Snellius: de Nationale Supercomputer

Wil jij gebruik maken van het grootste systeem in Nederland op het gebied van high-performance computing, snelle processors en GPU's, een zeer snel intern netwerk, veel geheugenruimte en de mogelijkheid grote datasets te verwerken? Maak kennis met onze Nationale Supercomputer Snellius.
Snellius

Voordelen

Supersnel

De Nationale Supercomputer heeft een groot aantal supersnelle processors die met elkaar communiceren via het snelle interne netwerk.

Grote verzameling tools en libraries

Als onderzoeker kun je gebruik maken van een grote verzameling tools, compilers en libraries.

Dataopslag

Je krijgt de opslagruimte die je nodig hebt voor jouw bestanden.

Heb je een vraag over de Nationale Supercomputer? Neem contact op.

icoon helpdesk

Servicedesk Data- en Rekendiensten

Telefoonnummer

Simulatie en modellering

Werk je met grote en complexe modellen waarvoor je veel computercapaciteit nodig hebt? De Nationale Supercomputer voorziet daarin met een groot aantal supersnelle processors. Het systeem is bij uitstek geschikt voor omvangrijke experimenten, zoals simulaties en modelleringen. Die vergen veel van de rekenkracht en het geheugengebruik, maar ook van de communicatie tussen de verschillende processors. Een belangrijk kenmerk van Snellius is het snelle interne netwerk.

Rekenkracht

Snellius draait op Linux. Naast de AMD-processors is het systeem ook voorzien van GPGPU’s (General Purpose Graphics Processing Units). Deze accelerators combineren de rekenkracht van grafische kaarten (GPU’s) met die van CPU’s. Daarnaast beschikt Snellius over ‘fat nodes’ met meer geheugenruimte (1 TB) en ‘high-memory nodes’ (4 TB en 8 TB geheugenruimte).

Tools en libraries

Als onderzoeker kun je gebruik maken van een grote verzameling tools, compilers en libraries. Doe je onderzoek of experimenten op het gebied van machine learning, bijvoorbeeld neurale netwerken? Met de bibliotheken en tools op Snellius wordt het een stuk makkelijker.

Dataopslag

Je krijgt standaard 200 gigabyte aan schijfruimte voor je eigen bestanden (home file system). Hiervan maken we dagelijks een back-up. Je kan ook gebruik maken van een tijdelijke opslagcapaciteit van 8 terabyte. Hiervan maken we geen back-up en na twee weken worden die bestanden automatisch gewist. Heb je aanvullende opslagruimte nodig? Daar maken we samen met jou afspraken over.

Deze dienst is is ISO 27001-gecertificeerd

Dit betekent dat we voldoen aan de hoge eisen van deze internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

Informatie voor gebruikers

Uitgebreide informatie over het gebruik van de Nationale Supercomputer, en de technische specificaties, vind je onder de gebruikersinformatie van Snellius.

Gerelateerde diensten

  1. Wij ondersteunen je bij het gebruik van diverse interessante visualisatiemogelijkheden. Denk aan het in beeld brengen van grote netwerken of vliegroutes van vogels. Met remote visualisatie bekijk je grote datasets op je eigen desktop zonder dat je de data naar je eigen computer hoeft te versturen.
    Product
  2. Wil je grote hoeveelheden data verwerken en opslaan? Ons team van experts ondersteunt je bij het gebruik van onze high-throughput dataverwerkingssystemen en opslagoplossingen.
    Product
  3. We helpen je op weg met ict-oplossingen voor onderzoek en ict-infrastructuur. Denk aan het visualiseren van je data, het optimaliseren van software of computingfaciliteiten inrichten en opzetten.
    Product