edu.nl

Privacy-vriendelijke URL-shortener

edu.nl is dé URL-shortener voor onderwijs en onderzoek. Veilig omdat gebruikers inloggen met SURFconext. Privacy-vriendelijk omdat edu.nl geen persoonlijke gegevens van gebruikers opslaat en bezoekers van links niet trackt.
student met laptop bij een instelling

Voordelen

Eenvoudig verkorte URL’s én QR-codes aanmaken

Medewerkers en studenten kunnen eenvoudig verkorte URL's en QR-codes aanmaken en die gebruiken voor sociale media, op websites en in presentaties.

Veilig en met respect voor privacy

edu.nl houdt alleen het totale aantal kliks bij en trackt bezoekers niet.

edu.nl kosteloos beschikbaar

Koppel je instelling via SURFconext kosteloos aan edu.nl.

Heb je een vraag over edu.nl? Neem contact op.

icoon team

Team edu.nl

Telefoonnummer

Waarom edu.nl?

edu.nl:

  • is veiliger omdat gebruikers inloggen via SURFconext waardoor alleen geautoriseerde gebruikers uit het Nederlandse onderwijs en onderzoek links kunnen aanmaken. Zo voorkomen we misbruik.
  • is privacy-vriendelijker dan commerciële aanbieders, omdat edu.nl geen persoonlijke gegevens ontvangt van gebruikers. Via SURFconext ontvangt edu.nl alleen een persistent pseudoniem.
  • gebruikt moderne standaarden voor web en beveiliging.
  • is kosteloos beschikbaar voor instellingen aangesloten bij SURF.

Koppel met SURFconext

edu.nl moet eerst gekoppeld worden aan SURFconext voordat medewerkers en studenten binnen je instelling het kunnen gebruiken. De SURFconext-contactpersoon binnen je instelling kan dit voor je regelen.

Hoe werkt edu.nl?

Een korte URL aanmaken gaat via edu.nl. Na inloggen met SURFconext voer je de te verkorten URL in en krijg je een korte URL. De korte links hebben de vorm edu.nl/code en verlopen niet. Deze verkorte link of QR-code kun je gebruiken op sociale media, in presentaties, op websites en in drukwerk. Van iedere link die is aangemaakt, kun je zien hoe vaak erop geklikt is.