SURFcertificaten

Voordelige pop-upvrije certificaten

SURFcertificaten biedt diverse soorten certificaten voor gebruikers van aangesloten instellingen. Certificaten zijn belangrijk voor een goede ICT-beveiliging: ze versleutelen informatie tussen browser en server en kunnen documenten of software van een handtekening voorzien.

Voordelige certificaten van DigiCert

De dienst SURFcertificaten maakt het mogelijk om gebruik te maken van voordelige SSL/TLS-servercertificaten, persoonscertificaten en code-signingcertificaten. Servercertificaten worden direct door browsers herkend, waardoor eindgebruikers het certificaat niet via een openspringend dialoogvenster hoeven te beoordelen en accepteren. DigiCert, de leverancier van SURFcertificaten, levert ook aan bedrijven als Facebook en Wikipedia en aan Amerikaanse overheden. Veel webbrowsers en mobiele devices gaan daar probleemloos mee om.

Hulpmiddel bij ICT-beveiliging

Certificaten zijn een belangrijk hulpmiddel bij een goede ICT-beveiliging. Een certificaat zorgt namelijk voor versleuteling van de informatie tussen webserver en browser. De browser weet via een certificaat bovendien dat hij met de juiste server communiceert. Verder kunnen gebruikers een persoonscertificaat gebruiken als alternatief authenticatiemiddel in plaats van gebruikersnaam en wachtwoord, of om e-mail of documenten te ondertekenen. Code-signingcertificaten zijn bedoeld om software en applets van een handtekening te voorzien. Voor Java is dat sinds 2014 verplicht.

eScience-varianten

Van zowel server- als persoonscertificaten zijn ook eScience-varianten beschikbaar. Deze kunnen worden gebruikt binnen de eScience Grid-community.

Wie gebruikt SURFcertificaten?

Afnemers van deze dienst zijn de beheerders van webservers, evenals functionarissen die verantwoordelijk zijn voor ICT-beveiliging. De instellingscontactpersoon kan SURFcertificaten online aanvragen via SURFdashboard.

Tarieven 2018

SURFcertificaten kost 132 euro per maand, exclusief btw. Dit is een flat-fee tarief; je kunt zonder meerprijs een onbeperkt aantal certificaten aanvragen.

Aanmelden en meer informatie

Dit is een optionele dienst van SURFnet.

Laatste wijziging op 31 jan 2018