleidsmakers
  Leergang over het strategische belang van de cloud, de verschillende cloudomgevingen en hun onderlinge verschillen, Service Level Agreements en de cloud-exitstrategie.
  Prijs: 400 euro per persoon (exclusief btw)
 • Training Hybrid Cloud
  Tweedaagse training over cloudstrategie, cloudarchitectuur, governance & compliancy en de laatste trends. Naast theorie ga je zelf aan de slag met verschillende IaaS-platformen en softwaretools in hands-on-labs. Neem je eigen laptop met wifivoorziening mee!
  Prijs: 800 euro per persoon (exclusief btw)
 • Training Hybrid Cloud advanced
  Vervolg op de eerste cloudworkshop, voor wie zich wil verdiepen in de meer geavanceerde mogelijkheden van de cloud: autoscaling, werken met containers, API-automatisering en loganalyse binnen diverse cloudomgevingen.
  Prijs: 400 euro per persoon (exclusief btw).
 • Training Cloud governance
  Training over het centraal grip houden op de beveiliging, financiën en besturing van alle cloudservices die alle afdelingen van je organisatie afnemen.
  Prijs: 800 euro per persoon (exclusief btw, inclusief lunches en cursusmateriaal)
"Goed om te zien dat SURFcumulus keuzevrijheid tussen verschillende aanbieders biedt!"

Bijeenkomsten over SURFcumulus

 • Workshop Cloud Management Portal op maat
  Instellingen die SURFcumulus Multi Cloud (gaan) gebruiken bieden we een workshop op locatie aan over het Cloud Management Portal (CMP). Daarin bespreken we de nieuwste mogelijkheden van Microsoft Azure binnen het CMP. Tevens is er gelegenheid om specifieke vragen met betrekking tot SURFcumulus en het CMP te behandelen. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers voor de workshop. Ook docenten en onderzoekers zijn kunnen deze workshop bijwonen. Desgewenst kunnen we na deze workshop ondersteuning bieden bij het migreren van je complexe of kritische IT-infrastructuur. De workshop is gratis. Mail met jouw service delivery manager via sdm@surfnet.nl.
 • Instructievideo's Cloud Management Portal
  Instructievideo's over de mogelijkheden en bediening van het Cloud Management Portal, de online omgeving om al je virtuele machines centraal te beheren.
  Bekijk de video's gratis via YouTube
"Eindelijk weet ik wat ik nog moet toevoegen aan onze cloudstrategie!"

Bijeenkomsten op maat

Alle bijeenkomsten worden gehouden bij SURFnet in Utrecht, tenzij anders vermeld. Komt de datum of locatie je niet uit? Of wil je een specifiekere bijeenkomst? Sommige bijeenkomsten kunnen we in overleg speciaal voor jouw instelling organiseren, op maat en op jouw eigen locatie. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op, via sdm@surfnet.nl. Prijzen in overleg.