SURFeduhub

Veilig uitwisselen van onderwijsdata

SURFeduhub is het platform om onderwijsdata tussen Nederlandse onderwijsinstellingen te delen. Veilig en via open standaarden. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld gemakkelijk onderwijsaanbod van hun eigen instelling én andere instellingen, rooster- of studievoortgangsinformatie inzien.
Studenten kunnen online inschrijven voor minoren bij partneruniversiteiten

Voordelen

Diverse onderwijsdata beschikbaar voor studenten

Een nationale onderwijscatalogus waar studenten het aanbod en de roosters van diverse instellingen kunnen bekijken.

Flexibiliteit en studentmobiliteit

Het Nederlandse onderwijs wordt flexibeler en je bevordert de mobiliteit van studenten en werkenden.

Gekoppeld aan het RIO

SURFeduhub wordt voor het hoger onderwijs de standaard voor het vullen van het Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO) van DUO.

Heb je een vraag over SURFeduhub? Neem contact op.

Tibert van Dijk

Tibert van Dijk

Telefoonnummer

Wat is SURFeduhub?

Met SURFeduhub wissel je onderwijsdata uit om studentmobiliteit en flexibilisering van het onderwijs te vergemakkelijken. Denk aan data over onderwijsaanbod, rooster- en studievoortgangsinformatie. Met SURFeduhub kun je deze data instellingoverstijgend beschikbaar maken. SURFeduhub is een centraal koppelpunt dat ervoor zorgt dat instellingen hun onderwijsdata op een uniforme en veilige manier kunnen aanbieden aan diverse data-afnemers.

Lees meer op de SURFeduhub-wiki

Register Instellingen en Opleidingen (RIO)

Een belangrijke data-afnemer is het Register Instellingen en Opleidingen (RIO) van DUO. SURFeduhub wordt gekoppeld aan RIO, zodat instellingen onderwijsdata automatisch kunnen uploaden naar RIO. 

Ontdek hoe een instelling zich moet voorbereiden

SURFeduhub voor studentmobiliteit

Infographic studentmobiliteit

Ontdek hoe SURFeduhub ingezet wordt bij het ontsluiten van onderwijsaanboddata en de gegevensuitwisseling van studenten tussen instellingen.

Bekijk de infographic

 

Vraag of hulp nodig?

Heb je een vraag over contracten, procedures of de mogelijkheden van SURFeduhub? Of heb je hulp nodig bij het aansluiten? Neem dan contact op met het SURFeduhub-team.