5x impact in 2022: Krachtenbundeling in onderwijs en onderzoek

Welke krachtenbundeling was er in onderwijs en onderzoek in 2022? In 2022 lanceerde SURF de dienst SURFeduhub. En bezoekers uit onderwijs en onderzoek ontmoetten elkaar tijdens de SURF Onderwijsdagen en SURF Research Week. Ook kijken we terug op één jaar SURF Research Access Management.

Talkshow
Leerlingen achter inlogwand met schermen

SURFeduhub: veilig uitwisselen van onderwijsdata

We lanceerden in 2022 SURFeduhub: het platform om onderwijsdata tussen Nederlandse onderwijsinstellingen te delen. Veilig en via open standaarden. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld gemakkelijk het onderwijsaanbod van hun eigen instelling én andere instellingen, rooster- of studievoortgangsinformatie inzien.

Lees meer

SURF Onderwijsdagen 2022

SURF Onderwijsdagen 2022

2022 was het jaar dat het onderwijs uit de coronacrisis kwam. Met daadkracht het onderwijs duurzaam verder verbeteren, dat stond centraal tijdens hét onderwijs- & ict-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen.

Lees de terugblik

Talkshow

SURF Research Week 2022

SURF Research Week is de nationale conferentie over onderzoek en ict. Tijdens het event kregen deelnemers alles te horen over de nieuwste toepassingen en technologieën voor onderzoek. Het event vond plaats op 10, 11 en 12 mei 2022, deels online en deels op locatie.

Lees de terugblik

Twee onderzoekers in lap met laptop

Eén jaar SURF Research Access Management: een stabiele basis voor onderzoekssamenwerkingen

Met SURF Research Access Management kunnen onderzoekssamenwerkingen sinds begin 2021 snel, makkelijk en veilig toegang regelen tot onderzoeksdiensten. Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt en waar lag de focus in 2022?

Lees meer