dCache

Opslag voor grote volumes aan data

dCache is een online opslagplatform dat bij uitstek geschikt is voor grote datasets van projecten die high-throughput dataprocessing gebruiken. Denk aan data van sensoren, DNA-sequenties, telescopen en satellieten.
Tape opslag

Voordelen

Diverse protocollen en authenticatiesystemen

De data in dCache zijn toegankelijk via verschillende protocollen, waaronder WebDAV, en dCache ondersteunt diverse authenticatiesystemen.

Schaalbaar en snel

dCache biedt een unieke combinatie van schaalbaarheid en snelheid: data kunnen transparant verplaatst worden tussen disk (voor snelle toegang) en tape (langetermijnopslag).

Flexibel

Deze dienst is beschikbaar per TB en af te nemen per maand.

Heb je een vraag over dCache? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Ook interessant

  1. Wil je grote hoeveelheden data verwerken en opslaan? Ons team van experts ondersteunt je bij het gebruik van onze high-throughput dataverwerkingssystemen en opslagoplossingen.
    Product
  2. Wil je jouw data veilig en voor lange tijd opslaan? Het Data Archive is daar de perfecte plek voor, ook als het om petabytes gaat. Vanuit het archief heb je bovendien snel toegang tot onze rekendiensten.

    Product
  3. Object Store is een online opslagdienst voor het opslaan van grote hoeveelheden onderzoekdata. Deze dienst is ideaal voor het bewaren van verschillende soorten gegevens. Jouw opslagruimte kan onbeperkt groeien, terwijl je data snel en eenvoudig toegankelijk blijven.
    Product