Content: toegang tot (wetenschappelijke) tijdschriften en databases

Je wilt eenvoudig en voor iedereen binnen jouw instelling toegang tot (wetenschappelijke) tijdschriften en databases die van belang zijn voor onderwijs en onderzoek. Dat kan dankzij de overeenkomsten die wij voor je sluiten met (inter)nationale uitgevers.

Studenten Hogeschool Utrecht

Je krijgt toegang tot een gevarieerd aanbod met alle uitgevers die voor jou belangrijk zijn. Dit geldt ook voor specialistische databases op bijvoorbeeld medisch, economisch of juridisch vlak.

Uitgebreid assortiment

We zorgen voor een gevarieerd aanbod in content. Om zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van het onderwijs, hebben we regelmatig contact met de consortia van bibliotheken. Je kunt licenties afsluiten voor content van grote internationale uitgevers als Elsevier, John Wiley en SpringerNature, maar ook van kleinere nationale en internationale uitgevers. Ook specialistische Nederlandstalige databases op bijvoorbeeld medisch, economisch of juridisch vlak zijn beschikbaar.

Onderhandeling in opdracht van bibliotheken

Wij onderhandelen met de uitgevers in opdracht van UKB (het consortium van de 13 Nederlandse universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek) en SHB (het Samenwerkingsverband Hogeschoolbibliotheken). Je kunt altijd gebruik maken van het aanbod, ook als je geen lid bent van SHB of UKB.

Scherpe afspraken en werk uit handen nemen

We zorgen voor scherpe afspraken met zo gunstig mogelijke voorwaarden. Die afspraken leggen we vast in zogenoemde bemiddelingsovereenkomsten. Zo is in de afgelopen jaren het recht om te publiceren in Open Access afgekocht in een aantal belangrijke overeenkomsten. Ook verzorgen wij de facturering en andere administratieve handelingen voor je.

Aansluiten bij SURFmarket

Ben je nog niet bij ons aangesloten? We vertellen je graag over wat we voor jou kunnen betekenen.