tiqr

Veilig inloggen via de smartphone

Met tiqr kunnen gebruikers veilig en makkelijk inloggen op een website. Ze authenticeren zich door een QR-code te scannen; ze hoeven dus geen gebruikersnaam en wachtwoord meer in te vullen. tiqr is open-sourcesoftware die je kunt integreren in je eigen website.

Veilig en makkelijk inloggen

SURFnet heeft het open-source-authenticatiemechanisme tiqr ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers veilig en makkelijk inloggen op online applicaties door een QR-code te scannen met hun telefoon. Ze hoeven geen (eenmalig) wachtwoord en gebruikersnaam meer in te vullen.

QR-code scannen

De gebruiker scant met de tiqr app een QR-code die getoond wordt op de webpagina waar hij wil inloggen. In de app voert hij zijn pincode in. Het authenticatieproces vindt nu plaats op de authenticatieserver van de website. Als dit succesvol verloopt, krijgt de gebruiker toegang. Bekijk het volledige authenticatieproces.

Technologie

De authenticatietechnologie van tiqr is vergelijkbaar met de technologie de gebruikt wordt voor eenmalige inlogcodes, zoals die bij banken vaak gebruikt worden. tiqr is gebaseerd op de authenticatiestandaarden van het Open Authentication Initiative (OATH).

tiqr in je webapplicatie?

tiqr wordt al door diverse webdiensten gebruikt. Wilt je tiqr gebruiken om inloggen op je site veilig én snel te laten verlopen, neem dan contact op met het tiqr-team via tiqr@surfnet.nl. tiqr uitproberen kan via de demowebsite Piggybank.

Laatste wijziging op 20 dec 2017