Content-inkoop

Overeenkomsten met uitgevers

Maak als bibliotheek van een universiteit of hogeschool gebruik van onze content-inkoop service die we in opdracht van UKB en SHB met (inter)nationale uitgevers afsluiten. Zo hebben onderzoekers en studenten van jouw instelling altijd en overal toegang tot de content van veel vooraanstaande (wetenschappelijke) tijdschriften en databases. Daarnaast kunnen onderzoekers zelf Open Access publiceren onder de licentievoorwaarden die zijn afgesproken.
Studenten Hogeschool Utrecht

Voordelen

Wij verzorgen de onderhandelingen

In overleg met UKB en SHB onderhandelen we met (inter)nationale uitgevers.

Contractmanagement

Wij stellen de contracten op, bewaken deze en houden contact met de uitgevers en de deelnemende instellingen.

Financiële afhandeling

Wij verzorgen de financiële afhandeling tussen instellingen en uitgevers en bieden hierover transparantie naar de instellingen.

Open Access

Door onze betrokkenheid bij de ontwikkelingen rondom Open Access komen steeds meer (Nederlandse) wetenschappelijke publicaties gratis wereldwijd beschikbaar. Weliswaar liggen de kosten voor publicatie bij de instelling.

ConsortiaManager

Toegang voor alle deelnemende instellingen tot de afgesloten contracten, facturen en gebruiksvoorwaarden in één omgeving.

Heb je een vraag over Content-inkoop? Neem contact op.

icoon team

License Desk Content

Telefoonnummer

Waarom is content-inkoop relevant?

De bundeling van krachten met UKB en SHB is nodig om de sterk toenemende invloed van de uitgevers het hoofd te kunnen bieden. Alleen samen kunnen we betere voorwaarden afdwingen en de publieke waarden van de instellingen beschermen, zeker als het gaat om data en auteursrechten (creative commons) van gebruikers.  

Wil je meer lezen? Bekijk dan eens de content-inkooppagina waarop we je meer vertellen.