HPC Cloud

Jouw flexibele rekenomgeving

Met HPC Cloud heb je controle over je rekeninfrastructuur, voor jezelf of je projectteam. Afhankelijk van jouw behoefte kun je de infrastructuur uitbreiden. Je kunt verschillende besturingssystemen en analysesoftware gebruiken. HPC Cloud is ondergebracht in ons datacenter en je krijgt toegang via SURF Research Cloud.
Jonge onderzoeker in laboratorium achter computer

Voordelen

Flexibele rekenomgeving

Je beheert zelf de rekenomgeving waarin je werkt. Dat geldt zowel voor het besturingssysteem als de analysesoftware. Je kunt de omgeving dus aanpassen aan de software die je voor je onderzoek gebruikt.

Snel uit te breiden

Met HPC Cloud beschik je direct over rekencapaciteit. Je kunt met één enkel zwaar werkstation aan de slag, of een compleet rekencluster inrichten. Daarmee kun je de beschikbare rekencapaciteit snel en eenvoudig vergroten om pieken in de rekenbehoefte op te vangen.

Snelle verwerking en opslag

Met HPC Cloud beschik je over snelle multi-core processors en een snel netwerk voor distributed memory applicaties. Voor data-intensieve applicaties is snelle opslag beschikbaar. Voor het opslaan van zeer grote datasets kun je gebruik maken van bulkopslag.

Veilig samenwerken

Je beheert je eigen omgeving volledig. Deze kun je dus ook als samenwerkingsplatform aan je team aanbieden om data te delen. Elk team heeft een eigen netwerk en jij bepaalt wie toegang heeft.

Meer weten over HPC Cloud? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Een flexibele rekenomgeving

Bij HPC Cloud beheer je als gebruiker zelf de rekenomgeving waarin je werkt. Dat geldt zowel voor het besturingssysteem als de analysesoftware. Je kunt de omgeving dus aanpassen aan de software die je voor je onderzoek gebruikt. Bijvoorbeeld met een relationele database, een remote desktop of een applicatieserver. Dat is een belangrijk voordeel ten opzichte van de meeste andere infrastructuren, die vaak beperkingen stellen aan het besturingssysteem en de software.

Uit te breiden van werkstation tot cluster

HPC Cloud is snel toegankelijk. Met een eenvoudige aanvraag kun je direct beschikken over rekencapaciteit. Als onderzoeker kun je met één enkel zwaar werkstation aan de slag, wat het beheer eenvoudig maakt. Ook kun je een compleet rekencluster inrichten. Daarmee kun je de beschikbare rekencapaciteit snel en eenvoudig vergroten om bijvoorbeeld pieken in de rekenbehoefte op te vangen.

Snelle verwerking en opslag

Met HPC Cloud beschik je over snelle multi-core processors voor multi-threaded applicaties en over een snel netwerk voor distributed memory applicaties. Voor data-intensieve applicaties is snelle opslag beschikbaar. Voor het opslaan van zeer grote datasets kun je gebruik maken van bulkopslag.

Extra geheugen voor grote datasets

Naast de normale nodes kun je ook gebruik maken van high memory nodes met een geheugenruimte van maximaal 2 terabyte. De high memory nodes zijn zeer geschikt voor analyses waarbij volledige datasets in het werkgeheugen moeten worden geladen. Je kunt het gewenste geheugen aanvragen via een reservering op de high memory nodes in blokken van 0.5 terabyte. Ook voor de high memory nodes kun je gebruik maken van de gedeelde opslagruimte op onze HPC Cloud-dienst.

Veilig samenwerken

Je beheert je eigen omgeving volledig. Deze omgeving kun je dus ook als samenwerkingsplatform aan je team aanbieden om hierop data te delen. Elk team heeft een eigen netwerk. Je bepaalt zelf wie toegang heeft. Daardoor zijn er geen onbekenden op je systeem of netwerk. Dit maakt het mogelijk om data veilig te delen met je teamgenoten en met niemand daarbuiten.

Opslag en back-up van je gegevens

Gegevens worden meerdere keren opgeslagen om de kans op verlies ervan te verkleinen. Voor het archiveren van je data kun je gebruik maken van ons Data Archive. HPC Cloud heeft een snelle netwerkverbinding met dit archief. We maken geen automatische back-ups van je gegevens op HPC Cloud. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het maken van back-ups van jouw bestanden.

Deze dienst is ISO 27001-gecertificeerd

Dit betekent dat we voldoen aan de hoge eisen van deze internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer >