eduroam: overal veilig online met je eigen account

Met eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van je eigen instelling. Maar ook bij alle andere instellingen die eduroam aanbieden. Op meer dan 30.000 locaties in meer dan 100 landen.

Informatiescherm in open ruimte met wifi toegangscodes

Probleemloos toegang tot het netwerk van deelnemende instellingen

Studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers met een eduroam-account kunnen het eduroam-netwerk gebruiken bij alle andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen die eduroam aanbieden. En daarnaast in een groeiend aantal stadscentra, kiosken, congrescentra en andere openbare ruimtes.

De basis van eduroam is een netwerk van gekoppelde authenticatieservers, waarover de gebruikersgegevens op een veilige manier tussen instellingen verstuurd worden.

Heb je geen toegang tot eduroam en maak je gebruik van een onbeveiligd wifi-netwerk? Log dan in op eduVPN.

eduroam Visitor Access

Heb je gasten zonder eduroam-account? Die geef je eenvoudig toegang tot ons netwerk met eduroam Visitor Access.  

eduroam monitoring

Op de eduroam monitoring-pagina zie je of het authenticatiemechanisme van eduroam goed werkt bij jouw instelling. Wij checken periodiek of studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers van je instelling online komen op eduroam-netwerken elders in Nederland. Daarnaast monitoren we of gastgebruikers bij je instelling online komen.

Tarief

Als instelling betaal je niets extra voor eduroam. Deze dienst valt onder de basisvergoeding Infrastructuur van SURF.

Aanvragen en meer informatie